Spor 20.07.2021 08:29 Güncelleme: 21.07.2021 21:40

Novak Djokovic 'Golden Slam' hedefiyle Tokyo'ya gidiyor

Bu sezon oynanan 3. Grand Slam'i de kazanan Novak Djokovic Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalya kazanarak sezonu 'Golden Slam' yaparak bitirmeyi amaçlıyor.
Novak Djokovic 'Golden Slam' hedefiyle Tokyo'ya gidiyor

Mina ÖZERTAN

Koleksiyonunda henüz bir Olimpiyat altını bulunmayan Novak Djokovic, bu yıl kazandığı 3 Grand Slam'in ardından Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalyayı boynuna takmak istiyor. Çünkü Djokovic, altın madalyayı kazandığı ve Amerika Açık'ta da kupaya uzandığı takdirde 'Golden Slam' yapmış tarihteki ilk erkek tenisçi olarak tarihe geçecek.

"HİÇ KOLAY OLMAYACAK"

Açıklamalarında da bu konudan bahseden Nole, "Olimpiyatlar ve ABD Açık, sezonun kalanında kupaya ulaşmak istediğim en önemli turnuvalar. Bunlara ulaşmak, hiç kolay olmayacak" ifadelerini kullandı.

Djokovic bir çok turnuva kazandığını ancak olimpiyatlarda bunu başaramadığını dile getirirken; "Sırbistan'ı olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek için kendimi hazırladım ve güvenim çok yüksek. Umarım altın madalyaya ulaşır ve sonrasında New York'a giderek hedefimi tamamlarım" diye konuştu.

FAVORİ İSİMLER YOK

Daha önce olimpiyatlardaki en önemli başarısına Pekin 2008'de bronz madalyayla ulaşan Djokovic'in, Tokyo'da zirveye çıkması için önünde büyük bir şans bulunuyor. Roger Federer, Rafael Nadal, son Wimbledon finalisti Matteo Berrettini ve Dominic Thiem gibi önemli tenisçilerin katılmayacağı Tokyo 2020'de Djokovic, büyük bir favori olarak korta çıkacak.