Siyaset - Politika 18.01.2018 03:00

​MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay:"CHP taşnak çetelerinin de sözcüsü haline gelmiştir"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "CHP'nin Türkiye düşmanları tarafından tepe tepe kullanılan, FETÖ ve PKK'dan sonra Hınçak ve Taşnak çetelerinin de sözcüsü bir parti haline gelmiştir" diye konuştu.
​MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay:"CHP taşnak çetelerinin de sözcüsü haline gelmiştir"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP’nin Türkiye düşmanları tarafından tepe tepe kullanılan, FETÖ ve PKK’dan sonra Hınçak ve Taşnak çetelerinin de sözcüsü bir parti haline gelmiştir” diye konuştu. Akçay, OHAL’in bir süre daha devamında fayda gördüklerini de söyledi.

ANKARA (YENİBİRLİK)

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Atatürk karşıtı, bir FETÖ operasyonu olan Ergenekon Davası’nın savunucusu, sözde Ermeni soykırımı avukatı birisinin CHP’nin İstanbul il başkanlığına getirildiğini ifade etti. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Akçay, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun “Tarihte Bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz, 19:15’te Taksim’de” tweetine dikkat çekti.

“CHP ZAVALLI BİR DURUMA SAVRULMUŞTUR”

Terörist sevicilerin, bölücülerin CHP’de konuşlanmaya hız verdiğini ifade ederek, “CHP maalesef Türkiye düşmanları tarafından tepe tepe kullanılan bir parti haline gelmiştir. CHP; FETÖ ve PKK’dan sonra Hınçak ve Taşnak çetelerinin de sözcüsü haline gelmiştir.” diye konuştu. “CHP, 1915’in hesabını kimden soracak?” diyen Akçay, şunları söyledi: “1915’teki Anafartalar kahramanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten mi? Milli Mücadele’ye emrindeki 9. Orduyla can suyu olan Kazım Karabekir Paşa’dan mı? İstiklal Savaşı’nı diplomatik bir zaferle taçlandıran ve Büyük Ermenistan hayallerini suya döken Atatürk’ün silah arkadaşı, CHP’nin ikinci genel başkanı İsmet İnönü’den mi? Evet, bir hesap sorulacak ama atalarımızdan ve kahramanlarımızdan değil, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının kılıcını sallayan şimdiki CHP’den sorulacaktır. CHP, ABD ve AB’nin baskısıyla iktidarın yıkılmasından medet umacak kadar zavallı bir duruma savrulmuştur.”

“CHP SALONLARINI KİMLER DOLDURDU”

CHP’nin bir sözcüsünün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Osmaniye programını diline doladığına dikkati çeken Akçay, “Meydanlara sığmayan vatandaşlarımızı görünce ‘Meydanı AKP doldurdu’ demiştir. Ne diyelim, Allah akıl fikir versin. CHP sözcülerine tavsiyem MHP meydanlarını değil, kendi CHP salonlarını irdelesinler. İstanbul’da gerçekleştirilen il kongresinde seçilen il başkanı münasebetiyle CHP kongrelerini kimlerin doldurduğunu tüm Türkiye gördü.” dedi.

 “OHAL’E OLUMLU OY VERECEĞİZ”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akçay, Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturulmasına Türkiye’nin müsaade etmesinin asla düşünülemeyeceğini vurgulayarak, “Türkiye bir irade koymaktadır. Biz, bu iradenin yanındayız. Kimse oldu bitti yapamaz. Kendi içlerindeki tartışma da zaten bunu gösteriyor.” diye konuştu.  Akçay, OHAL’in uzatılmasıyla ilgili bir soruya, “Yapılan mücadele, Türkiye’nin iç ve dış şartlarını dikkate aldığımızda OHAL’in bir süre daha devamında fayda görüyoruz. Muhtemelen yarın gelecek ve tezkereye olumlu oy vereceğiz.” karşılığını verdi. Akçay, KHK’ların görüşülmesiyle ilgili Mecliste parti grupların uzlaşma sağlayabileceğini düşündüklerini de kaydetti.