Güncel - Yaşam 18.07.2018 13:01

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Kursu Öğrencileri Selçuklu Müzesini Gezdi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Kursları öğrencilerinin Kayseri Selçuklu Müzesini gezerek Kayseri ile Anadolu Tarihi hakkında bilgiler aldıklarını ve Kayseri'nin medeniyetler merkezi olmasının farkını gördüklerini söyledi.
Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Kursu Öğrencileri Selçuklu Müzesini Gezdi

Kayseri Şehir merkezinde Mimar Sinan parkı İçerisinde yer alan Kayseri Selçuklu Müzesini gezen Yaz Kursu öğrencileri bilgilendirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Çocuklar Kayseri’de tarihin merkezini gezdiler. Medeniyetlerin merkezi, İpek yolunun Anadolu’daki merkezini gezen yaz okulu öğrenciler Selçuklu Tarihi hakkında hem yazılı hem de  görsel olarak gezerek, görerek ve bizzat yerinde gözlemlediler. Selçuklu kültür, sanat ve sosyal yaşamları hakkında bilgilendirilirken ilk dünyadaki tıp hastanesini gezdiler. Çocuk Meclisi Üyeleri ayrıca modern bir müzenin görsel tanıklığını da gözlemlemiş oldular“ dedi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi bilim ve sanata verilen önemin bir göstergesi kapsamında etkinlikler de bulunarak, kamuoyunu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik ziyaretteler de bulunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Selçuklu müzesini 150 kişilik bir grup ile gezdiklerini ve tarihlerini bizzat görsel olarak öğrendiklerini sözlerine ekledi.