Eğitim 01.07.2016 17:09

ÖSYM tercih kılavuzu 2016 yayınlandı

Üniversite puanları ve kontenjanları belli oldu mu? Tercih kılavuzu yayınlandı mı? Üniversite puanları ve kontenjanları ne kadar? Tüm bu sorular üniversite adaylarının akıllarını kurcalamaya başladı. Ösym tarafından yayınlanan üniversite tercih kılavuzu…
ÖSYM tercih kılavuzu 2016 yayınlandı

Üniversite puanları ve kontenjanları belli oldu mu? Tercih kılavuzu yayınlandı mı? Üniversite puanları ve kontenjanları ne kadar? Tüm bu sorular üniversite adaylarının akıllarını kurcalamaya başladı. Ösym tarafından yayınlanan üniversite tercih kılavuzu haberin devamında bulabilirsiniz.

YENİBİRLİK - Geçtiğimiz hafta LYS sınavları yapıldı ve adaylar için üniversiteye tek adım tercih dönemi kaldı. Tercih kılavuzu, üniversite bölümlerinin puanları, üniversite bölümlerinin kontenjanları en çok konuşulan konular arasına girdi. Üniversitelere tercih 26 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Üniversite adayları üniversite bölüm puanları ve kontenjanarını aşağıdaki linkteki kılavuz üzerinden kontrol edebilir.

ÖSYM TERCİH KILAVUZU

Lisans programlarına yerleştirilmeyi bekleyen öğrencilerin ter döktüğü LYS sınavı yapıldı, öğrenciler sorumlu oldukları derslere göre farklı oturumlara girdiler. 25-26 Haziran tarihinde yapılan LYS oturumlarının soru ve cevapları açıklandı. Sınav sonuçları açıklanana kadar sınav başarı durumları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler soru ve cevaplar üzerinden kendini kontrol edebilecek. ÖSYM LYS soru ve cevaplarını aşağıdaki, LYS soru ve cevapları yazısına tıklayarak kontrol edebilirsiniz.