Spor 13.12.2018 17:10

NFL Panorama: 14. Hafta

ABD Ulusal Korumalı Futbol Ligi NFL'de 2 takım daha Play-off'a kalmayı garantiledi.
NFL Panorama: 14. Hafta

Bertan ERMAN

Hem Ulusal Futbol Konferansı (NFC) hem de Amerikan Futbol Konferansı (AFC), özellikle 6. sıra için Play-off’a katılma yarışında büyük mücadelelere şahit oluyor. NFC’de 6. sırada Minnesota Vikings, sezon içinde elde ettiği beraberlikle, 6-6-1’lik (galibiyet-mağlubiyet-beraberlik) bir avantaja sahip. Minneapolis ekibini 6’şar galibiyet ve 7’şer mağlubiyetle Carolina Panthers, Philadelphia Eagles ve Washington Redskins takip ediyor. AFC’de ise, 6. sıradaki Baltimore Ravens’ın yanı sıra, en yakın takipçileri Indianapolis Colts, Miami Dolphins ve Tennessee Titans’ın da 7 galibiyet ve 6 mağlubiyeti bulunuyor. Ayrıca, NFC’de Güney Grubu’nu lider tamamlayan New Orleans Saints ile AFC’den Kansas City Chiefs, Play-off’a kaldı. Ancak Chiefs’in Batı Grubu’ndaki en büyük rakibi Los Angeles Chargers, Missouri ekibi için büyük bir tehdit oluşturuyor. New York Jets, Arizona Cardinals, Buffalo Bills ve geçen sezon AFC finalinde boy gösteren Jacksonville Jaguars’ın Play-off şansı kalmadı.

 HAFTANIN HÜCUMCUSU: DERRICK HENRY (TENNESSEE TITANS) 

İsterseniz Flash deyin; isterseniz Quicksilver… 24 yaşındaki running back Jacksonville Jaguars’ı tek başına yıktı. 17 koşu oyununda 4 kez touchdown yapma başarısını gösteren Derrick Henry, toplam 238 yarda koşarak Titans/Oilers tarihinin bir maçta en çok koşu mesafesine imza attı. Ayrıca Henry, NFL tarihinde 99 yardalık koşu touchdownı yapan ikinci oyuncu oldu.

 HAFTANIN SAVUNMACISI: JUSTIN HOUSTON (KANSAS CITY CHIEFS) 

AFC’nin zirvesinde olmaya devam eden ve Ravens galibiyetiyle Play-off’u garantileyen Kansas City Chiefs, hücumu ile ön plana çıksa da, savunmada da etkili isimleri var. Bu isimlerden biri de Justin Houston. Missouri ekibinin başarılı linebackerı, 4 solo tackle ve 2 tackle desteğinin yanı sıra, 1.5 sack, 1 kez rakip oyuncuyu fumble yapmaya zorlama ve 1 defansif recover ile mücadele etti.

 HAFTANIN ÖZEL TAKIM OYUNCUSU: BRETT MAHER (DALLAS COWBOYS) 

NFC Doğu Grubu’nda ciddi bir çekişme var. Bu çekişmenin iki önemli takımı Dallas Cowboys ile Philadelphia Eagles karşı karşıya geldi ve uzatmaya giden maçta kazanan takım Cowboys oldu. Play-off yolunda önemli bir adım atan Teksas ekibinin 29 yaşındaki kickerı Brett Maher, Eagles karşısında alınan 29 sayıda 4'te 3 alan golü ve 2'de 2 ekstra gol isabetiyle 11 sayılık katkı sağladı.

 HAFTANIN ÇAYLAK HÜCUMCUSU: SAQUON BARKLEY (NEW YORK GIANTS) 

New York Giants’ın ilk zamanlarda kötü gidişatı, belki de sezonu dipte tamamlayacaklarının sinyallerini veriyordu. Ne var ki, çaylak running back Saquon Barkley bir anda takımının lakabının hakkını veren oyunlar çıkarmaya başladı ve az da olsa ümitlendirdi. Giants’ın 36 sayı farklı Washington Redskins galibiyetinde 14 koşu oyununa imza atan Saquon Barkley, toplamda 170 yarda mesafe koştu. Ayrıca Barkley, 5’te 4 pas yakalamada 27 yarda mesafeyi geride bıraktı ve 1 kez de koşu touchdownı yaptı. Barkley, bu touchdownla birlikte, New York Giants tarihinin bir sezonda en çok touchdown yapan (13) çaylak oyuncusu oldu.

 HAFTANIN ÇAYLAK SAVUNMACISI: ROQUAN SMITH (CHICAGO BEARS) 

Chicago Bears adım adım Play-off’a gidiyor ve savunmadaki oyuncuların da bunda payı büyük. Çaylak linebacker Roquan Smith de, 4 solo tackle, 2 tackle desteği ve 1 interception yaparak, Illionis ekibinin Los Angeles Rams gibi flaş bir takımı durdurmasında katkıda bulundu.

 HAFTANIN TAKIMI: NEW ORLEANS SAINTS 

İlk hafta sahasında yenildikleri Tampa Bay Buccaneers karşısında kötü bir başlangıç yapan New Orleans Saints, ikinci yarıda kendine geldi. Louisiana ekibi, Bucs’ı 28-14 yenerek NFC Güney Grubu’nu lider bitirmeyi ve böylece Play-off’a kalmayı garantiledi. Ayrıca Saints, Los Angeles Rams’in Chicago Bears’a mağlup olmasıyla, NFC’de yeniden liderliğe yükseldi.

 

14. HAFTA SONUÇLARI

Tennessee Titans 30-9 Jacksonville Jaguars

Buffalo Bills 23-27 New York Jets

Cleveland Browns 26-20 Carolina Panthers

Green Bay Packers 34-20 Atlanta Falcons

Houston Texans 21-24 Indianapolis Colts

Kansas City Chiefs 27-24 Baltimore Ravens  (UZ)

Miami Dolphins 34-33 New England Patriots

Tampa Bay Buccaneers 14-28 New Orleans Saints

Washington Redskins 16-40 New York Giants

Los Angeles Chargers 26-21 Cincinnati Bengals

San Francisco 49ers 20-14 Denver Broncos

Arizona Cardinals 3-17 Detroit Lions

Dallas Cowboys 29-23 Philadelphia Eagles (UZ)

Oakland Raiders 24-21 Pittsburgh Steelers

Chicago Bears 15-6 Los Angeles Rams

Seattle Seahawks 21-7 Minnesota Vikings

 

15. HAFTA PROGRAMI

Kansas City Chiefs – Los Angeles Chargers

New York Jets – Houston Texans

Denver Broncos – Cleveland Browns

Atlanta Falcons – Arizona Cardinals

Baltimore Ravens – Tampa Bay Buccaneers

Buffalo Bills – Detroit Lions

Cincinnati Bengals – Oakland Raiders

Indianapolis Colts – Dallas Cowboys

Jacksonville Jaguars – Washington Redskins

Minnesota Vikings – Miami Dolphins

New York Giants – Tennessee Titans

San Francisco 49ers – Seattle Seahawks

Pittsburgh Steelers – New England Patriots

Los Angeles Rams – Philadelphia Eagles

Carolina Panthers – New Orleans Saints