Güzellik 25.09.2019 13:14

Mezoterapi de devrim: Rönesans yöntemi

Mezoterapi çok eskiden Çinliler tarafından bulunmuş ve çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanılmıştı.
Mezoterapi de devrim: Rönesans yöntemi

Cilt altında bazı maddelerin ( Hyaluranic asit, elastin lifleri, Kollajen vb ) eksildiği ve yenilenemediği tespit edildikten sonra, cilt altına bu maddeler ya da bu maddelerin cilt altında yeniden oluşumuna destek olacak materyaller iğnlerle cilt altına verilmeye başlandı. Son 30 yıldır, estetik tedavi alanına damgasını vuran bu mezoterapi tedavisi, çok fazla iğne girdiğinden yarattığı ağrılar nedeniyle ve yapıldıktan sonra en az 1- 2 hafta sosyal hayata devam edememe gibi nedenlerle hastalar tarafından tercih edilmemeye başlandı.

Günümüzde birçok mezoterapi ürünü yine bu yöntemle kullanılmaktadır.

Roma üniversitesi Dermatoloji ana bilim dalı uzmanları tarafından geliştirilen ve içeriğinde 11 aktif maddeyi bir kokteyl olarak barındıran Rönesans yöntemi Tiziano mezo kokteyl bu alanda fark yaratıyor.
Ortalama bir mezoterapi seansında hastanın yüzüne 100-120 arasında iğneli işlem yapılırken Rönesans yöntemi Tiziano ile sadece 20-24 nokta da işlem tamamlanıyor. Klasik mezoterapi yöntemlerine 11 aktif madde ile çok daha zengin bir içeriği homojen bir yapı içinde sunan Rönesans yöntemi 3 cm aralıklarla uygulanabiliyor , iz bırakmıyor ama çok güzel etki yaratıyor.

İz bırakmayan mezoterapi

Öyle ki öğle tatilinde kendisine uygulama yaptıran biri, yüzünde ciddi bir streching , lifting etki hissederken öğleden sonra işine döndüğünde karşı masasında çalışan iş arkadaşı yüzüne uygulama yaptırdığını anlayamadığını gördüğünde çok mutlu oluyor, çünkü morarma, kızarıklık ya da bir tedavi izi asla olmuyor. Olumlu etkisi birkaç gün içinde ortaya çıkıyor.
Bu yönü ile de Rönesans yöntemi ağrısız, kolay uygulanan, sosyal hayatı engellemeyen, hasta için konforlu bir tedavi yöntemi olarak mezoterapi tedavileri arasında en çok tercih edilen tedavi yöntemleri arasına girmiş durumda.

Rönesans yöntemi ile nasıl bir etki

Rönesans yöntemi Tiziano ile 35 yaşından sonra ortaya çıkan ince çizgiler, kırışıklar, ortadan kalkıyor, cilt onarılıyor, besleniyor, lifting sağlanıyor.
Rönesans yöntemi Tiziano Yüz, boyun, dekolte, eler, ayaklar, göbek bölgesi vb bir çok bölgede kullanılabiliyor.
Rönesans yöntemi nin diğer bir özelliği ise göz altı torbalarını da yok edebilmesi, Özellikle ameliyat olmak istemeyen , iş düzeni ameliyata izin vermeyen bir çok kadın ve erkek artık Rönesans Tiziano ’yu tercih ediyor.

Ne sıklıkla uygulanıyor

Rönesans yöntemi haftada ya da 10 günde 1 kez 4 seansta uygulanarak tamamlanıyor. Hastanın ihtiyacına göre 2 ya da 3 ay sonra 1 kez idame uygulaması yaptırmak bu olumlu etkilerin devam etmesi için yeterli oluyor.