Spor 21.01.2019 00:15 Güncelleme: 21.01.2019 00:14

Melbourne'de 7. Günde Yaprak Dökümü: Federer, Sharapova ve Kerber Çeyrek Finali Göremedi

Avustralya Açık'ta son 2 senenin şampiyonu Roger Federer geçtiğimiz yılın finalisti Marin Cilic, kadınlarda ise Maria Sharapova ve Angelique Kerber turnuvaya veda etti.
Melbourne'de 7. Günde Yaprak Dökümü: Federer, Sharapova ve Kerber Çeyrek Finali Göremedi

Mina ÖZERTAN

Sezonun ilk Grand Slam'i Avustralya Açık'ta 7. günde adeta yaprak dökümü yaşandı. Erkeklerde 6 şampiyonluğu bulunan ve son 2 yılın kazananı Roger Federer, geçtiğimiz yılın finalisti Marin Cilic; kadınlarda ise Maria Sharapova ve Angelique Kerber Avustralya Açık'ta çeyrek finali göremedi.

SADECE NADAL

Favori isimlerden sadece Rafael Nadal Tomas Berdych'i rahat bir şekilde 3-0 yenerek adını son 8 tenisçi arasına yazdırmayı başardı.İspanyol raket, Berdych'i  6-0, 6-1 ve 7-6'lık setlerle mağlup ederek çeyrek finalde Grigor Dimitrov'u eleyen Frances Tiafoe'nin rakibi oldu.

FEDERER'DEN VEDA

20 Grand Slam zaferi bulunan ve bunlardan 6 tanesini Avustralya'da kazanan Roger Federer 4. turda Stefanos Tsitsipas engelini geçemedi. 20 yaşındaki Yunan raket, 3 saat 50 dakika süren mücadelenin ardından Federer'i 6-7, 7-6, 7-5 ve 7-6'lık setlerle 3-1 yenerek rakibini turnuvanın dışına itti.

Tsitsipas çeyrek finalde geçtiğimiz sezonun finalisti Marin Cilic'i 5 sette geçen Roberto Bautista Agut ile karşılaşacak.

SAHARAPOVA VE KERBER'E ŞOK

Kadınlarda ise 2 eski şampiyon Sharapova ve Kerber turnuvaya erken veda etti.

Geçtğimiz günlerde son şampiyon Caroline Wozniacki'yi mağlup eden Maria Sharapova Avustralyalı Barty'i geçemedi. Masha ilk seti kazanmasına rağmen 15 numaralı seribaşı Ashleigh Barty'e 4-6, 6-1 ve 6-4'lük setlerle mağlup olarak elendi.

Angelique Kerber ise Danielle Collins'e oldukça kötü bir performansın ardından 6-0 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenilerek son 8'i göremedi.