Spor 20.08.2018 16:06 Güncelleme: 20.08.2018 17:59

'Masters'ların Kralı: Novak Djokovic Tarihe Geçti

Cincinnati Masters finalinde Novak Djokovic Roger Federer'i 2-0 yenerek kariyerinde hiç kazanamadığı bu turnuvada ilk kez zafere ulaştı.
'Masters'ların Kralı: Novak Djokovic Tarihe Geçti

Mina ÖZERTAN

Novak Djokovic Cincinnati finalinde Roger Federer'i 6-4'lük 2 setle mağlup ederek  takvimdeki 9 Masters 1000 turnuvasının hepsini kazanan tarihteki ilk oyuncu oldu.

ALTINCI DENEMESİNDE BAŞARDI

Daha önce Cincinnati'de 5 kez final oynayan ve bu finallerde 3 kez Roger Federer, 2 kez de Andy Murray'e boyun eğen Novak Djokovic 6 denemesinde şampiyon oldu. Sırp raket, burada 7 şampiyonluk yaşayan Roger Federer ile karşılaştığı finalde rakibini 6-4 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek kariyerinde kazanamadığı tek Masters turnuvası olan Cincinnati'de zafere ulaştı.

TARİHE GEÇTİ

Kariyerinin 31. Masters turnuvasını kazanan Djokovic, Cincinnati'yi kazanmasının ardından takvimdeki 9 Masters 1000 turnuvasının hepsini kazanan ilk oyuncu olarak tarihe geçti ve 'Career Golden Masters' yaptı.
Sırp raket ayrıca bugün açıklanan yeni ATP sıralamasında ise 6.sıraya yükseldi.

FEDERER'İN RAFA'NIN 2

Nole'nin ezeli rakipleri Federer ve Nadal'ın kazanamadığı sadece 2 Masters turnuvası bulunuyor. Roger Federer kariyerinde toprak kort sezonunda yer alan Monte Carlo ve Roma'da hiç şampiyonluk yaşayamazken; dünya 1 numarası Rafael Nadal ise sezon sonu finallerinin yanı sıra Miami ve Paris Masters'ta henüz zafere ulaşamadı.