Magazin 07.11.2019 00:37 Güncelleme: 07.11.2019 10:53

MGD '24. Altın Objektif Ödülleri' sahiplerini buldu

Magazin Gazetecileri Derneği'nin (MGD) düzenlediği '24. Altın Objektif Ödülleri' muhteşem bir organizasyonla sahiplerini buldu.
MGD '24. Altın Objektif Ödülleri' sahiplerini buldu

Tiyatro, müzik, sinema ve TV dünyasının en prestijli heykelciği olan Altın Objektif Ödülleri, 24. Kez sahiplerini buldu. MGD Başkanı Okan Sarıkaya ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde, Doku Tıp Merkezi ana sponsorluğu ve Netflix’in sponsorluğunda CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da gerçekleştirilen törene, bu yıl da ilgi yoğundu.

Ödüller alkışlar arasında sahiplerini buldu

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Doğa Rutkay ile Hakan Bilgin’in sözleri ve esprileriyle hayli renkli geçen gecenin ışıltı dolu kırmızı halı seremonisi, her yıl olduğu gibi yine şıklık yarışına sahne olurken, Türkiye’nin sanat elçileri Karsu ve Summer Cem’in şarkıları geceye damgasını vurdu.
İzlenme rekorları kıran Mucize Doktor, Afili Aşk, Her Yerde Sen, Hakan: Muhafız ve Bir Zamanlar Çukurova’da dizileri ve oyuncuları gecede ödül alan yapımlardı.
“Yılın Şarkısı” Merve Özbey’in “Yaramızda Kalsın” isimli şarkısı olurken, “Yılın Proje Albümü 2018” “Usta Çırak” ile Cengiz Kurtoğlu ve Hakan Altun, “Yılın Yorumcusu Pop Kadın” kategorisinde ise Sıla ödüle layık görüldü. “Yılın Yorumcusu Pop Erkek” ödülü Mustafa Sandal’a giderken, “Yılın Arabesk Fantezi Yorumcu” kategorisinde kazanan isim Ebru Yaşar oldu. “Yılın Tiyatro Oyuncusu Kadın ve Erkek” kategorilerinde ise Funda Eryiğit ve Kerem Alışık ödüle hak kazanan isimlerdi.
“Yılın Drama Dizi Oyuncusu Kadın” kategorisinde Deniz Uğur seçilirken, “Yılın Drama Dizi Oyuncusu Erkek” ödülüne ise Akın Akınözü layık görüldü.
“Yılın Drama Dizisi” kategorisindeki ödülü “Mucize Doktor” alırken, “Yılın Romantik Komedi Dizisi” ödülünü “Her Yerde Sen” adlı yapım aldı. Kıvanç Tatlıtuğ, Yılmaz Erdoğan ve Bensu Soral’ın başrollerini paylaştığı kalabalık kadrolu “Organize İşler Sazan Sarmalı” ise “Yılın Sinema Filmi” seçildi.
“Yılın En İyi Dizisi” seçilen “Bir Zamanlar Çukurova”nın başrol oyuncusu Vahide Perçin “Yılın En İyi Dizi Oyuncusu Kadın”, rol arkadaşı Kerem Alışık ise, “Yılın En İyi Dizi Oyuncusu Erkek” ödülüne layık görülürken, Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek ve Uğur Güneş, “Yılın Dizi Oyuncuları” oldu.
“MGD Jüri Özel Ödülü”nün sahibi ise, Okan Bayülgen, Mehmet Akif Ersoy ve TVNET’te yayınlanan Akıl Odası oldu.
Bu yıl 3. Kez verilen “Türkiye’nin Marka Yüzü” kategorisinde ise ödüle Turkcell layık görüldü. Ödülü Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, yine gecede “Türkiye’nin Marka Sesi” olan Ali Poyrazoğlu’ndan aldı.

