Spor 21.01.2019 06:24

New England Patriots Super Bowl'a Koştu

NFL'de New England Patriots, deplasmanda Kansas City Chiefs'i Rex Burkhead'in uzatmada yaptığı koşu touchdownı ile 37-31 mağlup ederek Amerikan Futbol Konferansı (AFC) şampiyonu oldu ve üst üste 3. kez Super Bowl'a katılmaya hak kazandı.
New England Patriots Super Bowl'a Koştu

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisinde etkili koşu oyunları oynayan New England Patriots, çaylak running back Sony Michel'in yaptığı 1 yardalık koşu touchdownıyla Kansas City Chiefs karşısında öne geçti. Akabinde Stephen Gotskowski ekstra golü sayıya çevirdi ve fark 7 sayıya çıktı. (6.55) İkinci 15 dakikaya 7-0 önde giren Pats, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde top kaybı yaptı. Linebackerlardan Reggie Ragland, Tom Brady'nin Rob Gronkowski'ye attığı 1 yardalık touchdown pasını gol bölgesinde yakaladı ve takımına yeni bir hücum hakkı kazandırdı. (13.37) Missouri ekibi, interception sonrası elde ettiği hücum serisinde istediği ilerlemeyi kaydedemedi ve yine eli boş döndü. Çeyreğin bitimine 27 saniye kala Phillip Dorsett, Tom Brady'nin 29 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tuttu. Farkı çift hanelere çıkaran Massachusetts ekibi, ikinci isabetli ekstra golün ardından ilk yarım saatin skorunu tayin etti ve soyunma odasına 14-0'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini gerçekleştiren Kansas City Chiefs, uzun bir sürenin ardından ilk sayısını, 12 yardalık bir pas oyunu sonucunda buldu. Patrick Mahomes'un pasını rakip yarı sahasının 1 yarda çizgisinde yakalayan Travis Kelce, topla birlikte gol bölgesine düştü. Touchdown sonrasında Harrison Butker, ekstra golü isabetli bir şekilde attı ve fark 7 sayıya indi. (12.56) Buna karşılık New England Patriots, Stephen Gotskowski'nin 47 yarda uzaklıktan attığı alan golü ile farkı yeniden çift hanelere çıkardı. (4.02) Son 15 dakikaya 17-7 geride giren Chiefs, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdown ile tamamladı. Patrick Mahomes, baskı altındaki running back Damien Williams'a zor bir pas verdi; ancak Williams topu gol bölgesinde tuttu. 1 yardalık pas oyununun touchdown ile sonuçlanmasının ardından Harrison Butker'ın ekstra golü, Missouri ekibinin farkı 3 sayıya düşürmesini sağladı. (14.51) Chiefs savunması, daha sonra New England Patriots hücumunu top kaybına sürükledi. Touchdown'a ilerleyen Patriots, rakip yarı sahasının 25 yarda çizgisinden başladığı son hücum hakkında, 1 yarda mesafe geçmesi halinde hakkını tazeleyecekti. Ancak safetylerden Daniel Sorensen, Rex Burkhead'in koşusunu durdurdu ve hücum sırası Kansas City Chiefs'e geçti. (9.33) Chiefs, bir sonraki hücumda etkili olamasa da, Daniel Sorensen bir kez daha sahneye çıktı ve maçın bitimine 8 dakika kala Tom Brady'nin pasını rakip yarı sahasının 45 yarda çizgisinde yakaladı ve dönüş koşusunda 22 yarda mesafe koştu. (7.55) Interception sonrasında yeniden hücuma geçen Missouri ekibi, 10 saniye sonra, oynanan pas oyununda öne geçti. Damien Williams, Patrick Mahomes'un kısa mesafeli pasını daha geride bir yerde yakaladıktan sonra topu gol bölgesine taşıdı. Harrison Butker, bu touchdown sonrasında da ekstra golü isabetli bir şekilde attı ve fark 4 sayıya çıktı. (7.45) Ancak Chiefs'in üstünlüğü fazla sürmedi ve Sony Michel, 10 yardalık koşu touchdownı ve akabinde gelen ekstra gol, Patriots'ı bir kez daha üstünlüğe taşıdı. (3.32) Fakat Missouri ekibi, cevap vermekte gecikmedi. Damien Williams, 2 yardalık koşu oyununda içeriye etkili bir şekilde daldı ve touchdownı yaptı. Harrison Butker, bir kez daha ekstra golü sayıya çevirdi ve Kansas City Chiefs, Pats'e karşı bir kez daha 4 sayılık üstünlük kurdu. (2.03)

Ancak New England Patriots, son 39 saniyeye girilirken, Rex Burkhead'in 4 yardalık koşu oyununu gol bölgesinde tamamlamasıyla yeniden avantajı yakaladı. Ekstra gol sonrasında fark 3 sayıya çıktı. Çeyreğin bitimine 8 saniye kala Harrison Butker, 39 yarda uzaklıktan alan golü attı ve skora denge geldi. Kalan sürede sayı olmadı ve 1 saatlik normal süre 31-31'lik beraberlikle sonuçlandı. Yapılan para atışı sonrasında 15 dakikalık uzatma süresine başlayan Patriots, Rex Burkhead'in 2 yardalık koşu tocuhdownı ile karşılaşmayı 37-31 kazandı. Bu sonuçla art arda 3. kez Super Bowl'a kalan Massachusetts Ekibi, Los Angeles Rams ile Atlanta'da şampiyonluk için sahaya çıkacak.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 KANSAS CITY CHIEFS 

Patrick Mahomes (#15, QB): 31'de 16 pas isabeti, 296 yarda pas mesafesi, 3 tocuhdown pası, 2 koşu oyununda 11 yarda mesafe

Damien Williams (#26, RB): 10 koşu oyununda 30 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı, 8'de 5 pas yakalamada 66 yarda mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı

Daniel Sorensen (#49, S): 11 solo tackle, 3 tackle desteği, 1 interception

 NEW ENGLAND PATRIOTS 

Tom Brady (#12, QB): 46'da 30 pas isabeti, 348 yarda pas mesafesi, 1 tocuhdown ve 2 interception pası

Rex Burkhead (#34, RB): 12 koşu oyununda 41 yarda mesafe ve 2 koşu touchdownı, 4'te 4 pas yakalamada 23 yarda mesafe

Sony Michel (#26, RB): 29 koşu oyununda 113 yarda mesafe ve 2 koşu touchdownı

Kyle Van Noy (#53, LB): 8 solo tackle, 2 tackle desteği, 2 sack