Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 18.03.2016 08:57

Müezzinoğlu , Bab-ı Ali Toplantıları kapsamında düzenlenen programa katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin son 13, 14 yıldır yakaladığı milli irade istikrarının ve güvenli ortamın sarsılması ve güvenli ortamın sarsılmasıyla, bozulabilmesiyle ilgili oynanan oyunlar var" dedi.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,…
Müezzinoğlu , Bab-ı Ali Toplantıları kapsamında düzenlenen programa katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin son 13, 14 yıldır yakaladığı milli irade istikrarının ve güvenli ortamın sarsılması ve güvenli ortamın sarsılmasıyla, bozulabilmesiyle ilgili oynanan oyunlar var" dedi.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin son 13, 14 yıldır yakaladığı milli irade istikrarının ve güvenli ortamın sarsılması ve güvenli ortamın sarsılmasıyla, bozulabilmesiyle ilgili oynanan oyunlar var" dedi.

YENİBİRLİK - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'nin son 13, 14 yıldır yakaladığı milli irade istikrarının ve güvenli ortamın sarsılması ve güvenli ortamın sarsılmasıyla, bozulabilmesiyle ilgili oynanan oyunlar var" dedi.Müezzinoğlu, Bab-ı Ali Toplantıları kapsamında düzenlenen "Türkiye'nin Sağlık Turizmi Stratejisi ve Medikal Teknoloji Geliştirme Vizyonu" başlıklı programdaki konuşmasında, Türk milletinin tarihi sürecine bakıldığında çok fazla olağanüstü sorunla karşılaştığını ve farklı hesapların yapıldığını belirterek, bunların sonucu olarak zaman zaman da olsa ağır bedeller ödediğini söyledi.Bugünlerde de yine benzer farklı hesapların yapıldığını dile getiren Müezzinoğlu, "Türkiye'nin son 13, 14 yıldır yakaladığı milli irade istikrarının ve güvenli ortamın sarsılması ve güvenli ortamın sarsılmasıyla, bozulabilmesiyle ilgili oynanan oyunlar var. Kurulan tuzaklar var ama bu milletin vicdanı, feraseti, sağ duyusu, tarihi geçmişten getirdiği değerleri ve tarihi geleceğe de taşımak istediği hedefleri, inanıyorum ki tüm bunların üstesinden gelecek iradeyi gösterecektir" diye konuştu. Müezzinoğlu, bu anlamda tarihi geleceğe güçlü yürüneceğine inandıklarını aktararak, cumhuriyetin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk'ün de vasiyet olarak bıraktığı gibi bu millete, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yerin yakışacağını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, "Dolasıyla bu millet mutlaka muasır medeniyet seviyesini yakalayacak, o yolculuğu başaracaktır. Bu milletin fıtratında bu dinamizm var. Bu milletin tarihi geçmişinde, bunun güçlü ispatları da var. Bunu gelecekte de ispatlayacak güce ve iradeye sahiptir" dedi.

Bu toplantıda fikir alışverişinin yapıldığı bir ortamı gördüklerine işaret eden Müezzinoğlu, bunu da çok önemsediğini vurguladı.

Müezzinoğlu, "Belki de bu süreçte yaşadıklarımızın büyük bir kısmının temelinde yatan sıkıntılı nokta bu. Bu millet artık akıl terini önemsemeye başladı. Beyin terini üretmeye, aklıyla geleceği şekillendirmeye başladı. Belki de böyle bir sürecin, dönüşümün sıkıntılarını yaşıyoruz. Bu sıkıntılar, sancılar bence bu milletin hayrına olacak sancılardır. Mutlaka ama mutlaka alın terinden daha çok akıl terini önemseyen, kutsayan bir sürece, bu ülke ve bu millet güçlü adımlarla yürümelidir. Bunu başarabilecek birikimin, genlerinde var olduğuna inanıyorum, yeter ki o üzeri küllenmiş yapıyı daha güçlü şekilde açabilelim" ifadelerini kullandı.

" Türkiye sağlık hizmeti sunumunda başarıyı yakaladı"