YeniBirlik'e ödül



MGD’den YeniBirlik'e de ödül geldi. Haber Müdürümüz Gülay Yücel'in Türk Kızılay'ın dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi Suriye'de de gerçekleştirdiği çalışmaların aktarıldığı "Karanlıkta Sessiz Çığlık" başlıklı haberi "Yazılı Basın Yılın Haberi" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Nice ödüller daha

Merve Özbey, "Türkiye’deki ödül törenlerinin hakkaniyetine inancımı yitirdiğim günlerde aldığım bu ödül beni son derece mutlu ediyor. İnşallah Yaramızda Kalsın ile nice ödüller daha alacağız." dedi.

Enerjim çok iyiKıvanç Tatlıtuğ, "Bir yurtdışı tatili yaptım ve enerjim çok iyi. Yeni projelere odaklandım. Yıllardır hep birlikte, gerek sırt sırta, gerek omuz omuz gerekse çeşitli zor zamanlarımızda sizlerde işlerinizi yapıyorsunuz. Ben kesinlikle her durumu anlayışla karşılıyorum. Buda tabi ki hepinizin mesleği. Bunun içinde bizim hoşumuza gidecek şeyleri yazmaları kadar yazmamaları da var. Bu gayet normal. Benim açımdan yıllardır hiçbir problem olmadı." ifadelerini kullandı.

Başarının takdir edilmesi


Deniz Uğur, "Çok mutluyum. İnsanın başarısının takdir edilmesi çok güzel. Bu başarıyı muhteşem emekçilere, çalışma arkadaşlarıma borçluyum. Bütün sektör emekçilerine de selam olsun." şeklinde konuştu.

Kıymetli bir şarkı


Altın Objektif'in en kıymetli ödül törenlerinden olduğunun altını çizen Ebru Yaşar, Layık gören herkese teşekkür ediyorum." dedi. Yeni çıkar şarkısının sorulması üzerine Yaşar, "Benim açımdan şahane, kıymetli bir şarkı. Tabi ki Feridun Bey’in sevenlerinden de tepki gösterenler var, beğenenler var. Fakat ben onlara da hak veriyorum. Sonuçta ben sevdiğim ve hissettiğim bir projeyi hayata geçirdim. Feridun Bey’e çok teşekkür ediyorum. Hava şartları ve saha çok elverişliydi. Şimdi önümüzdeki şarkılara bakacağız. İsimler yaşatır. Çocuklar gibi aynı. Şarkıların isimleri de bazen karakterlerini belli eder. Ben bu kadar tepki çekeceğini düşünmemiştim. Önemli olan bir şeyleri yeniden gündeme getirmek, dinlenebilir hale getirmek ve hatırlatmaktır. Sanat adına güzel bir şey yaptığımı düşünüyorum." dedi.

Alışamadım singlelara


Sıla, "Bugün burada sizlerle birlikte olmak benim için ayrıca bir mutluluk. Çokça sevgiyle karşılaşmak benim için çok özel ve kıymetli." dedi. Evlilik haberleri sorulan sanatçı, "Nasip kısmet her şey. Bu tip şeyleri çok fazla konuşmamakta fayda var." ifadesini kullandı. Sıla yeni albümüne ilişkin olarak da, "Çok tatlı bir albüm çalışması içindeyiz. Hali hazırda yeni şarkılar yazıyorum. Ne kadar çok şarkıları bölmeyi denesem de bir türlü alışamadım bu yüzden albüm yapacağım sanırım. İnsanlar alışmış beni çok şarkılı albümlerle görmeye. Benim de gönlüm çok şarkılı bir albümden yana.
Alışamadım singlelara bir türlü." şeklinde konuştu. Sıla, sözlerini reklam filmindeki gibi fotoğrafçılığa meraklı mısınız? sorusuyla tamamladı: "Aslında bu konuda çok meraklı ve yetenekli sayılmam. Ama dijital dünyanın elverdiği ölçüde bende kendi çapımda bir şeyler yapıyorum zaman zaman."

'Arka planı iyi bilirim'

Mustafa Ceceli, MGD'den ilk ödülünü 2010 yılında aldığını söyleyerek, "Ben işin arka planını çok iyi bilen biriyim. Sizlerin 5 dakikalık bir görüntü için neler çektiğinizi çok iyi biliyorum. Beraber bir yolculuk
yapıyoruz, şaka maka 12 yıl olmuş ben şarkı söylemeye başlayalı. O yüzden MGD'nin benim için ayrı bir önemi var. Fikret Şeneş proje albümü ile alacağım ödülde ayrıca bir kıymet arz ediyor. İçerisinde
yok yok. Bende ‘’Düşünme hiç’’şarkısını yeniden seslendirdim." dedi.

