Spor 11.11.2018 23:58

New Orleans Saints Fırtınası Sürüyor

NFL'in 10. haftasında New Orleans Saints, deplasmanda Cincinnati Bengals'ı 51-14 yenerek üst üste 8. galibiyetini aldı.
New Orleans Saints Fırtınası Sürüyor

Bertan ERMAN

New Orleans Saints, maçtaki ilk hücum serisini touchdownla tamamladı. Michael Thomas, Drew Brees'in pasını zor bir pozisyonda, gol bölgesinde tuttu. 7 yardalık pas oyunundan çıkan touchdown sonrası Wil Lutz'un ekstra golü de isabetli oldu ve Louisiana ekibi, karşılaşmada 7-0 öne geçti. (6.30) Buna karşılık Cincinnati Benglas da ilk hücum serisinde touchdown yaptı. Saints yarı sahasının 2 yarda çizgisinden başlayan hücum serisinde genç wide receiver John Ross, Andy Dalton'ın pasını gol bölgesinde yakaladı. (1.56) Akabinde Randy Bullock, ekstra golü sayıya çevirdi ve ikinci 15 dakikaya 7-7'lik eşitlikle girildi.

Saints, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Mark Ingram'ın pas oyunundaki muazzam performansıyla touchdowna ulaştı. Gol bölgesine 28 yarda kala başlayan hücumda Drew Brees, başarılı running backe kısa mesafeli bir pas attı. Topu başarılı bir şekilde koruyan Ingram, gol bölgesine varmayı başardı. Ekstra gol sonrasında Louisiana ekibi, bir kez daha üstünlüğü yakaladı. (13.33) Bengals'a bu çeyrekte sayı şansı tanımayan New Orleans Saints, genç yıldızı Alvin Kamara'nın 4 yardalık koşu touchdownıyla farkı çift hanelere çıkardı. Wil Lutz'un üçüncü ekstra golü sonrasında Saints, skoru 21-7'ye getirdi. (5.34) Alvin Kamara, daha sonra 1 yardalık touchdown koşusuna imza attı. Wil Lutz, dördüncü kez ekstra golde başarılı oldu ve fark 20 sayının üstüne çıktı. (1.22) Louisiana ekibi, sadece hücumda etkili olmadı. Altın Siyahlı ekibin 22 yaşındaki safetysi Marcus Williams, çeyreğin bitimine 8 saniye kalai Andy Dalton'ın John Ross'a attığı pası yakaladı ve 78 yardalık dönüş koşusuyla, takımının rakip yarı sahasının 17 yarda çizgisinden yeni bir hücum serisine başlamasını sağladı. Çeyreğin son hücumu ise, interceptiondan 6 saniye sonra, sadece bir oyunla tamamlandı. Drew Bress'in pasını yakalayan Michael Thomas, rakip yarı sahasının 2 yarda çizgisinde yakaladığı topu gol bölgesine taşıdı. Ekstra gol sonrasında New Orleans Saints, devreye 35-7'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Cincinnati Bengals'a yine sayı izni vermeyen Louisiana ekibi, Wil Lutz'un 29 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle farkı 30 sayının üzerine çıkardı. (9.04) Saints, bir sonraki hücum serisinde ise, Drew Brees'in 1 yardalık koşu touchdownı sonrasında skor bakımından iyice rahatladı. Ekstra golün de sayı olmasıyla Altın Siyahlılar, son 15 dakikaya 45-7 önde girdi. New Orleans Saints, önceki çeyrekten kalan ve daha sonra Eli Apple'ın yaptığı interception sonrasında elde ettiği hücum serilerini, Wil Lutz'un kaydettiği alan golleriyle sonlandırdı. Farkın iyice açılmasıyla iki takım da yedek oyunculara ağırlık verdi. Cincinnati Bengals, maçtaki ikinci touchdownını da, yedek oyun kurucusu Jeff Driskel'ın 27 yardalık koşu oyunu sonrasında buldu. Akabinde ekstra golün sayı olmasıyla 37 sayıya düştü. (4.42) Kalan sürede sayı olmayınca, mücadele New Orleans Saints'in 51-14'lük galibiyetiyle tamamlandı.

DEZ'E ARMAĞAN EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde New Orleans Saints'in transfer ettiği, ancak cuma günü antrenman sırasında, aşil tendonundan yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Dez Bryant, takım arkadaşları tarafından unutulmadı. Mark Ingram, Michael Thomas ve Alvin Kamara, yaptıkları touchdown sonrasında Dez Bryant'ın sevincini yaparak, galibiyeti de başarılı wide receivera armağan etti.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 CINCINNATI BENGALS 

Andy Dalton (QB): 20'de 12 pas isabeti, 153 yarda pas mesafesi, 1 touchdown ve 2 interception pası, 1 koşu oyununda 8 yarda mesafe

Jeff Driskel (QB): 3'te 2 pas isabeti, 45 yarda pas mesafesi, 2 koşu oyununda 35 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı

John Ross (WR): 6'da 2 top yakalamada 39 yarda mesafe ve 1 touchdown

 NEW ORLEANS SAINTS 

Drew Brees (QB): 25'te 22 pas isabeti, 265 yarda pas mesafesi, 3 touchdown pası, 2 koşu oyununda 3 yarda mesafe ve 1 koşu touchdownı

Alvin Kamara (RB): 12 koşu oyununda 56 yarda mesafe, 2 koşu touchdownı, 5'te 4 top yakalamada 46 yarda mesafe

Mark Ingram (RB): 13 koşu oyununda 104 yarda mesafe, 3'te 3 top yakalamada 58 yarda mesafe ve 1 touchdown

Michael Thomas (WR): 8'te 8 top yakalamada 70 yarda mesafe ve 2 touchdown

Marcus Williams (S): 3 total tackle, 1 tackle desteği, 1 interceptionda 78 yarda dönüş koşusu