Vakıf Katılım web
Magazin 16.05.2016 16:31

Oya Aydoğan'a acı veda

Oya Aydoğan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Oya Aydoğan için Cemal Reşit Rey Salonu'nda düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları adeta sel oldu. Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre, Oya Aydoğan için yazdığı mektubu okurken fenalık geçirdi.…
Oya Aydoğan'a acı veda

Oya Aydoğan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Oya Aydoğan için Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen cenaze töreninde gözyaşları adeta sel oldu. Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre, Oya Aydoğan için yazdığı mektubu okurken fenalık geçirdi.

YENİBİRLİK - Ünlü sanatçının cenazesi Cemal Reşit Rey Salonu’nda düzenlenen anma töreninin ardından Levent Camisi’ne götürüldü.  Ünlü oyuncu ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından vasiyet ettiği  Ulus Mezarlığı’na defnedilecek.

Gencebay : Biz de onu çok seviyoruz

Törende duygularını paylaşan Orhan Gençebay şunları söyledi; Yani konuşacak çok şey var... Herkesi çok sevdiğini bildiğim için, biz de onu çok seviyoruz. Sözü çok uzatmıyorum ve baş sağlığı diliyorum.

Sevim Emre: Biz yine hep birlikte yürüyeceğiz

Orhan Gencebay'ın eşi Sevim Emre ise yakın arkadaşı Oya Aydoğan'a  ölmeden önce yazdığı mektubu gözyaşları içinde okudu. İşte Emre'nin yazdığı o duygusal mektup;"Canım Oya'm neden yazıyorum? niye yazıyorum? bilmiyorum.. Çaresizim, üzgünüm. Düşünüyorum da kaç yıldır Oya gibi işledik dostluğumuzu. Kâh güldük güzel günlerde kâh ağladık. Sen hep yanımızdaydın. Vefalıydın, benim can dostumdun. Bu mektup senin için. İnşallah iyileştiğinde sen de okuyacaksın hayat böyle işte ne olacağını asla bilemiyor insan aslında sevdiklerine duygularını söylemeli hiç bir şeyi ertelememeli ama sen benim seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun değil mi? Benim oy oyum iyileşeceğine canı gönülden inanmak istiyorum bir hafta oldu. Sen uyuyorsun kötü hiç bir yorumu duymak istemiyorum kulaklarımı tıkadım soran gözlerle doktorların gözünün içine bakıyorum içimden bir ses sabır diyor da kendime soruyorum ben nasılım? Nasıl mıyım bilmiyorum. Canım hem üzgünüm, hem umutluyum hem de çok korkuyorum. Günlerdir dua ediyorum yalvarıyorum Rabb'ime seni ailene yavruna sevdiklerine ve bizlere bağışlasın diye. Çığlıklarım boğazımda düğümleniyor. Gözyaşlarım içime akıyor. "Karamsarlık korkaklıktır." diye bir söz duymuştum. Aynı ruh hali içindeyim ama yine de içim umut dolu. Senin adına canım Oya'm. Dost düşman kötü günde belli olur derler. Nasıl dost biriktirmişsin, soğuk hastahane koridorlarında gördüğüm yüzlerce tanıdık tanımadık yüz herkes senden iyi bir haber almak için burada soran gözlerle. Endişeyle bakıyorlar. Çaresiz binlerce gönül dostumun duaları içimi ısıtıyor. Yoğun bakımın önünde oradan gelecek müjdeyi bekliyorum. Senin iyi olman sağlıkla uyanman için Rabbim'den şifa isteyenlerin nefeslerini Rabbim'e seslenişlerini duyuyorum. İnşallah o güzel gözlerindeki sevinç gözyaşlarıyla bize doğru koştuğunu göreceğim. Sen yeter ki hayata sımsıkı sarıl. Bırakma seninle yine dertlerimizi mutluluklarımızı paylaşacağız ve sen bana yine 'Sevimişkom' diyeceksin. Eksik kalan yanım tamamlanacak ve biz yine hep birlikte yürüyeceğiz. Bu hayat yolunu acıları geride bırakıp unutarak.."

HALİL ERGÜN'ÜN GÖZYAŞLARI

Halil Ergün de törende yaptığı kısa konuşmada "  Bana en çok şefkat gösteren arkadaşım Oya idi" dedi. Gözyaşları içerisinde konuşması tamamlayan Ergün " Onu çok özleyeceğim" dedi.

PERİHAN SAVAŞ : Oya, sana güle güle diyemiyorum nasıl olsa görüşeceğiz

Birbirimizin hayatına 40 sene önce dokunduk. Çocuklarımızı birlikte büyüttük. Gurur kızımla birlikte büyüdü.  Gurur sen bize emanetsin biliyorsun. Ömrümün sonuna kadar ne isteğin olursa anneni özlediğin zaman sana sarılmaya hazırım. O çok iyi ve temiz kalpliydi, paralı günlerimiz oldu, parasız günlerimiz oldu, ama biz bunları hep birlikte yaşadık.
Oya, sana güle güle diyemiyorum nasıl olsa görüşeceğiz, hep birlikte bir yerde görüşeceğiz, Güle güle git arkadaşım, yolun ışık olsun nurlar içinde olsun

OYA AYDOĞAN'IN OĞLU GURUR: Elinde olsa herkese yardım ederdi

Annemi seven destek veren herkese teşekkür ederim. Ne mutlu bana ki bu kadar seveni var, bu kadar güzel kalpli bir anneye sahibim.
O hayatımda gördüğüm en iyi kalpli insandı. Annem olduğu için söylemiyorum, tanıdığı tanımadığı herkese ön yargısız bakan bir insandı.  Elinde olsa herkese yardım ederdi. O kadar iyi kalpli bir insandı ki ona layık olmak istiyorum. Onun hakkını ödeyebilir miyim bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım. Mekanı cennet olsun  herkese çok teşekkür ediyorum.

OYA AYDOĞAN'IN RAHATSIZLIĞI NEYDİ?

Geçtiğimiz günlerde evinde patates kızarması yerken fenalaşan Oya Aydoğan acil olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan incelemelerin ardından aort damarının yırtıldığı anlaşılan ünlü oyuncu hemen ameliyata alınmıştı. 12 saat süren ameliyatın ardından Aydoğan, yoğun bakıma  alınmıştı. Yaklaşık 94 saattir yoğun bakımda uyutulan ünlü sanatçının kanaması durdurulmuş ve tansiyonu normale dönmüştü. Beyninde çok sayıda ödem tespit edilen Aydoğan'ın tedavisine başlanmıştı. Yapılan müdahalelerin ardından tedaviye yanıt vermeyen Aydoğan'ın uyutulmaya devam etmesine karar verilmişti. 

OYA AYDOĞAN KİMDİR?

-Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 yılında Erzincan’da doğdu. Dört kişilik bir ailenin en küçük üyesi olan Oya Aydoğan'ın çocukluğu Beyoğlu'nda geçti.

-Ortaokulu, Ste. Pulchérie'de, liseye ise Notre dame de Sion'da okudu.Oya Aydoğan sinemaya 1972 yapımı 'Kabadayılar Kralı' ile başladı.

-Aydoğan, 1975 yılında 'Alev Gün' takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında düzenlenen 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birincilik ipini göğüsledi.1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir kararla boşandı.

-80'li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera karşısına geçti. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşayan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir de oğlu oldu. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında Bez Bebek dizisi ile döndü.

-Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği 'Şekerli Kahve' isimli televizyon programı ile izleyici karşısına çıktı.

-2015 yılında romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede' ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta oyuncu kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırdı.