Spor 19.05.2018 20:37 Güncelleme: 19.05.2018 23:43

Nadal-Djokovic Resitalinde Gülen İspanyol Raket

Roma Masters yarı finalinde Rafael Nadal Novak Djokovic'i 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek adını finale yazdırdı.
Nadal-Djokovic Resitalinde Gülen İspanyol Raket

Mina ÖZERTAN

Bu yıl ilk kez karşı karşıya gelen Nadal ve Djokovic'in düellosunda kazanan isim İspanyol raket oldu.Roma Masters yarı finalinde dünya 1 numarası Rafael Nadal Sırp Novak Djokovic'i özellikle ilk seti büyük çekişmeye sahne olan maçta 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek finale yükselen isim oldu.

DJOKOVİC'TEN DÖNÜŞ SİNYALİ
Novak Djokovic özellikle ilk set eski günlerine döndüğünün sinyallerini verirken vuruşlar ve ralliler tenis severlere büyük heyecan yaşattı.Nadal ayrıca kendisine karşı üstün olan tek oyuncu olan Sırp rakete karşı 26-24 geride olduğu ikili eşleşmede de aradaki farkı 1'e indirmeyi başardı.

İLK SET BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU
Dengede başlayan mücadelede ilk servis kıran isim Nadal oldu.İspanyol raket seti bitirmek için servis attığı oyunda Djokovic Nadal'ın servisini kırarak sete eşitliği getirdi. Daha sonra iki oyuncunun da servis oyununu kazanmasıyla birlikte mücadelede ilk set tie-break'e gitti. Tie-break'i 7-4 ile kazanan Nadal ilk seti 7-6 ile kazanmayı başardı.

NADAL ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUDU
Djokovic 2.sete servisine tutunarak başlasa da 3.oyunda servisini sıfıra karşı Nadal'a kaptırmaktan kurtulamadı.Servis oyunlarında kayıp yaşamayan Nadal daha rahat ve üstün bir oyun oynadığı final setini de 6-3 kazanarak maça noktayı koydu.İspanyol raket finali kazanması halinde Roma'da 9.kez şampiyonluk yaşamış olacak.

SON ŞAMPİYON YİNE FİNAL İSTİYOR

Nadal'ın finaldeki rakibini belirleyecek mücadelede son şampiyon Aleksander Zverev Hırvat Marin Cilic ile karşı karşıya gelecek.İspanyol raket en son Davis Cup finalinde oynadığı Alman rakibini 3 sette yenmeyi başarmıştı.