Gayrimenkul 10.12.2019 03:00

Nevbahar Üsküdar'da Hedef yılı yüzde 40'la bitirmek

Kalyon Holding altyapı, üstyapı ve enerji sektörlerinin ardından Nevbahar Üsküdar projesiyle birlikte gayrimenkul sektörüne giriş yaptı.
Nevbahar Üsküdar'da Hedef yılı yüzde 40'la bitirmek

NEŞE BERBER

Kalyon Holding çatısı altında faaliyet gösteren Kalyon Gayrimenkul Yatırım’ın ilk markalı konut projesi olan Nevbahar Üsküdar projesi, İstanbul’un Üsküdar semtinin tam merkezinde yer alıyor. Proje, sahile, vapur ve motor iskelesine 5 dakika yürüme mesafesinde… Otomobille 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 12 dakika, Altunizade metrobüs durağına 10 dakika, Harem’e ise 5 dakika mesafede bulunuyor. Projede 2+1’den 5+2’ye kadar farklı konut seçenekleri mevcut.  7 ve 9 katlı olmak üzere toplamda 4 blokta 169 daire yer alıyor. Projede ayrıca toplam kiralanabilir alanı 30 bin metrekareyi bulan, farklı büyüklüklerde 138 mağazanın olduğu, Nev Çarşı isimli bir alışveriş, eğlence ve yaşam alanı da var.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Nevbahar Üsküdar’ın eylül ortasında gerçekleşen lansmanının ardından ilk kez bir araya geldi. Mehmet Kalyoncu’ya Kalyon Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Çağın Işıkdağ da eşlik etti.

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Söze “Üsküdar”la başlayan Mehmet Kalyoncu, “Üsküdar bizim için hem fırsat hem de tarihi bir sorumluluk. Burada beğenilen bir eser yapmak bizim için çok önemliydi. Üsküdar Belediye Başkanımızın iki tane çok beğendiğim sloganı var. Birincisi “Başka Üsküdar yok.” Diğeri ise “Üsküdar’dan nefes alan Üsküdar’a nefes vermeli.” Biz bu anlamda İstanbul’un tarihi merkezine sorumluluğumuzun farkında olarak yaklaştık. Kısacası Üsküdar’a yakışanı yaptık” diye konuştu.

HEDEF BU YILI YÜZDE 40’LA KAPATMAK

Nevbahar Üsküdar’ın, tarihi ilçenin tam merkezinde yer aldığına dikkat çeken Mehmet Kalyoncu projeye gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekti.

Mehmet Kalyoncu, “Ciddi bir hareketlilik görüyoruz. Satış ofisimizde de yoğunluk arttı. Projemizin lansmanına çıkalı henüz iki ay oldu. Şu an konut tarafındaki satış önümüzdeki günler için ciddi moral veriyor. 2019 yıl sonu hedefimiz projemizin yüzde 40’ını satarak yılı kapatmak. 2020’de ise projedeki tüm konutların satışını tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TALEPLERE KARŞI ESNEK DAVRANIYORUZ

Bu arada müşteri beklentileriyle ilgili izlenimlerini de paylaşan Mehmet Kalyoncu, “Bizim için müşteri beklentileri ve talepleri çok önemli. Bu yüzden imkanlar el verdiğince bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bu da sektörde çok rastlanılan bir şey değil. Genelde belirli bir standardın dışına çıkılmıyor. Kalyon Gayrimenkul olarak biz bu konuda olabildiğince esnek davranmaya çalışıyoruz.  Bazen bizim için zor olabiliyor ama insanların istediğini üretip onlara istedikleri ürünü sunabilmek keyif veriyor açıkçası” ifadelerini kullandı.

AVM DEĞİL, NEV ÇARŞI!

Projenin en çok ilgi çekecek bölümünün Nev Çarşı olduğunu söyleyen Mehmet Kalyoncu bu noktada Üsküdar’ın çarşılarıyla ünlü bir semt olduğuna vurgu yaptı. Kalyoncu “Üsküdar’ın bir çarşı geleneği var. Aslında bütün İstanbullular AVM’ye gidiyor, vakit geçiriyor. Ama kiminle konuşsak yeni bir AVM söylemi pek sıcak gelmiyordu. O yüzden biz Üsküdar’ın çarşı geleneğini, günümüzün ihtiyaçları ile buluşturan bir kurgu yapmak istedik. İsmine de Nev Çarşı dedik. Burada hem bildiğimiz zincir perakende üniteleri var hem de proje özelinde geliştirilmiş birtakım kurgularımız mevcut. Bunlardan biri Cocoon ismini verdiğimiz, toplamda bin metrekarelik büyüklüğe sahip bir merkez... Çocukların aileleri ile birlikte oynayarak öğrenebilecekleri bir oyun-eğitim merkezi.  Okulun dışında daha çok hayatı iyi bir şekilde kavrayabileceği kavramları, eğlenceli şekilde öğreten bir merkez kurguladık” diye konuştu.

