Türkiye - Gündem 13.12.2016 12:09

Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı

Meteoroloji, İstanbul'da kuvvetli kar yağışı görüleceği uyarısında bulundu. Öğle saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı, çarşamba sabahına kadar sürecek.
Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağış, öğlen saatlerinden itibaren yerini karla karışık yağmur ve kara bırakacak.


Kar, çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli rüzgarla birlikte aralıklı olarak sağanak halinde devam edecek. 

Kıyılarda ciddi bir örtü şeklinde beklenmeyen yağış, kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 santimetreye kadar örtü yapacak.

Vatandaşların kar nedeniyle oluşabilecek buzlanma, don ve trafikte aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

KAR VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Öte yandan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de yer yer yoğun kar ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren perşembe günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde aralıklı olarak devam eden yağışlar etkisini artıracak. 

Adıyaman'da yer yer kuvvetli yağmur, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzeybatılı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. 

Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve yoğun yağışlar sebebiyle oluşabilecek çatı uçması, ağaçların devrilmesi, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.