Sağlık 03.03.2021 15:26

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş Açıklıyor: Medikal Estetikle İlgili Önemli İpuçları

Medikal estetik uygulamaları, zamanla değişen yüz hattımızı korumak, kendimizin en iyi haline ulaşmak ve daha iyi hissetmek için hızlı, acısız ve pratik çözümler olarak karşımıza çıkıyor.
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş Açıklıyor: Medikal Estetikle İlgili Önemli İpuçları

Medikal estetik uygulamaları, zamanla değişen yüz hattımızı korumak, kendimizin en iyi haline ulaşmak ve daha iyi hissetmek için hızlı, acısız ve pratik çözümler olarak karşımıza çıkıyor. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, Küçük Bir Dokunuş Platformu’na özel olarak yaptığı açıklamalarda, medikal estetik uygulamalarına karar vermeden önce ve süreç boyunca dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı. Karataş, “Öncelikle her kişinin estetik kodları kendisine özel olduğu için sorunun iyi bir şekilde belirlenmesi ve yüzün bütünsel bir yaklaşımla dikkatli bir şekilde ele alınması gerekiyor. Ayrıca hekimin doğru yönlendirmesi başarılı bir sonuç için büyük önem taşıyor” dedi.

Zamanın izlerini silmek ve kendimizin en iyi haline ulaşmak için medikal estetik uygulamaları cildimizde etkili değişimler yaratabiliyor. Medikal estetik uygulamalarıyla yaşlanma belirtilerini hafifletmek ve akıp giden zamanı yavaşlatarak kendinin en iyi haline ulaşmak mümkün. Küçük Bir Dokunuş platformuna özel açıklamalarda bulunan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, “Medikal estetik uygulamalarının bu alanda uzmanlaşmış hekimler tarafından yapılması ve kişinin beklentilerine hekimine doğru anlatması çok önemli. Bu şekilde hem güvenilir hem de uzun süreli pozitif etki yaratacak sonuçlar alınabilir” dedi. 

“Kişiye aynaya baktığında gördüğü hangi ifadeden memnun olmadığını soruyoruz”

Her yüzün ihtiyacının kendine özgü olduğunu ve planlamanın kişiye özel yapılması gerektiğini vurgulayan Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, “Medikal estetik tedavisi, tüm sürecin titiz bir şekilde uygulanmasını gerektiren kişiye özel bir yolculuk. Kişiler tedaviye karar vermeden önce düzeltmek istedikleri duygu durumuna odaklanmalılar. Karar verme aşamasında, kişinin kendisinin en iyi haline ulaşabilmesi için yüzünde onu memnun eden ve etmeyen duygusal ifadeleri farkında olması önemli. Yorgun, kızgın ya da üzgün mü görünüyor? Bunun yerine daha genç ve çekici bir yüze sahip olmak mı istiyor? Bu beklentilerin tümünü hekim ile değerlendirmek gerekiyor. Yüzün belirli bir bölgesine yoğunlaşmak yerine duygusal yönden çözümler sunacak bütüncül bir yaklaşım izlemek uzun vadede daha doğru bir sonuç verecektir” açıklamalarında bulundu.

“Medikal estetik uygulamaları sadece hekimler tarafından yapılmalıdır”

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, medikal estetik uygulamalarının uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Medikal estetik uygulamalarının her şeyden önce güvenilir olması gerekiyor. Bunun için de bu alanda uzmanlaşmış gerçek bir hekimin bu uygulamaları yapması her şeyden önemli. Doğru uygulama kararıyla ilgili olarak da hekimin yönlendirmesi ve kişiye özel bir tedavi planı belirlemesi tedavinin tüm süreçleri açısından altın değerinde. Tabii burada hekimlerin de kişinin beklentilerini iyi analiz etmesi gerekiyor” dedi.