Eğitim 01.07.2016 17:27

Meb'den Müdür Yardımcılığı Ve Performans Puanı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter hesabından öğretmenlerin performans değerlendirmesi ve müdür yardımcılığı sınavıyla ilgili açıklamalarda bulundu. YENİBİRLİK - Değerli arkadaşlar, iki konuyu paylaşmak istiyorum. Birincisi performans…
Meb'den Müdür Yardımcılığı Ve Performans Puanı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter hesabından öğretmenlerin performans değerlendirmesi ve müdür yardımcılığı sınavıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

YENİBİRLİK - Değerli arkadaşlar, iki konuyu paylaşmak istiyorum. Birincisi performans değerlendirmesi, ikincisi de müdür yardımcılığı sınavı. Bildiğiniz üzere Öğretmen Atama ve yer değiştirme yönetmeliğine 17.04.2015 tarihinde yönetmeliği öğretmenlerin başarı verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda kurum müdürü tarafından değerlendirileceği hükmü getirilmişti. Bu kapsamda ögretmenlerimizin değerlendirilme işlemleri 30 Haziran tarihi itibariyle bitmiş olacaktır. Bakanlığımız söz konusu değerlendirme sonuçlarını öğretmenlerimizin gelişim ihtiyaçlarını tespit ve öğretmenlerimizle ilgili politika geliştirirken veriye dayalı politika geliştirme amaçlarıyla kullanacak olup verilen puanlardan ötürü öğretmenlerimizin herhangi bir mağduriyet yaşaması söz konusu değildir. Bu yılki değerlendirme sonuçları üzerinden yapılacak analizler ve alınan dönütler sonucu değerlendirme süreci ve formlarla ilgili varsa aksayan ve eksik yönler tespit edilip sürecin önümüzdeki yıllarda daha sağlıklı işlemesi için gereken tedbirler alınacaktır. Müdür yardımcılığı sınavı ile ilgili olarak da, bildiğiniz üzere sınavla ilgili olarak idari yargıca verilmiş bir YD kararı mevcuttur. Hal böyle iken bu sınav skorlarına göre görevlendirme yapmak yargı kararlarına uymamak anlamına gelecek ve sonrasında ciddi mağduriyetler oluşturabilecektir. Bu nedenle hukuk müşavirliğimiz ve insan kaynakları genel müdürlüğümüz bir değerlendirme yapıyorlar. Bu değerlendirme sonucunda mevcut sınav skorları açısından arkadaşlarımızın emeklerini zayi edecek bir sonucun ortaya çıkmasına asla izin vermeyeceğiz.

Bu konuda ilgili arkadaşlar lütfen rahat olsunlar.

Bu vesileyle bütün çalışma arkadaşlarımızın, öğretmenlerimizin ve Maarif camiamızın Kadir gecesini tebrik eder, herkese hayırlı Bayramlar temenni ederim.