Seyahat - Turizm 05.07.2016 12:56

Nüfusları bayramda 10'a katlandı

Balıkesir'in Kuzey Ege kıyılarındaki yerleşim birimlerinin nüfusu, 9 günlük bayram tatili ve turizm sezonunun başlamasıyla yaklaşık 10 kat arttı. YENİBİRLİK - Cunda ve Lale Adası, güneşin batışının en güzel izlendiği yerlerden olan Şeytan Sofrası, Sarımsaklı…
Nüfusları bayramda 10'a katlandı

Balıkesir'in Kuzey Ege kıyılarındaki yerleşim birimlerinin nüfusu, 9 günlük bayram tatili ve turizm sezonunun başlamasıyla yaklaşık 10 kat arttı.

YENİBİRLİK - Cunda ve Lale Adası, güneşin batışının en güzel izlendiği yerlerden olan Şeytan Sofrası, Sarımsaklı plajları, tarihi taş evleri ve Kazdağları'yla ün salan Ayvalık, Akçay, Altınoluk, Güre Edremit ve Zeytinli gibi turizm merkezleri, yaz sezonunda yine yerli turistin gözdesi oldu.

Otel ve pansiyonlar yüzde 100 doluluğa ulaştı

Edremit, Ayvalık ve Burhaniye'de 25 binin üzerinde yatak kapasitesiyle hizmet veren otel ve pansiyonlar yüzde 100 doluluğa ulaştı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçenin kış nüfusunun 141 bin olduğunu belirterek, bayramın etkisi ve turizm sezonunun başlamasıyla nüfusun neredeyse 10'a katlanarak 1 milyon 300 bine ulaştığını söyledi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Ayvalık'ın kışın 70 bin olan nüfusunun bayram itibarıyla yaklaşık 500 bini bulduğunu belirterek, "Oteller, moteller, pansiyonlar olmak üzere tüm turistik tesislerde yer kalmadı. Bunun yanında ilçemiz sınırlarındaki yazlık konutların tamamı da doldu. İlçe nüfusumuz bir anda arttı." diye konuştu.