Magazin 28.02.2021 04:58 Güncelleme: 27.02.2021 19:53

MUHTEŞEM SİNEMA MÜZESİ AÇILDI

Restorasyonu tamamlanan İstanbul Beyoğlu'ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi dün açıldı.
MUHTEŞEM SİNEMA MÜZESİ AÇILDI

Açılış törenine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dünyaca ünlü aktör Jason Statham,Guy Richie katıldı.

Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi'nin Kırmızı halısında yürüyenler arasında Hülya Koçyiğit,Orhan Gencebay,Sevim Emre,Oktay Kaynarca,Engin Altan Düzyatan,Buğra Gürsoy,Burak Özçivit,Hatice Şendil,Mehmet Özdil,Ertuğrul Özkök,Merve Dizdar,Bülent İnan,Edis Hun,Ekin Koç,Rutkay Aziz gibi tanınmış Ünlü simalar boy gösterdi.

Burak Özçivit açılış sonrası kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen Polis memurlarını kırmadı.Özçivit ,İstiklal caddesinin kalabalık olması nedeni ile aracının gelmesini uzun bir süre bekledi.

Usta sanatçı  Orhan Gencebay eşi Sevim Emre ile katıldı.Orhan bey Atlas Sineması Müzeye dönüştürüldü düşünceleriniz neler sorusuna '' Çok güzel harika bir şey bu düşünce bu çalışmada emeği geçenleri kutluyorum harika bir şey yapıldı yakışırdı cünki burası bizim canımız tarihi bir yerimiz isabet oldu '' dedi.Siz nasılsınız sağlığınız yerindemi sorusuna '' Çok şükür iyiyim parmağım kırılmıştı fakat şimdi çok iyiyim '' dedi.

Türk Sinemasının eşsiz kadın oyuncusu Hülya Koçyiğit kırmızı halıyı tek başına yürüdü kendisine sorulan soruları cevaplayan Koçyiğit '' Ben daha önce gezdim hazırlıkları takip ettim gerçekten çok uzun yıllar hayal ettiğimiz şeydi.Sinemamızın müzeye kavuşması beni çok memnun etti çok sevindim teşekkür ederiz Cumhurbaşkanımıza engin vizyonu sayesinde bugün gerçekten gurur duyacağımız bir Sinema müzesine kavuştuk ''dedi.

İbrahim Büyükak '' Dünyada çok hatrı sayılır bir Sinema müzesi oldu heyecanlıyız merak ediyoruz Muzaffer Yıldırım bu işin bütün sorumluluğunu aldı Muzaffer abi için geldik birazdan girip muhteşem tarih kokan müzeyi gezicez '' dedi.

Oktay Kaynarca '' Hakikaten önemli sevindirici gelişmeler  bunlar Bu tür şeylerin memleketimizde hayata geçmesi çok sevindirici mesela AKM için de aynı şeyi düşünüyorum AKM şu anda muhteşem bir yapı olmaya başladı zaten gözüküyor dışardan umuyorumki orada çok güzel oyunlar seyredeceğiz güzel gösterilere tanık olacağız çok önemli bir Kültür Merkezine sahip olucaz işte buda bunlardan bitanesi diye düşünüyorum şu anda muhteşem bir yere geldiğimi düşünüyorum içeri girip gezicez ''dedi.
Buğra Gürsoy '' Arkadaşlar sorularınız var biliyorum fakat içeriyi hiç görmedim merakla sabırsızlıkla iple çekiyor bekliyorum Düşüncelerimi çıkışda sizlerle paylaşırım ''dedi.

'' FİLİMLERİNİN HASTASIYIZ ''

Hollywood oyuncusu Ünlü aktör Jason Statham açılış için geldiği Kırmızı halıda korumalar eşliğinde yürüdü.Müze çıkışında tek başına yürüyen Jason Statham'ı İstiklal caddesi üzerinde görmek için bekleyen halk alkışlayarak '' Filimlerinin hastasıyız beğenerek izliyoruz '' sesleri yükseldi.Jason ise bu sesler karşısında onları selamladı.

Bir diğer Hollywood oyuncusu ünlü aktör Guy Richie ise Kırmızı halıyı kolunda iki güzel bayan ile geçti.Birlikte objektiflere poz verdi. MAZLUM AYDIN