HALK KÜTÜPHANESİ VE MAKER LAB

Nev Çarşı’da ayrıca kamuya açık bir kütüphanesi ve sanat galerisinin de olacağını söyleyen Mehmet Kalyoncu, ayrıca Üsküdar Belediyesi’nce de Sahaflar Çarşısı ve Atölye Üsküdar isimli bir maker lab kurulacağı bilgisini de aktardı.

NEV ÇARŞI MART AYINDA AÇILIYOR

Nev Çarşı’nın konut teslimlerinden daha önce, yani 2020’nin mart ayında açılacağı bilgisini paylaşan Çağın Işıkdağ ise Nev Çarşı’daki mağaza kiralamalarının yüzde 70’lere ulaştığına dikkat çekti. Nev Çarşı açılışıyla birlikte konut tarafında ciddi bir hareketlenme beklediklerini belirten Işıkdağ, “Bizim gayrimenkul sektöründe deneyimlediğimiz şu; çarşı-AVM tarafı açılınca konutlara olan talepte de bir patlama yaşanıyor. Ben özellikle Nev Çarşı’nın açılışıyla birlikte konut tarafında ciddi bir satış ivmesi oluşacağı öngörüsündeyim” ifadelerini kullandı.

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN

Öte yandan müşterinin konuta bakış açısı da Mehmet Kalyoncu’nun gündemindeydi… Türk insanı için konutun sosyolojik anlamına da dikkat çeken Mehmet Kalyoncu şöyle devam etti: “Biz Türkler için hem vazgeçilmez bir ihtiyaç, hem de karşı konulmaz bir yatırım aracı. Geçmiş yıllarda konut sektörü açısından talep yatırım ağırlıklı seyrediyordu. Şimdilerde ise bu denge ihtiyaç ağırlıklı olarak kendi talebini oluşturuyor. Konut sektöründeki fiyat artışı nispeten yavaş olduğu için, konuttaki cazibe zirveye ulaşmış durumda. Yabancının artan ilgisi de aslında bununla alakalı. İnşaat maliyetleri arttı ama gayrimenkul fiyatlarındaki artış sınırlı kaldı. Bu maliyet artışının fiyatlara yansımaması kesinlikle sürdürülebilir değil. Fiyatlar eninde sonunda artacak, artmak zorunda. Tam da bu sebeple özel indirimlerin uygulandığı bu dönemde ev almanın tam vakti olduğunu düşünüyoruz.”

ÜÇ YILDA 300 MİLYON EUROLUK YENİ YATIRIM

Kalyon Holding’in, Kalyon Gayrimenkul markası altında gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaya devam edeceğini belirten Mehmet Kalyoncu, 3 yılda 300 milyon euroluk yatırım yapacakları müjdesini de paylaştı. Mehmet Kalyoncu şunları söyledi: “Biz Kalyon Gayrimenkul olarak, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak; iyi tasarımla, ve tabiata saygılı bir şekilde projelerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Bu kapsamda da bir yandan hızlı şekilde Nevbahar Üsküdar’ın satışını tamamlamak, diğer yandan da yeni projelere dair hazırlıklarımızı yapmaya başladık. 2021’de başlamayı planladığımız İstanbul Havalimanı yakınlarında karma kullanımlı bir proje için şimdiden ön hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gayrimenkul sektöründe 2023’e kadar 300 milyon euroluk yatırım hedefliyoruz.”

YÜZDE 0.49’LUK VADE FARKIYLA, TAKSİTLER TESLİMDEN SONRA

Kalyon Gayrimenkul Yatırım Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Öztürk ise, “Teslimlere 1 yıl içinde başlayacağız. Üstelik finansal açıdan da oldukça cazip seçenekler var. Yüzde 30 peşinat verip kalan kısmı, şirket bünyesinde taksitle ödemek isteyenler için, teslime kadar hiçbir ödeme talep edilmeden yüzde 0.49’luk vade oranıyla taksitlendiriyoruz. Üstelik taksit ödemelerini de konut teslimlerinden hemen sonra başlatıyoruz. Bunun yanında projeye özel, yüzde 10 peşinat ödeyerek, daha uzun taksit isteyenler için de banka kredileri kullanılabiliyor” diye konuştu.

 Sadece Arap değil, İtalyan, Çinli ve Ruslar da var

Yabancılara konut satışı hakkında da bilgi veren Mehmet Kalyoncu, “Biz Üsküdar özelinde mahalle hayatını ve mahalle dokusunu bozmak istemiyoruz. Yabancıya konut satışı deyince Türk insanının gözünün önüne hemen Arap ya da Ortadoğulu alıcı geliyor. Bizde sadece Arap değil, İtalyan, Çinli ve Rus alıcılarımız var. Özellikle İstanbul’da yaşayan yabancı çalışanlardan talepler alıyoruz” dedi. 

Çağın Işıkdağ ise yabancının satın alma tercihleriyle ilgili şu ayrıntıları paylaştı: “Vatandaşlık için gelen yabancı alıcı, peşin ödemeyi tercih ediyor. Özellikle örnek daireyi gören yabancı alıcılar, mobilyasından beyaz eşyasına kadar aynısını talep ediyor ve “Bize bunun aynısından verin, böyle teslim edin” diyorlar.”