Güncel - Yaşam 18.02.2016 08:04

Numan Kurtulmuş: Saldırının arkasında istihbarat desteği var

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da asker ve sivil 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırının bombalı araçla düzenlendiğini söyledi. Saldırının arka planının mutlaka aydınlatılacağını da söyleyen Kurtulmuş "Saldırıyı…
Numan Kurtulmuş: Saldırının arkasında istihbarat desteği var

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da asker ve sivil 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırının bombalı araçla düzenlendiğini söyledi. Saldırının arka planının mutlaka aydınlatılacağını da söyleyen Kurtulmuş "Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum.Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir."

- Ankara’da askeri servis araçlarının bulunduğu alanda meydana gelen bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, hükümet adına şu açıklamayı yaptı: 

Bugün Ankara’da saat 18.31 sıralarında İnönü Bulvarı üzerindeki kırmızı ışıkta askeri personelimizi taşıyan servis araçlarının durduğu esnada bombalı bir araçla yapılan saldırı sonucu maalesef şu andaki belirlemelerimize göre 28 vatandaşımızı kaybettik. Vefat edenler arasında asker kardeşlerimiz olduğu gibi sivillerin de olduğunu tahmin ediyoruz.

BOMBALI ARAÇLA DÜZENLENDİ

Bütün veriler, bulgular titizlikle değerlendiriliyor. Bu saldırıyı henüz şu ana kadar kimin gerçekleştirdiğine dair bilgi elimizde yok. Böyle bir açıklama da yapılmadı. En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır.
(Ankara’daki terör saldırısı) Bu saldırı sadece orada servis otobüslerinin içerisinde bulunan askeri personelimize karşı yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı çok açık bir şekilde aziz milletimize, milletimizin tamamına karşı yapılmış alçakça, şerefsizce, haince, sinsice yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz.

İKİNCİ BİR SALDIRI OLMADI 

Ankara'da başka bombaların patladığı şeklinde birtakım görüşler dile getiriliyor. Bunlar sosyal medya üzerinden de paylaşılıyor. Çok açık söylüyorum, bu akşam itibariyle Ankara'da bir ikinci patlama oldu ama o bir bomba patlaması değil. Güvenlik güçlerimizin şüpheli gördükleri paketi infaz, yok etmesi sırasında ortaya çıkan bir patlamaydı.

ARKASINDA İSTİHBARAT TEŞKİLATLARI VAR

Saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, planlayanlar, bu ve benzeri saldırıların arkasındaki birtakım istihbarat, lojistik, silah ve mühimmat desteklerini ve hatta siyasal destekleri verenleri de lanetlediğimizi çok açıkça ifade ediyorum.
Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir terör örgütü üç-beş kişiden müteşekkil bir çete değildir. Bütün bu çetelerin arkasında, bu saydığımız desteklerin zaman içerisinde olduğunu biliyoruz, dünyanın her yerindeki saldırılarda da. Milletimize karşı yapılmış açık ve hain, alçakça bir saldırıdır. Bu saldırının da çok iyi planlanarak yapıldığını açıkça görüyoruz.