Magazin 19.02.2020 00:30 Güncelleme: 19.02.2020 08:11

MUTLULUK VE SEVGİNİN FREKANSI: ''444 HZ''

Sevda Gibi isimli ilk albümü ile büyük beğeni toplayan Türk rock müziğin yeni yıldızı Ufuk Beydemir, Kristal Oda isimli ikinci albümünü 2020 Şubat ayında dinleyicilerle buluşturuyor. 
MUTLULUK VE SEVGİNİN FREKANSI: ''444 HZ''

 5 aylık bir yoğun kayıt sürecinin ardından 20 Şubat tarihinde yayınlanacak olan albüm, ismi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Camın işlenmiş en kıymetli hali olan Kristal, albümün özünü ve varoluş hikayesini simgeliyor. Her iki ucu da betimleyen Kristal Oda, şeffaf ve kırılgan aynı zamanda hem parlak hem de karanlık...

 13 şarkının yer aldığı albümde 8 şarkının söz ve bestesi Ufuk Beydemir’e ait iken albümde iki cover şarkı da yer alıyor. Sözlerini 70’li yılların en önemli kadın seslerinden Şenay Yüzbaşıoğlu’nun yazdığı ve Şerif Yüzbaşıoğlu’nun bestelediği  1974 yılının en büyük hitlerinden “Gerçek Nerede”nin harika bir 2020 yılı uyarlamasının yanı sıra 80’li ve 90’lı yılların efsanevi pop-rock gruplarından Norveçli A-ha Grubu'nun “Velvet” şarkısı Ufuk Beydemir’in sözleri ve genç sanatçı Simge Pınar’ın vokalleriyle “Sonsuz Boşluk” adıyla bu kez “Kristal Oda” albümünde yeniden hayat buluyor.  

 Müzikal prodüktörlüğünü Tolga Görsev'in, idari prodüktörlüğünü ise Engin Akıncı'nın üstlendiği Ufuk Beydemir'in ikinci albümü Kristal Oda; rock müziğin birçok formunu içinde barındırıyor. Albüm, 50 yıllık rock müzik külliyatında yer almış punk, grunge, klasik rock, modern rock, alternatif rock ve indie rock gibi birçok türe farklı, yenilikçi ve iddialı örnekler sunuyor. 

 Albümün çıkış şarkısı “İşte Bir Anda” etkileyici sözleri, bestesi, aranjesi ve yenilikçi, farklı sounduyla yılın en büyük hit şarkılarından biri olmaya aday. Şarkının klip çekimi için İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde kamera karşısına geçen Ufuk Beydemir, aynı zamanda klip hikayesinin de yaratıcısı olarak karşımıza çıkıyor. 

Ufuk Beydemir'in yeni albümü Kristal Oda, Zoom Müzik etiketiyle 20 Şubat tarihinde tüm dijital platoformlarda, albümün çıkış şarkısı İşte Bir Anda'nın klibi ise 21 Şubat'ta yayında!