Türkiye'nin Marka Yüzü: Turkcell

Gecenin büyük ödüllerinden biri olan "Türkiye'nin Marka Yüzü" bu yıl Turkcell'in oldu. Turkcell'in ödülünü, Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, gecenin bir diğer ödüllü ismi Ali Poyrazoğlu'nun elinden aldı. Ali Poyrazoğlu da gecede "Türkiye'nin Marka Sesi" ödülünü aldı. Poyrazoğlu, ‘’Bilerek yapmadım, isteyerek olmadı. Turkcell’den dolayı oldu. Bu güne kadar 15 bin kayıt seslendirdim." ifadelerini kullandı. İsmail Özbayraktar da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Özbayraktar'ta kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

 Akın Akınözü


Çok heyecanlıyım. Buranın çok değişik bi ağırlığı varmış. Tüm set ekibimize teşekkür ediyorum benim bu heyecanı yaşamamda katkıları olduğu için.

Çağlar Ertuğrul
Doğum günümde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkürler. Aldığım en güzel doğum günü
hediyelerinden biri oldu bu ödül.

Summer Cem


Yılın rap şarkısı ve şarkıcısı tamam tamam ile iki ödül aldı. Double yaptı. Şarkısını söyleyerek herkesi coşturdu.

Mustafa Sandal

İçeri girdiğim an ailemi görür gibi oldum. Öylesine sıcak bir duygu kapladı içimi. benim için çok özel bir ödül. Bu sene çok yoruldum benim için iyi oldu bu ödül.

Cengiz Kurtoğlu – Hakan Altun


Sokakta sürekli bizi takip eden, gecesini gündüzüne katan emekçilerimize çok teşekkür ederiz. (Çıplak sesle düet yaptılar bu düete Doğa Rutkay’da dahil olarak sürpriz yaptı.)

juri özel ödülü Polat Yağcı



Ece Üner

 Ben hep böyleydim. İğnelemeyi seviyordum ama özellikle kızım güneş olduktan sonra herhangi bir haberi sunarken onun gözünün içine bakarcasına sunuyorum.

Buket Aydın


Bi ödülüm olsa bende Ece Ünere verirdim. Mesleki dayanışma çok önemli ve ben bunu çok
önemsiyorum. Ödülü tüm kadın meslektaşlarım adına alıyorum. Medyada kadın olmak çok zor, biz birbirimizi biliyoruz. Herkese onsuz teşekkürler.

Okan Bayülgen


Öncelikle Can Yaman’a teşekkür ederim. Bu sene adalelerini inanılmaz derece geliştirdi. Dikkat
ederseniz özel. Her zaman özel olmak ister insan.

 Türkiye’nin Sanat Elçisi: Karsu Dönmez

Türkiye’nin Sanat Elçisi ödülünü alan Karsu Dönmez, "Anne ve babama çok teşekkür ederim. 22 yıl önce para biriktirmişler ve araba almak yerine bana piyano aldılar. Ve bugun ben buradayım. Albüm çok iyi gidiyor ve çok yakın zamanda dünya turuna çıkacağız. Türkiyenin gönüllü kültür elçisi olmak benim için büyük bir onur." dedi.

Yılın müzikali Alice

Geceye Serenay, süper minisi ile damga vurduğu gecede, "İkinci sezonumuzda bizim için çok özel bir ödül oldu. Bize böyle bir şans veren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

Şükrü Özyıldız; Önce bir hayaldi ve biz bu hayalin peşinden gittik. Bu hayali gerçekleştirmemizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yılın en iyi dizi oyuncusu erkek Kerem Alışık

Alışık'da ödülünü aldıktan sonra, "Avucumda tuttuğum ödül çok değerli. Benim için her şey… adını her şey koydum onun. Birini çok sevmek gibi bir şey bu ödül." değerlendirmesinde bulundu.