Spor 06.12.2018 20:25

NFL Panorama: 13. Hafta

NFL'de normal sezonun bitimine 4 hafta kaldı ve 3 takım haricinde diğer takımların akıbeti belli değil.
NFL Panorama: 13. Hafta

Bertan ERMAN

Özellikle Ulusal Futbol Konferansı’ndaki (NFC) Doğu Grubu takımlarının aldıkları sonuçlar, buradaki Wild Card yarışını iyice kızıştırdı. Philadelphia Eagles’ın, sahasında Washington Redskins’i mağlup etmesi, Dallas Cowboys’un New Orleans Saints gibi güçlü bir hücumu durdurması, bir anda konferansın gidişatını değiştirdi. Carolina Panthers, art arda dördüncü yenilgisini almasına rağmen Play-off iddiasını sürdürüyor. Konferansın Batı Grubu’nda ise şampiyon belli oldu. San Francisco 49ers’ın da Play-off ihtimali kalmadı.

Amerikan Futbol Konferansı’nda da her an her şey olabilir. Özellikle Los Angeles Chargers’ın, zorlu Pittsburgh deplasmanından galibiyetle dönmesi, Sadece Batı Grubu’ndaki rakibi Kansas City Chiefs için değil, New England Patriots ve Houston Texans gibi, konferansın zirve adayları için bir tehlike oluşturuyor. Miami Dolphins, Denver Broncos ve Baltimore Ravens, Wild Card için ellerinden geleni yapıyor. Oakland Raiders ise, bu sezon için resmen havlu attı.

 HAFTANIN HÜCUMCUSU: TODD GURLEY (LOS ANGELES RAMS) 

Los Angeles Rams’in Detroit deplasmanındaki galibiyetinde MVP adayı Todd Gurley başroldeydi. Yıldız running back, 23 koşu oyununda 132 yarda mesafe koştu ve 2 kez touchdown yaptı.

 HAFTANIN SAVUNMACISI: BOBBY WAGNER (SEATTLE SEAHAWKS) 

Son haftaların çıkış yapa takımı Seattle Seahawks, sadece Russell Wilson önderliğindeki hücumuyla dikkat çekmiyor. Washington Eyaleti ekibinin başarılı linebackerı Bobby Wagner da, sacunmadaki katkılarıyla öne çıkan bir diğer isim. San Francisco 49ers karşısında, toplam 12 tackle yapan Wagner, 1 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama ve 1 defansif recoverın yanı sıra, 98 yardalık pick six (interception dönüşünde touchdown) ile sayı katkısında bulundu.

 HAFTANIN ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: DESMOND KING (LOS ANGELES CHARGERS) 

Los Angeles Chargers’ın Pittsburgh deplasmanındaki kritik galibiyetinde bir önemli hamle de, degaj dönüşlerine imza atan cornerback Desmond King’den geldi. King, 10 tackle haricinde, 73 yardalık degaj dönüşünde touchdown yaptı.

 HAFTANIN ÇAYLAK HÜCUMCUSU: PHILLIP LINDSAY (DENVER BRONCOS) 

2016’da 50. Super Bowl’u kazandıktan sonraki 2 sezonda Play-off’a kalamayan Denver Broncos’un ümitleri, çaylak running back Phillip Lindsay’in hücumdaki performansıyla artmaya devam ediyor. Lindsay, Colorado ekibinin Play-off yolundaki rakibi Cincinnati Bengals’ı deplasmanda 14 sayı farkla mağlup etmesinde, 19 koşu oyununda 157 yarda mesafe ve 2 koşu touchdownlık performansıyla en etkili oyuncuydu.

 HAFTANIN ÇAYLAK SAVUNMACISI: DERWIN JAMES (LOS ANGELES CHARGERS) 

Sessiz sedasız başlangıcında gümbür gümbür gelen Chargers’ın aynı şekilde ismini duyuran çaylak safetysi Derwin James, Steelers deplasmanındaki galibiyette yine öne çıkan isimlerden biri oldu. James, 2 solo tackle, 1 tackle desteği, 1 interception yaparak, Chargers savunmasına yine önemli katkılarda bulundu.

 HAFTANIN TAKIMLARI: LOS ANGELES TAKIMLARI 

Sadece bir takıma burada yer versek, haksızlık olurdu. Sezonun flaş ekibi Los Angeles Rams, Detroit Lions’ı 30-16 mağlup etti ve NFC Batı Grubu’nun liderliği ile birlikte Play-off’u garantiledi. Chargers ise, Steelers deplasmanında elde ettiği galibiyetle, Super Bowl yolundaki rakiplerine, “Benden korkun!” dedi.

13. HAFTA SONUÇLARI

Dallas Cowboys 13-10 New Orleans Saints

Atlanta Falcons 16-26 Baltimore Ravens

Cincinnati Bengals 10-24 Denver Broncos

Detroit Lions 16-30 Los Angeles Rams

Green Bay Packers 17-20 Arizona Cardinals

Houston Texans 29-13 Cleveland Browns

Jacksonville Jaguars 6-0 Indianapolis Colts

Miami Dolphins 21-17 Buffalo Bills

Tampa Bay Buccaneers 24-17 Carolina Panthers

Oakland Raiders 33-40 Kansas City Chiefs

Tennessee Titans 26-20 New York Jets

New York Giants 30-27 Chicago Bears (UZ)

New England Patriots 24-10 Minnesota Vikings

Seattle Seahawks 43-16 San Francisco 49ers

Pittsburgh Steelers 30-33 Los Angeles Chargers

Philadelphia Eagles 28-13 Washington Redskins

 

14. HAFTA MAÇLARI

Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars

Buffalo Bills – New York Jets

Cleveland Browns – Carolina Panthers

Green Bay Packers – Atlanta Falcons

Houston Texans – Indianapolis Colts

Kansas City Chiefs – Baltimore Ravens

Miami Dolphins – New England Patriots

Tampa Bay Buccaneers – New Orleans Saints

Washington Redskins – New York Giants

San Francisco 49ers – Denver Broncos

Arizona Cardinals – Detroit Lions

Dallas Cowboys – Philadelphia Eagles

Oakland Raiders – Pittsburgh Steelrs

Chicago Bears – Los Angeles Rams

Seattle Seahawks – Minnesota Vikings