Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 06.06.2023 09:41

Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti

Türk kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında hayatını kaybetti.
Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti

Türkiye'ye kantoyu tanıtan ve ülkenin en sevilen sanatçılarından olan Nurhan Damcıoğlu, İzmir'de hayatını kaybetti. 82 yaşındaki ünlü kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusunun kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Sanatçının ne zaman defnedileceği ise henüz açıklanmadı.

NURHAN DAMCIOĞLU KİMDİR? 

Nurhan Damcıoğlu kalp yetmezliğinden 82. yaşında vefat etti. Nurhan Damcıoğlu, 9 çocuklu bir ailede 1 Mayıs 1941 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Babasının açık hava sineması olan sanatçının annesi ise devlet operalarında terzilik yapıyordu. Annesi sayesinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne 9 yaşında başladı. Bale dersleri aldı. Radyo Çocuk Kulübünde dokuz yıl çalıştı. 16 yaşından itibaren Devlet Tiyatrosunda rol aldı. Bu arada Ankara Cebeci Ortaokulundan mezun oldu. 1965 yılında İstanbul’a geldi.

İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalışan Damcıoğlu, Kanto'yu ilk olarak Toto Karaca'dan dinledi. Mücap Ofluoğlu’nun teşviki ile 1969’da ilk olarak kanto türü şarkı söyledi. Sonrasında tiyatroyu tamamen bırakarak kendisini kantoya verdi. Türkiye'nin ilk kadın kantocusu oldu. Böylece sahneler almaya başladı. Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi isimlerle çalıştı.

Ercan Yenseni ile kısa süren bir evlilik yapan Nurhan Damcıoğlu, 2. evliliğini tiyatrocu Attila Olgaç ile yaptı.