Kültür Sanat 19.08.2016 06:49

Oğuz Gidiyor fotoğraf sergisi açıldı

Oğuz Tan'ın 16 bin kilometrelik bisiklet yolcuğunda çektiği fotoğraflardan oluşan sergi 27 Eylül'e kadar görülebilecek. YENİBİRLİK - Fotoğraf sanatçısı Oğuz Tan'ın 16 bin kilometrelik bisiklet yolcuğunda çektiği fotoğraflardan oluşan…
Oğuz Gidiyor fotoğraf sergisi açıldı

Oğuz Tan'ın 16 bin kilometrelik bisiklet yolcuğunda çektiği fotoğraflardan oluşan sergi 27 Eylül'e kadar görülebilecek.

YENİBİRLİK - Fotoğraf sanatçısı Oğuz Tan'ın 16 bin kilometrelik bisiklet yolcuğunda çektiği fotoğraflardan oluşan "Oğuz Gidiyor" sergisi, İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Zapata Moda'da düzenlenen serginin açılışında fotoğrafçı ve bisiklet gezgini Oğuz Tan, seyahate çıkmadan önce sistem mühendisi olarak bir şirkette çalıştığını, işinden ayrılarak bu yolculuğa çıkmaya karar verdiğini söyledi. Uçakla Meksika'ya gidip yine bisikletle bir Güney Amerika seyahati planlayan Tan, yolculuk ederken uzun süreli planlar yapmadığını belirtti. Tan, seyahat sırasında hiç planlanmayan şeylerin olduğunu dile getirerek, "Biri sizi köyüne davet edebiliyor ve bir gün önce planladığınız seyahatin rotası değişebiliyor. İşin keyifli tarafı da bu zaten. 16 bin kilometre yol gittim. İran, Dubai, Pakistan, Hindistan, Nepal, Myanmar ve Tayland'a gittim ve oradan uçakla döndüm." ifadelerini kullandı.

"Fotoğrafını çektiğim insanların bakışları poz vermekle içini dökmek arasında bir yerde durmuş"

Seyahat boyunca fotoğraf yeteneğini daha da geliştirdiğini aktaran Tan şöyle konuştu

"Çok mekanik bir yaşamım vardı. Robot gibi yaşadığımı fark ettim. Hiçbir şeye zaman yetmiyordu. Baktım ki kendimi hiç özgür hissetmiyorum. Bunun üzerine yola çıktım ve yavaş ilerledim, sade yaşadım, az tükettim. Yaptığım yolculukta insanlarla girdiğim etkileşim benim de dikkatimi çekti. Sıcak kanlı, samimi biriyimdir ama yolculuk boyunca çektiğim fotoğraflarda fark ettim ki insanların çok enteresan bakışlarını yakalamışım. Fotoğraflara baktığımda o samimiyeti ve şefkati hissedebiliyorum. Fotoğrafını çektiğim insanların bakışları, poz vermekle içini dökmek arasında bir yerde durmuş."