Magazin 19.11.2018 02:00

"Oğlum İlk Defa Beni Dinliyor"

Türk müziğinin güçlü seslerinden Seda Sayan önceki gece Günay Restaurant'ta sahne aldı.
"Oğlum İlk Defa Beni Dinliyor"

Kendisini izlemeye gelenlere unutamayacakları bir akşam yaşatan Sayan "Hepiniz hoş geldiniz. Bu gece bir başka heyecanlıyım. Çünkü oğlum en son beni izlediğinde üç yaşındaydı. Oğulcan ilk defa beni izliyor, beni dinliyor." diyerek sevilen şarkılarını söyledi.

Sahnesinin ilk yarısında Raşit Bağzıbağlı imzalı aksesuarı bol bir elbise tercih eden Seda Sayan, seslendirdiği hareketli şarkıların yanı sıra repertuvarındaki arabesk şarkılarla da izleyenlerden büyük alkış aldı. Kendisini dinlemeye gelen ünlü isimler arasında Ayşe Kazancı, Mine Tudun, Gonca Vuslateri, Mahmut Ziylan, Lale Şenses, Seda İnan, Gülşah Saraçoğlu, Sabri-Hamiyet Yiğit, Safiye Soyman-Faik Öztürk, Zeynep Kartal, Sarp Yaman, Cihan Şensözlü ve Utku Uysal gibi isimleri tek tek anons ederek alkışlatan Sayan, ''Onlar benim hayatıma iz bırakan kıymetli dostlarım'' diyerek misafirlerini onure etti.

Seda Sayan kendisini ilk defa izleyen oğluyla göz göze gelince dayanamayarak sahneden indi. Şarkısına oğlu Oğulcan Engin'in oturduğu locadan devam eden Sayan'ın elini öpen Oğulcan Engin, şarkı boyunca annesinin elini bırakmadı. Şarkı sonrasında sahnesine dönen Seda Sayan "Bugün herkesin yanına geleceğim, merak etmeyin." sözleriyle yeni şarkısına geçti.

Konuklar arasındaki Gonca Vuslateri ile olan bir anısını anlatarak herkesi kahkahalara boğan Seda Sayan, ''Doğru söyle seni Sezen mi gönderdi?'' diyerek ünlü oyuncuyu kıskaca aldı. Davetlilerin şaşkınlığını görmezden gelmeyerek neden böyle söylediğine açıklık getiren başarılı sanatçı, ''En son programımda bir bot giymiştim. Sezen Aksu bana bir mesaj atıp botlarımı istedi. Bende kendisine olmayacağını ayak numaramızın tutmayacağını söyledim. Sonra Gonca'da aynı botu beğenmesin mi? Bir yandan Sezen yazıyor, bir yandan Gonca... Bizim botların şöhreti bizi geçti anlayacağınız. Dayanamadım söyledim. Sezen Gonca'da aynı botları istiyor anacığım dedim. ''Onu piyasadan silerim'' demez mi? Hadi çık işin içinden çıkabilirsen.'' sözleri ile meraklı bakışları tebessüme çevirmeyi başardı. Seda Sayan'ın bu sözlerine ''Vallahi buraya gelmeden bana mesaj attı. Ben botları alıp yeni sahibine Sezen Hanım'a götürmeye geldim. Neredeyse söyleyin, bizi uğraştırmayın'' diyerek karşılık veren Gonca Vuslateri tebessümleri kahkahalara dönüştürdü.

Bu esprili diyaloğun ardından sahnesine kısa bir ara veren Seda Sayan, performansının ikinci bölümünde modern kesim transparan fransız dantel detaylı Seda İnan imzalı kıyafetiyle göz kamaştırdı.Seda Sayan. Bir ara sahneden inen ve tek tek masaları dolaşan Seda Sayan, yakın dostu Lale Şenses'in masasında geldiğinde hem doğum gününü kutladı, hem de pastanın mumlarını Lale Şenses ile beraber üfleyerek yakın arkadaşına mutlu yıllar diledi. Masa masa gezen Seda Sayan hiç bir hayranının fotoğraf isteğini geri çevirmedi. İş adamı Mahmut Ziylan'ın masasına geldiğinde bir süre masada şarkı söyleyen Seda Sayan sonrasında sahnesine geri döndü.

Programının son bölümünde sanatçı dostu Safiye Soyman'ı sahnesine davet eden Seda Sayan, bu anlamda da ezber bozdu. "Ben sahneme kimseyi çıkarmayı sevmiyorum ama Safiye başka, o benim canım arkadaşım. Kıymetlim..." sözleri ile Soyman'ı alkışlayan Seda Sayan, ''Severek Ayrılalım'' şarkısı ile geceye renk katan yakın dostuna teşekkür etti. Daha sonrasında bir başka dostu Utku Uysal'ı da sahnesinde ağırlayan Seda Sayan yaklaşık dört saatlik muhteşem performansını "Tabi Tabi" şarkısıyla noktaladı.