Dünya Kaynak: (İHA) 06.12.2016 10:16 Güncelleme: 06.12.2016 15:58

Musul'daki Hasan Şam Kampı sığınmacıları yardım bekliyor

Irak'ın Musul kentinde kurulan Hasam Şam Kampı sığınmacıları, sağlık ekiplerinin kampa gelmemesi nedeniyle hastalıkların yayılması endişesi yaşarken, hükümetten kamp içinde ilk yardım desteği bekliyor. Irak'ın Musul kentinin güneyinde kurulan Hasam Şam Kampı, bölgede çatışmaların şiddetlenmesinin ardından sığınmacı akınına uğradı...
Musul'daki Hasan Şam Kampı sığınmacıları yardım bekliyor
Irak’ın Musul kentinde kurulan Hasam Şam Kampı sığınmacıları, sağlık ekiplerinin kampa gelmemesi nedeniyle hastalıkların yayılması endişesi yaşarken, hükümetten kamp içinde ilk yardım desteği bekliyor.

Irak’ın Musul kentinin güneyinde kurulan Hasam Şam Kampı, bölgede çatışmaların şiddetlenmesinin ardından sığınmacı akınına uğradı. Hazır bölgesinde konuşlandırılan kampta bulunanlar, kötü yaşam koşullarıyla da mücadele ediyor. Kampta çöplerin her geçen gün artmasının yanı sıra belediye hizmeti, ambulans ve sağlık ekibinin eksikliği nedeniyle hastalıklar hızla yayılıyor. İçme suyunun olmadığını ve hava sıcaklıklarının da düşmesiyle yakıt ihtiyacının arttığını ifade eden sığınmacılar hükümet desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.



"HAPİSTEYİZ SANKİ"

Kampta kalan bir sığınmacı, yetkililerin Çarşamba gününden beri yardım dağıttıklarını ama getirdikleri suyun içmek ya da yıkanmak için yeterli olmadığını belirterek, "Hapisteyiz sanki. Hiç özgürlüğümüz yok. 5’ten önce çadıra girip kapıyı kapatmak gerekiyor" dedi.

Bir başka sığınmacı haftada bir ambulansın geldiğini, sağlık ocağının ya da ambulansın olmadığını belirterek, "Kolumda şarapnel parçası var ama ilaç olmadığı için tedavi edilemiyor. Akşamları acil durumlar için ambulans ve sağlık ocağı istiyoruz. Hükümetten kamp içinde ilk yardım desteği bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Gazın kampa yalnızca bir kez getirildiğini daha sonra hiç getirilmediğini bildiren sığınmacılar, yatak yardımı da almadıklarını belirtti. Bombardıman, havan toplarından, keskin nişancıdan kaçarak kamplara sığındıklarını ifade eden bir sığınmacı kadın çocuğumu kaybettiğini ve çok uzak bölgede bulduğunu söyledi. 2 gün içinde 3 kişinin öldüğünü belirten sığınmacılar sağlık ekiplerinin kampa gelmediğini iletti.