Müezzinoğlu,  Türkiye'nin sağlık turizmindeki bakış açısının ve sağlıktaki medikal teknolojide vizyonunun çok önemli iki başlık olduğunu belirterek, "Bu iki başlık belki bakanlığımda bu geçen üç yılda en çok konuştuğumuz konu başlıkları oldu. Çünkü  Türkiye sağlık hizmeti sunumunda bugün misafirlerimizle birlikte 80 milyon ülke insanına çok güçlü bir başarıyı yakaladı" değerlendirmesinde bulundu.Bu anlamda güçlü bir çarkın yakanlandığına dikkati çeken Müezzinoğlu, bu sürecin geliştirilmesi gereken yönlerinin de olduğunu aktardı. Bakan Müezzinoğlu, gelinen noktanın iyi olduğunu ama yeterli olmadığını, bu anlamda yapacakları çok işleri bulunduğunu ifade ederek, bu anlamdaki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kamu hastaneleri olarak şu anda 40 bin yatak kapasitesiyle 250'nin üzerinde hastane inşaatını sürdürdüklerini aktaran Müezzinoğlu, "Bunlar 2017 sonu itibarıyla hizmete girecek. Diğer taraftan 30 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin inşaatları devam ediyor. Bu yıl itibarıyla  Mersin,  Isparta,  Yozgat ve  Ankara Bilkent ki 3 bin 760 yatak kapasiteli,  Avrupa'da dahil bölgemizin en büyük hastanesi olacak" dedi. Müezzinoğlu, gelecek 2,5 yıl içinde 70 bin yatak kapasiteli hastanelerin inşaatlarını bitirmeyi projelendiren, ihalesini yapan, inşaat süreçlerini başlatan dünyadaki tek ülkenin  Türkiye olduğunu belirterek, "2018 sonu itibarıyla 90-95 bin yatak kapasiteli fiziki mekan teknolojisiyle yapılmış, ileri tıbbi teknolojilerle donatılmış hastaneleri olan dünyanın tek ülkesi olma hedeflerinin güçlü altyapısını yapmış, bu anlamda da hiçbir tereddüdü olmayan bir ülkeyiz. Tüm bunları  Türkiye güçlü ve istikrarlı bir yönetim dinamiğiyle önümüzdeki 2-3 yıl içinde nihayetlendirecek bir altyapıyı kurdu" diye konuştu.

"1 Nisan itibarıyla gece ambulans helikopter uçuşları başlayacak"

Mehmet Müezzinoğlu, 1 Nisan itibarıyla gece ambulans helikopter uçuşlarının da başlayacağını vurgulayarak,  Türkiye'nin acil hastanın hekime, tıbbi teknolojiye, tedaviye ulaşımında  Avrupa'nın birçok ülkesinden çok daha iyi nokta olduğunu bildirdi. Müezzinoğlu, bunları daha iyi yapabilmenin tüm altyapısını kurguladıklarını, insan kalitesinin bu anlamda çok avantajlı olduğunu anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Ulaşabilirliğin çok nadir olduğu belki de dünyanın tek ülkesiyiz. Cebinde kuruşu olmayan için de hakkaniyetli ulaşımın tüm yollarını açtık. Bunun kendi içinde sorunları var. Çözmemiz gereken alanları var ama bütün buna rağmen geldiğimiz başarılı noktayı, hem kalitesini artırarak hem de standardını yükselterek daha iyi noktalara taşıyabilecek altyapımız da var. Burada bizi zorlayan temel sorumuz OECD üyesi ülkelerin ortalamasına baktığımızda 10 bin nüfusa 37 hekim düşerken, biz de 10 bin nüfusa 17 hekim düşüyor. Hele hele hemşire sayısında daha düşük oranla verdiğimiz hizmette yakaladığımız bir başarı var. İnsan kalitesi avantajımız, meslek mensubu arkadaşlarımızın özverisi, fedakarlığı, ülkesine ve insanına verdiği değer ve sevgisi tüm bu anlamda bizim başarımızın ruhunu oluşturan temel pozisyondur. Tabi hekim açığımızı bu yıldan itibaren yavaş yavaş azaltmaya başladık. Bu yıl 2 bin 500 geldi, önümüzdeki yıldan itibaren normale göre daha fazla gelmeye başlayacak ve inşallah hekim ve hemşire açığımızı daha hızlı kapatabilecek pozisyonumuz oluştu. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde hekim açığını, belki 5 yıl süresince konuşacağız ama ondan sonraki dönemde hekim açığını da kapatmış bir ülke moduna gelmiş olacağız."

" Türkiye birikimiyle bölgedeki 1,5 milyar nüfusa hitap edebilecek bir ülke"

Bakan Müezzinoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine değinerek, güçlü bir sağlık tüketicisi olunduğunda iyi bir sağlık sunucusu konumunda bulunulamayacağını söyledi.
Bu nedenle sağlık endüstrisinde  Türkiye'nin iddialı olması gerektiğini aktaran Müezzinoğlu,  Türkiye'nin, tıp, bilgi ve tecrübe birikimiyle ileri düzeydeki modern mekanların birleştiğinde yakın coğrafyadaki 1,5 milyar nüfusa hitap edebilecek bir ülke olduğunu kaydetti. Türkiye'nin sağlık turizminde gelecek vizyonunu mutlaka koyması gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Önümüzde bir şeye ihtiyacımız var, istikrarlı bir dönem. 1 Kasım'da da bu millet bu istikrarlı süreci  AK Parti'ye yeniden verdi.  AK Parti'ye düşen, bu dönemi, istikrarlı şekilde, millet yerine, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefler lehine güçlü kullanabilmesidir" şeklinde konuştu.