Magazin 12.01.2019 02:03

Nilgün Bodur "Hadi Be"ye Konuştu!!!

Başarılı sunucu Emre Saygı'nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye'nin ilk interaktif talk show programı "Hadi Be"ye "Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim adlı kitabı ile adından söz ettiren yazar Nilgün Bodur konuk oldu.
Nilgün Bodur 

 ‘Hadi Be’ canlı yayınında Emre Saygı'nın sorularına samimi cevaplar veren Nilgün Bodur,  hem son kitabı ve hem de hakkında bilinmeyen yönlerini anlattı.

“Dışa dönük bir yapım var konuşmayı seviyorum ama yazmayı da seviyorum.”

Bilinmeyen yönleri hakkında konuşan Nilgün Bodur: “Nilgün Bodur 19 Kasım 1974’te akrep olarak dünyaya geldi. Ben herkes kadar sıradan trajediler yaşayarak bugüne geldim. Ama Nilgün Bodur’un eskisini merak ediyorsanız? Avusturya Lisesi mezunuyum, İstanbul işletmeyi bitirdim, işletmecilik veya bankacılık yapamam dedim. Dışa dönük bir yapım var konuşmayı seviyorum ama yazmayı da seviyorum. Bu işi yapamayacağım dedim sonra bir arkadaşım bana halkla ilişkiler teklif etti.  Başarılı bir pazarlamacıydım 360 derece pazarlama yapıyordum. Sosyal medya çıktımı sosyal medya yapıyordum dergi çıktımı dergi, gazete billboard satın alma yapıyordum. 

“Kolum kısa ve birde yamukluk var”

Selfie çekememe problemi ve kolunun kısa olduğunu anlattan Bodur: “Kolum kısa ve birde yamukluk var. Annem kundakta ne yaptıysa bana böyle bir halim var. Kolum bence kısa değil de zaten solağım zaten o kameralar her şeyi sağlaklara göre yapılmış,  bende o selfie'yi çekmeyi beceremedim. Şimdi biraz daha iyiyim bu çubuklar yardımcı oluyor.”

“Güzel geçiriyorum kibar geçiririm”

Kelimeleri ve yazımlarını özel incelikle yazdığını belirten Bodur: “İş yerinde birine kızıyorum. Örneğin, yorum yazıyorum sosyal medya da Allah’ta cezanı versin filan diye tabi bunu bu şekilde değil, daha düzgün bir kalemle yazıyorum. Gizliden gizliden giydiriyorum sonra giydirdiğim kişi beni arıyor diyor ki “Ne güzel yazmışsın filan” diye Bende içimden diyorum ki sana yazdım bunu. Güzel geçiriyorum kibar geçiririm. Hiç mahkemelik olamam kimseye geçirmemle o kadar kibar geçiririm öyle de düşünürüm zaten.”

“Mutlu bir çocuktum”

Çocuktun döneminden bahseden  Nilgün Bodur: “Mutlu bir çocuktum ve çok çalışkandım.  3-4 yaşında okuma yazma öğrenmişim. O zamanlar böyle kreş yok bir şey yok ablam ilkokul bire gidiyor diye bende onunla öğrenmişim. Hep okurdum okumayı çok severdim. 4 yaşımdan itibaren kitap okumaya başladım. Annem vazo gibi çocuktun derdi seni bir yere koyuyordum orada kalıyordun derdi.”

“En tok anımda 2 lahmacun yerim”

Yemek yemeye olan  düşkünlüğünü anlatan Bodur: 'Yemek için ölürüm, yemek için yaşıyorum. En tok anımda 2 lahmacun yerim. Benim tek hayalim sadece yemek. Size bir şey söyleyeyim, tek başına olmanın hep artı yanı ne biliyor musunuz?  Sumaklı soğanlı lahmacun sarabiliyorsun ciğer yiyebilmek.'

“Instagram’a ilk başlayışım ayakkabıydı sonra hepsini sattım sokak hayvanları için verdim”

Ayakkabıya olan düşkünlüğünü anlatan Bodur: “Ayakkabıya olan düşkünlüğüm vardı. Instagram’a ilk başlayışım ayakkabıydı. Zamanla hepsini sattım ve elde ettiğim geliri sokak hayvanları için verdim. Ayakkabıyı bulamazsam ya istetirim ya da bir numara büyük alırım içine kalıp koyarım. Yeter ki giyeyim onu.”

“Ben kitap yazdım değişmedim benim hayatım değişti kitap yazdım”

Popüler olduktan sonra kendinde değişen bir huy gördün mü hiç? sorusuna Nilgün Bodur’:  “Kitap yazdın değiştin diyorlar. Hayır ben kitap yazdım hiç değişmedim, benim hayatım değişti çünkü kitap yazdım. Hiç bir değişim olmadı bende senelerdir hep böyleyim. Beni 20 senedir tanıyan insanlara sorsanız bunu söylerler.