Halkbank web
Ekonomi 21.11.2019 22:03

ÖZ TAŞIMA İŞ SENDİKASI 7 YAŞINDA

HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Öz Taşıma-İş Sendikası, 7. Yaşını ve her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Eğitim Yardımı Programını Sendika Genel Merkezinde düzenlediği program ile kutladı.
ÖZ TAŞIMA İŞ SENDİKASI 7 YAŞINDA

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay’ın ev sahipliğinde düzenlenen programına Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sendika başkanları, Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu ve Genel Müdür Yardımcıları, Öz Taşıma-İş Sendikası üyeleri ve Eğitim Yardımı Programından yararlanan öğrenciler katıldı.

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay konuşmasında “Çok değerli Milletvekillerim, değerli Genel Müdürüm, basınımızın değerli temsilcileri, kıymetli üyelerimiz, İl temsilcilerimiz, 20 ilden gelen işyeri temsilcilerimiz, sevgili öğrenciler.

21 Kasım 2012 yılında gönüllü bir grup arkadaşımız tarafından HAK-İŞ Konfederasyonu bünyesinde kurulan Öz-Taşıma iş sendikamız, 7 yıllık sürede azimle, inançla, kararlılıkla 15 nolu taşımacılık iş kolunda 780 bin kişinin çalıştığı sektörde, il il, ilçe ilçe, işyeri işyeri her çalışana ulaşmak için kuruluşundan bugüne sendika yönetim kurullarında görev alan arkadaşlarımla yılmadan emek mücadelesi veren işçi kardeşlerimize ulaşmaya üye yapmaya, iş yerlerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya hak ve menfaatlerini korumaya, çalışma hayatına heyecan katarak yoluna devam etmiştir. Zor şartlarda sıfırdan kurulup sektörde 50 yıllık sendikalarla zor ve hiç de eşit olmayan şartlarda, ilk iki yılda ülke ve işkolu barajını geçerek işçi kardeşlerimizin umudu haline gelerek ilk hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Çalışanların teveccühü ve sendikamızı sahiplenmeleriyle bizlerde her zaman işçi kardeşlerimizin yanında olduk.

7 yıllık sürede iş kolumuzda bulunan 10 sendika içinde, taşımacılık iş kolunun en büyük sendikası olmanın haklı gururunu bugün yaşıyoruz. 21 bin üyemiz, sendika temsilcilerimiz, yöneticilerimiz, il temsilcilerimiz, uzmanlarımız ve tüm sendika personellerimizin 21 bin üye sayısına ulaşmasında özverili katkılarıyla kuruluşundan bu güne kadar katkı ve desteğini hiç esirgemeyen HAK-İŞ Konfederasyonumuza, konfederasyona bağlı kardeş sendikalarımıza, emek veren tüm dostlarımıza işçi kardeşlerimize sosyal ortaklarımız olan işverenlerimize ve iş yerleri sendika temsilcilerimize teşekkür ederim.

7 yılda Ankara başta olmak üzere Konya, Kayseri, Gaziantep, Antalya, Balıkesir, Tekirdağ Büyükşehir belediyeleri ve Afyon Belediyesinde çalışan işçi kardeşlerimizin yanı sıra kitlerde çalışan PTT, Karayolları yol denetim istasyonları, kurum şoförleri, araç muayene istasyonları ve kargo şirketlerinde yürüttüğümüz örgütlenme çalışmaları ile bu günlere geldik. Sadece toplu iş sözleşmesi imzalayan bir sendika değiliz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek devam etti.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ KAVRAMINA OLAN SADAKATİMİZLE BU GÜNLERE GELDİK

Genel Başkan Mustafa Toruntay “21 bine yakın kayıtlı üyemizin 19 binini sendikamıza ilk kez üye yaptık. Bu işçi kardeşlerimiz bize üye olana kadar, işkolundaki hiçbir sendikaya üye değillerdi. İşkolundaki diğer sendikalar Öz Taşıma İş sendikasının 7 yılda bu sayıya ulaşmış olmasından dolayı bizlere işçileri baskıyla üye yapıyorsunuz diye iftira attılar. Sebebi ise, 40-50 yılda kendilerinin başaramadığı üye sayısını bizim başarmış olmamızdır. Bu durum rakiplerimizi rahatsız etti. Hâlbuki çalışanların gönlünü ve desteğini alamamış olmanın ezikliğini yaşadıkları aşikârdır. Öz Taşıma İş sendikası olarak tüm işyerlerimizde çalışan işçi kardeşlerimizin tabiri caizse beşikten mezara kadar diyerek üyelerimizin hep yanında olduk. Sosyal anlamda iz bırakan sendikacılık sloganıyla inandığımız hiçbir değerden taviz vermeden, her fırsatta dile getirdiğimiz; Biz Büyük Bir Aileyiz kavramına olan sadakatimizle bu günlere geldik. Sendikal faaliyetlerimizle ilkleri gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sendika olarak üyelerimizin çocuklarının her birinin sünnet düğünlerine 1 gram altın üyelerimizin ve çocuklarının düğünlerinde çeyrek altın, 21 bine yakın üyemizin tamamına ferdi kaza sigortası ramazan ve kurban bayramlarında tüm üyelerimize şeker ve lokum veriyoruz. Örgütlü olduğumuz işyerlerinde üyelerimizin aileleri ve çocukları ile birlikte, düzenlemiş olduğumuz piknik organizasyonlarında bir araya geliyoruz.” dedi.

2019 YILINDA 1623 TOPLAMDA 5 YILDA 6043 ÖĞRENİM EĞİTİM YARDIMI

2019 yılında 1623 toplamda 5 yılda 6043 öğrenciye öğrenim eğitim yardımı yapıldığına vurgu yapan Genel Başkan Mustafa Toruntay “2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelerde okuyan şu an temsili anlamda salonda bulunan öğrenci kardeşlerimize, üyelerimizin evlatlarına öğrenim yardımları yanı sıra üyelerimizin eş, çocuk ve kendilerinin vefatı durumunda cenazelerinde her türlü katkıyı esirgemeden yapıyoruz.

Çam sakızı çoban armağanı her yıl yeni yıl hediyesi dağıtıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada bu saydığım ve yaptığımız faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz. Cenab-ı hakka şükürler olsun bu görevleri ve imkânları faydalı ve hakkıyla yaptırmaya sağlık verdi. Üniversite eğitim yardımlarında yıllar itibariyle

2015 yılında 870

2016 yılında 930

2017 yılında 1190

2018 yılında 1430

Bugün 2019 yılında 1623 toplamda 5 yılda 6043 öğrenim eğitim yardımı yapmış olduk. Öğrencilerimizin hesaplarına bugün itibariyle eğitim yardımları yattı. Güle güle sağlıklı günlerde harcasınlar. Ülkemizin geleceği olan öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum. Bütün bu sosyal katkıları iz bırakan sendikacılık anlayışıyla üyelerimizin iyi gününde kötü gününde here zaman yanlarında olduk olmaya da devam edeceğiz inşallah, üyelerimizden aldığımız aidatları üyelerimize ve çocuklarına hizmet ve faaliyet olarak gerçekleştirmiş oluyoruz. Beni sabırla dinlediğimiz için teşekkür ediyorum.

Programa Katılan Milletvekilleri Öz Taşıma-İş Sendikası'nda ve işçilerle birlikte bulunmaktan memnuniyet duyduklarını vurguladılar.

Üyelerin çocuklarına eğitim yardımının da yapıldığı program, Ev sahibi olan Genel Başkan Mustafa Toruntay’ın ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.