Vakıf Katılım web
Spor 30.03.2016 07:18

Milliler Viyana'da kazandı

A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Viyana'da oynanan özel maçta Avusturya'yı Hakan ve Arda'nın golleriyle 2-1 yendi. YENİBİRLİK - A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Viyana'da…
Milliler Viyana'da kazandı

A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Viyana'da oynanan özel maçta Avusturya'yı Hakan ve Arda'nın golleriyle 2-1 yendi.

YENİBİRLİK - A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Viyana'da oynanan özel maçta Avusturya ile karşılaştı. Dengeli başlayan müsabakada Türkiye maçın hemen başında sağ kanattan kalesinde tehlike yaşadı. Organize atak geliştirmekte zorlanan ay-yıldızlı ekip, müsabakanın 22. dakikasında sağından gelen atakta Junuzovic'in golüne engel olamadı. Milliler orta saha mücadelesi şeklinde devam eden maçta 43. dakikada Hakan Çalhanoğlu'un frikik golüyle skoru 1-1 yaptı.

Maçın ilk 45 dakikası 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarı

Mücadelenin 56. dakikasında Avusturya Milli Takımı'nın kalesini koruyan Ramazan Özcan'ın hatalı pasında topu kapan Arda Turan attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Türkiye sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Milliler yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı

Hazırlık maçında deplasmanda Avusturya'yı 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı yenilmezlik serisini de 13 maça çıkardı. Fatih Terim yönetimindeki ay-yıldızlı ekip, resmi ve özel son 13 müsabakanın 10'unu kazandı 3'ünde berabere kalırken 24 gol atıp sadece 7 gol yedi.

"Kazanan biz olduk" 

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 2-1 kazandıkları Avusturya maçının genç oyuncuların tecrübelenmesi ve güven duyması adına önemli olduğunu söyledi.

Başkent Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda yapılan maçın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Terim Avrupa Şampiyonası hazırlık aşamasında ciddi rakiplerle karşılaştıklarını belirterek şunları kaydetti

"UEFA sıralamasında yukarılarda olan ekiplerle karşılaşıyoruz. Kazanmamız çok önemli. Genç bir takımız. Oyuncuların tecrübelenmesi ve güven duyması için bu galibiyetler önemli. Güzel bir maç oldu. Avusturya, gerek Avrupa Şampiyonası elemelerinde gerekse son 2-3 yılda Avrupa'nın yükselen yıldızlarından bir tanesi. İki takım da uzun süredir yenilmiyordu. Sonunda aynı şekilde devam eden ve kazanan biz olduk."