Spor 15.11.2018 17:15 Güncelleme: 16.11.2018 04:43

NFL Panorama: 10. Hafta

ABD Ulusal Korumalı Futbol Ligi NFL'de Play-off'a kalacak takımlar yavaş yavaş kendini belli ediyor.
NFL Panorama: 10. Hafta

Bertan ERMAN

Baltimore Ravens, Minnesota Vikings, Houston Texans ve Denver Broncos’un bay geçtiği 10. haftada, özellikle Ulusal Futbol Konferansı Güney Grubu’nu (NFC) önemli derecede etkileyecek sonuçlar alındı. Haftanın açılış maçında, New Orleans Saints’in en yakın takipçisi Carolina Panthers, deplasmanda Pittsburgh Steelers’a farklı bir skorla yenildi. Panthers’ın mağlup olmasından sonra önemli bir fırsat yakalayan Saints de, Cincinnati Bengals’ı farklı bir sonuçla yendi ve aradaki galibiyet farkını 2 maça çıkardı. Los Angeles Rams ise, NFC Batı Grubu’ndaki en yakın (!) takipçisi Seattle Seahawks’ı mağlup ederek, Play-off’un kapısını açtı ve içeriye girmek için gün sayıyor.

Geride kalan 10 haftanın ardından, Amerikan Futbol Konferansı’nda (AFC) ise, Batı Grubu takımları Kansas City Chiefs ve Los Angeles Chargers arasında sadece 1 galibiyet fark var ve kalan maçlar doğrultusunda, bu iki takım arasında ciddi bir çekişme olacak. Kuzey Grubu’nda Pittsburgh Steelers ve Doğu Grubu’nda New England Patriots, rakiplerine göre daha avantajlı. Güney Grubu’nda ise, Patriots karşısında aldığı galibiyet sonrasında Tennessee Titans, Houston Texans’ı liderlik için en çok zorlayacak rakip takım konumunda.

 HAFTANIN HÜCUMCUSU: BEN ROETHLISBERGER (PITTSBURGH STEELERS) 

Ben Roethlisberger, Pittsburgh Steelers’ın Carolina Panthers karşısında 52 sayı bulmasındaki en büyük faktördü. Deneyimli oyun kurucu, 25'te 22 pas isabeti ve 328 yarda pas mesafesinin yanı sıra, 5 touchdown pası kaydetti. Ayrıca Big Ben, 3 koşu oyununda toplam 27 yarda koştu.

 HAFTANIN SAVUNMACISI: B. J. GOODSON (NEW YORK GIANTS) 

New York Giants’ın haftalar sonra galibiyetle tanışmasında hücum olarak Eli Manning en büyük katkıyı verdiyse, savunmada da B. J. Goodson için aynısı geçerli. 25 yaşındaki linebacker, San Francisco 49ers deplasmanında 4 solo tackle ve 2 tackle desteğinin yanı sıra, 2 kez interception yaptı. Ayrıca, Goodson’ın yaptığı interceptionlardan elde edilen bir hücum serisi touchdownla sonuçlandı.

 HAFTANIN ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: STEPHEN HAUSCHKA (BUFFALO BILLS) 

 

Buffalo Bills, aldığı ağır yenilgilerin acısını, New York Jets derbisinde çıkardı. Bills’in deplasmanda elde ettiği galibiyette Stephen Hauschka, 2’de 2 alan golü ve 5’te 5 ekstra gol isabetiyle, 41 sayının 11’ine imzasını attı.

 HAFTANIN ÇAYLAK HÜCUMCULARI: BAKER MAYFIELD VE NICK CHUBB (CLEVELAND BROWNS) 

Sezona iddialı giren, ancak etkili oyuncularını verdikten sonra tepetaklak olan Cleveland Browns, antrenör değişikliği sonrasındaki ilk maçını kazandı. Ohio ekibinin Atlanta Falcons karşısında elde ettiği galibiyetin başrollerinde Baker Mayfield ve Nick Chubb yer aldı. 2018 Draftı’nın 1. sıra seçimi Mayfield, 20’de 17 pas isabeti, 216 yarda pas mesafesi ve 3 touchdown pasının yanı sıra, 6 koşu oyununda 20 yarda mesafe kaydetti. Carlos Hyde’ın gitmesinden sonra Browns’ın as running backi olan Nick Chubb ise, 20 koşu oyununda 176 yarda mesafe koşarken, 92 yardalık koşu touchdownı yaptı. Ayrıca Chubb, kendisine atılan 3 pasın hepsini yakalarken 33 yarda mesafe katetti ve bu oyunlardan birini touchdownla sonuçlandırdı.

 HAFTANIN ÇAYLAK SAVUNMACISI: LEIGHTON VANDER ESCH (DALLAS COWBOYS) 

 

Dallas Cowboys, Philadelphia Eagles karşısında aldığı galibiyetle Play-off umutlarını taze tutarken, savunmadaki etkili isimlerden biri de, Leighton Vander Esch idi. Çaylak linebacker, toplamda 13 tackle yaptı. Teksas ekibi, Vander Esch’in 1. çeyrekte yaptığı interception sonrasında ise, alan golü sayısı bulmuştu.

 HAFTANIN TAKIMI: NEW ORLEANS SAINTS 

Tampa Bay Buccaneers’a ilk hafta yenildikten sonra kimsenin durduramadığı New Orleans Saints, haftanın en farklı galibiyetini Cincinnati Bengals karşısında aldı. Veteran oyun kurucuları Drew Brees’in toplam 509. touchdown pasına imza atarak, tüm zamanların en çok touchdown pası atan ikinci oyuncusu olup yıldızlaştığı karşılaşmada Louisiana ekibi, rakibini 51-14 gibi net bir skorla mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

10. HAFTA SONUÇLARI

Pittsburgh Steelers 52-21 Carolina Panthers

Chicago Bears 34-22 Detroit Lions

Cincinnati Bengals 14-51 New Orleans Saints

Cleveland Browns 28-16 Atlanta Falcons

Indianapolis Colts 29-26 Jacksonville Jaguars

Kansas City Chiefs 26-14 Arizona Cardinals

New York Jets 10- 41 Buffalo Bills

Tampa Bay Buccaneers 3-16 Washington Redskins

Tennessee Titans 34-10 New England Patriots

Oakland Raiders 6-20 Los Angeles Chargers

Los Angeles Rams 36-31 Seattle Seahawks

Philadelphia Eagles 20-27 Dallas Cowboys

San Francisco 49ers 23-27 New York Giants

 

11. HAFTA MAÇLARI

Seattle Seahawks – Green Bay Packers

Atlanta Falcons – Dallas Cowboys

Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals

Detroit Lions – Carolina Panthers

Indianapolis Colts – Tennessee Titans

New York Giants – Tampa Bay Buccaneers

Washington Redskins – Houston Texans

Jacksonville Jaguars – Pittsburgh Steelers

Arizona Cardinals – Oakland Raiders

Los Angeles Chargers – Denver Broncos

New Orleans Saints – Philadelphia Eagles

Chicago Bears – Minnesota Vikings

Los Angeles Rams – Kansas City Chiefs

*Buffalo Bills, Cleveland Browns, Miami Dolphins, New England Patriots, New York Jets ve San Francisco 49ers, 11. haftayı bay geçecek.