Ekonomi 14.01.2022 07:00

Mavi Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Mavi, sürdürülebilirlik performansıyla Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmeye hak kazandı.
Mavi Sürdürülebilirlik Endeksi'nde

Mavi, sürdürülebilirlik performansıyla Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girmeye hak kazandı.

Türkiye’nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi, son dönemde sürdürülebilirlik konusunda attığı önemli adımlarla Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaya hak kazandı. Daha Mavi ve daha iyi bir dünya için sürdürülebilirlik dönüşümüne hız veren marka, Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin paylarının bulunduğu endeskte yer alan tek hazır giyim markası konumunda.

Daha Mavi, daha iyi bir dünya için çalışıyoruz

Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, Mavi’nin sürdürülebilirlik yolculuğunda yakaladığı ivme doğrultusunda böylesine kıymetli bir endekste yer almasından büyük gurur duyduklarını söyledi. Cüneyt Yavuz, “Son iki yıldır, kaliteyle sürdürülebilir büyüme” üzerine kurduğumuz All Blue stratejimiz doğrultusunda sürdürülebilirliği şirket kültürüne, vizyonumuza, iş yapış şekillerine, ürünlere ve büyüme hedeflerimize entegre etmek üzere çok önemli bir yol aldık. Daha iyi ve daha Mavi bir dünya için hep birlikte büyük bir tutkuyla çalışıyoruz. Türkiye’de hazır giyim alanında karbon ayak izini şeffaf bir şekilde açıklayan ilk marka olarak, sürdürülebilir ve doğa dostu ürünlerin koleksiyonumuzdaki yerini hızla artırıyoruz. 30 yıllık denim uzmanlığımızla geri dönüştürülmüş plastik şişelerden ve malzemelerden Mavi Pro Sport Repreve® jean’leri yarattık ve “Mavi Dönüşüm Başladı” kampanyamızla bunu geniş kitlelere duyurduk. UN Global Compact üyesi, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) ve CEO Water Mandate’in de imzacısı olarak, sürdürülebilirlik konusundaki kararlı adımlarımıza global sürdürülebilirlik inisiyatiflerine katılarak devam ediyoruz” dedi.

Mavi, yakın bir zaman önce Karbon Saydamlık Projesi (CDP) İklim Değişikliği Programı’na yaptığı ikinci raporlamayla global sektör ortalamasının üzerinde bir performans göstererek B derecelendirme notunu aldı. Bu yıl ilk kez raporlama yaptığı Su Güvenliği ve Ormansızlaşma Programları’na C derecelendirme notuyla giriş yaparken, Türkiye’den CDP Ormansızlaşma Programı’na ise raporlama yapan ilk ve tek şirket oldu.