Kültür Sanat 24.04.2018 12:56

Mersin'e Rojas Ve Rodriguez Sürprizi

Rojas ve Rodriguez'in flamenkoyu yenilikçi bir anlatımla sundukları "Cambio De Tercio" gösterileri, 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında 5 Mayıs'ta Mersin'de sanatseverlerle bbuluşacak.
Mersin'e Rojas Ve Rodriguez Sürprizi

Angel Rojas ve Carlos Rodriguez tarafından kurulan, klasik İspanyol dansı ile flamenko'yu muhteşem bir estetik ile buluşturan Rojas ve Rodriguez flamenko topluluğu, prömiyerini Londra Flamenko Festivali'nde gerçekleştirdikleri "Cambio De Tercio" gösterileri ile Flamenko ateşini 17.Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne getiriyor. Topluluğa ismini de veren kurucuları Rojas ve Rodriguez, kariyerlerini farklı türleri bir araya getirdikleri gösterileriyle zirveye taşıyorlar.

“Cambio de Tercio” Rojas ve Rodriguez’in sanat kariyerlerinde de yaratıcılıklarını ve tüm birikimlerini ortaya çıkardıkları gösterilerinden biri. Gelenekselin ve yeninin buluştuğu, 5 kıtada sahneye konulan gösteri ile topluluk bir efsane haline geliyor.
Gösteri 10 ayrı sahneden oluşuyor ve dansçılar her sahne ve eserde kostümleri ve dansları ile izleyenleri büyülüyor. Koreografilerin zenginliği ile flamenko coşkusu gösteri boyunca hiç dinmiyor.


Klasik İspanyol dansı ve flamenko bir arada

“Cambio de Tercio” gösterisi ile Rojas ve Rodriguez, tüm dünyada izleyicinin gönlünü fethederek, Klasik İspanyol dansını ve flamenkoyu yenilikçi ve olgun bir anlatımla bir araya getiriyorlar.
“Cambio de Tercio” Rojas ve Rodriguez’in sanat kariyerlerinde de yaratıcılıkları ve tüm birikimlerini ortaya çıkardıkları gösterilerinden biri. Gelenekselin ve yeninin buluştuğu, 5 kıtada sahneye konulan gösteri ile topluluk bir efsane haline geliyor.
Gösteri 10 ayrı sahneden oluşuyor ve dansçılar her sahne ve eserde kostümleri ve dansları ile izleyenleri büyülüyor.
“Cambio de Tercio” gösterisi Cantinas, Sevillanas, Fandangos, Rumbas, Bamberas, Bulerias, Tanguillos ve Seguidillas gibi türleri klasik İspanyol dansı ve flamenko ile buluşturuyor.
“Cambio de Tercio” gösterisi Rojas ve Rodriguez’in dört kadın dansçı ve 6 müzisyenle birlikte sundukları bir dans ziyafeti. “Cambio de Tercio” gösterisi Rojas ve Rodriguez’in soloları, düetler ve grup dansları ile sundukları güçlü ve duygu yüklü bir dans gösterisi. David Perez’in ışık tasarımını gerçekleştirdiği gösterinin kostümlerini Vicente Soler ve Carlos Rodriguez tasarlamış.