Vakıf Katılım web
Spor 20.09.2018 00:54

Mehmet Topal'ın İsteği...

Fenerbahçe'den Mehmet Topal, UEFA Avrupa Ligi'nde, deplasmanda oynayacakları Dinamo Zagreb karşılaşmasından 3 puanla ayrılmak istiyor.
Mehmet Topal'ın İsteği...

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mehmet Topal, Dinamo Zagreb maçı öncesi, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Jailson ile saha içerisindeki uyumuna ilişkin gelen soruyu yanıtlayarak sözlerine başlayan Topal, “Hem Jailson hem de ben, takım için elimizden geleni yapıyoruz. Açık konuşmak gerekirse Souza da buradayken bu tür sorulardan bireysel olarak sıkılmıştık. Kazandığımızda sorun yok ama kaybettiğimizde sorular ikimizin yan yana oynamasına ilişkin geliyordu. Jailson, takımına faydalı olmak için elinden geleni yapan ve faydalı olmaya çalışan düzgün bir karaktere sahip arkadaşımız. İnşallah uzun yıllar burada kalır ve camiamıza katkıları olur” dedi.

"Cocu'nun beden ne istediğini çok iyi biliyorum"

Phillip Cocu’nun kendisinden istediklerini sahada yapmaya gayret ettiğini ifade eden Mehmet Topal, “Bütün hocaların sistemleri ve taktik anlayışları farklıdır. Hocamızın benden istedikleri farklı. Benden istediklerini biliyorum ve bunları da sahada elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Hocamızın söyledikleri aramızda sır olarak kalacak. Benden ne istediğini çok iyi biliyorum. Onun benden istediklerini sahada elimden geldiğince, aklım yettiğince yapmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

"İyi ve sert bir takıma karşı oynayacağız"

Öz güvenin takımın performansına doğrudan etki ettiğini de dile getiren Mehmet Topal, “Dünya ikincisi olmuş bir ülkenin ekol takımına karşı mücadele edeceğiz. İyi ve sert bir takıma karşı oynayacağız. Sezona iyi başlayamadık ama son hafta aldığımız galibiyetle takımın özgüveni yukarı çıktı. Yeni ve kaliteli oyunculara sahibiz. Sezon başında uyum süreçleri olur. Biz de bu süreci en kısa süreye çekmeye çalıştık. İyi bir noktadayız. Konya maçının üzerine koyup, daha iyi bir performans göstermek önemli. Takım arkadaşlarıma inanıyorum ve güveniyorum. Yarın iyi bir performansla sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz” sözlerini sarf etti.
Mehmet Topal, sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Açıkçası buraya ilk geldiğimde Hırvatistan ile 2008’de oynadığımız milli maç aklımdan ve kalbimden geçti. Yetenekli oyunculara sahipler. Daha çok koşmalı ve mücadele etmeliyiz. Hocamız yapmamız gerekenleri söyledi. Son antrenmanımızı yapacağız. İyi bir takımız ve yapmamız gerekenleri biliyoruz. Yarın da işimiz bütün gücümüzle bunları yapmak olacak. Hedefimiz gruptan çıkmak. Lider çıkarsak da bu bizim için büyük bir mutluluk olacak. Umuyorum ki yarın sahadan 3 puanla ayrılan biz oluruz.”