Müzik 06.04.2018 08:00

Müzisyen Burak Sarıkahya'dan Babasına Vefa Borcu: 'Babama'

Türk rock müziğinin efsane isimlerinden Cem Karaca'nın yönlendirmesiyle lise yıllarından bu yana kendi bestelerini yapmaya başlayan alternatif rock'ın güçlü seslerinden Burak Sarıkahya, 12 yıl önce kaybettiği babasına "Babama" adıyla aynı gün yaptığı bestesini yıllar sonra Arpej Yapım etiketiyle müzikseverlere sundu.
Müzisyen Burak Sarıkahya'dan Babasına Vefa Borcu: 'Babama'

Sarıkahya'ya rock müziğinin önemli isimlerinden Zafer Şanlı (bas gitar), Aydın Şeref (Davul), Taner Ayan (Gitar) eşlik ediyor. "Babama" adlı şarkının klibinin yönetmenliğini ise Devrin Usta üstlendi. Sarıkahya'nın müziğe başlama öyküsü ise şöyle: 2006 senesinde 5 Nisan'ı 6 Nisan'a bağlayan gece Cem Karaca'nın doğum günü anma etkinliğinde babasından bir telefon aldı. Babaannesinin ölüm haberini duyduktan sonra sahneye çıkıp eve döndü. Ertesi gün 7 Nisan'da babası Mehmet Sarıkahya'yı kaybetti. Aynı gün "Babama" şarkısının sözlerini yazdı, hep erteledi ve 12 yıl sonra ancak kaydedebilme cesaretini buldu. Bu şarkı yıllar önce müziğe başladığı Cem Karaca'nın Yol Arkadaşları (Gitar: Taner Ayan - Bas Gİtar: Zafer Şanlı - Davul: Aydın Şeref) eşliğinde Stüdyo Arı'da kaydedildi. Arpej Yapım etiketiyle çıkacak olan Söz ve Müziği kendisine ait "Babama" şarkısının düzenlemesini Taner Ayan, kayıt /mix/mastering'ini Arıkan Sırakaya yaptı. Şarkının klibini ise Devrin Usta yönetti.

Burak Sarıkahya kimdir?

22 Ocak 1984 tarihinde doğan Burak Sarıkahya, babasının çaldığı plaklara minik orguyla eşlik ederek müzik serüvenine başladı. Özel Ortadoğu Koleji'nde ortaokul ve lise yıllarında gitar çalıp vokal yaparak birçok müzik yarışmasına katıldı. Liseyi bitirdikten sonra hayranı olduğu Cem Karaca ile tanıştı. Onun yönlendirmesiyle kendi şarkılarını yazmaya başladı. Cem Karaca'nın vefatından sonra Cem Karaca'nın Yol Arkadaşları grubu ile konserlerde yer aldı ve 2009 senesinde kendi şarkılarından oluşan "Adsız" isimli bir albümü tamamladı. 2012 senesinde "Komşu Şarkılar" isimli bir albüme imza attı. 2014 yılında Cem Karaca'ya bir vefa borcu olarak her konserde Cem Karaca'nın Yol Arkadaşları ile seslendirdiği "İhtarname" şarkısını 45'lik plak formatında yayınladı.