Magazin 30.07.2021 04:08

OYA BAŞAR VE BEGÜM BİRGÖREN'İN BAŞROLÜNÜ PAYLAŞTIĞI 'PLASTiKAŞKLAR' YENİDEN SEYİRCİSİ İLE BULUŞUYOR

Usta oyuncu Oya Başar ve Begüm Birgören'inbaşrollerini paylaştığı 'Plastik Aşklar' dünyayı saran Pandemi sürecinin hafiflediği bu dönemde yeniden tiyatro seyircisi ile buluşuyor.
OYA BAŞAR VE BEGÜM BİRGÖREN'İN BAŞROLÜNÜ PAYLAŞTIĞI 'PLASTiKAŞKLAR' YENİDEN SEYİRCİSİ İLE BULUŞUYOR

ARSLAN GÜVEN 

 Yıllar sonra, usta oyuncu Oya Başar’ı sahnelere döndürmeyi başaran Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nunyazdığı ve Begüm Birgören’in başrolünü paylaştığı Plastik Aşklar tiyatro oyunu, tüm sezonu kapalı gişe oynamıştı. Pandemi nedeniyle oyunlarına ara veren Anatolia Performance sahnesi 5 Ağustos Perşembe günü Maçka Küçük Çiftlikpark’ta yeniden perdelerini açıyor. 

Yapımcılığını Latif Koru’nun yaptığı oyunun yönetmenliğini Orçun Ucal yapıyor. Plastik Aşklar’ınAğustos ayı programı da; 5 Ağustos İstanbul Küçük ÇiftlikPark, 19-20 Ağustos Bursa DT Ahmet VefikPaşa Sahnesi, 25 Ağustos Kadıköy SelamiçeşmeParkı Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro Sahnesi olarak açıklandı.

Plastik Aşklar; günümüz modern mizah anlayışının 90 dakika boyunca sergilendiği, son dönemim en güçlü iki kişilik oyunlarından.

6 yıl sonra yeniden tiyatro sahnesine çıkan Oya Başar, ustalığı ve tükenmek bilmeyen enerjisi ile kendisini izlemeye gelenlere kusursuz, dinamik bir oyunculuk ziyafeti sunarken, genç oyuncu Begüm Birgören’de sergilediği performansla izleyiciden tam not almayı başardı.

Kendinizle ne kadar barışıksınız ya da küs?… Hiç düştünüz mü içinizdeki terk edilişin tuzağına? 

Plastik Aşklar, tıpkı yaşadığımız zamandaki aşklar gibi… bu yapaylıkla dalga geçebildiniz mi? Gittiğiniz her ortamda, hayatın en ortasında yüzünüze iliştirdiğiniz bir Mona Lisa gülüşüyle sıyrılabildiniz mi tüm olumsuzluklardan, aşktan, sevdadan? Bir tarafta eğitimli, kültürlü, hayatla eğlenebilen, avam ama bir o kadarda alaturka bir kadın, diğer tarafta çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber saf bir kadın… Mayıs ayı, Hıdırellez günü, doğa uyanmaya baharı getirmeye hazırdır. Farklı geçmişlerden, farklı serüvenlerden gelen bu iki kadın kendi baharlarını, karşılaştıkları bu gecede acaba neye evirecekler.

Kendinizden çok şey bulacağınız muhteşem bir kahkaha tufanına hazır olun. Bizden, bizim içimizden sımsıcak bir komedi…

Plastik Aşklar, sezonun en iyi komedi oyunu olmaya aday, seyirciye unutamayacağı dakikalar vadediyor.

Yazar: Ali Cüneyd Kılcıoğlu – Mitos yayınları

Yönetmen: Orçun Ucal

Reji Asistani: Muna Dablan,,

Genel Koordinatör: Fatih Küçük

Dramaturg: Nevra Ayşem Savaşçı

Oyuncular: Oya Başar – Begüm Birgören

Organizasyon: Berkan Öz

Yapımcı: Latif Koru Anatolia Entertainment Görsel Sanatlar (Anatolia Performance)