Dünya 16.08.2019 17:31

Pakistan "2020 Dünya Turizm Forumu"na ev sahipliği yapacak

Pakistan, 2020 yılındaki Dünya Turizm Forumu'na ev sahipliği yapacak. Pakistan Başbakanı Imran Khan, Forum Başkanı Bulut Bağcı ve beraberindeki heyeti ağırladı.
Pakistan "2020 Dünya Turizm Forumu"na ev sahipliği yapacak

NEŞE BERBER

Londra merkezli Dünya Turizm Forumu (World Tourism Forum - WTF) heyeti, önümüzdeki yılın ev sahibi Pakistan’ın başkenti İslamabad’da çeşitli temaslarda bulundu. WTF Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı başkanlığındaki WTF heyeti, Pakistan Başbakanı Imran Khan tarafından ağırlandı. Görüşmede; Pakistan Turizm Geliştirme Kurumu (PTDC) Başkanı Syed Zulfikar Abbas Bukhari, WTF Yönetim Kurulu Üyesi Barış Kahrıman ve WTF Genişlemeden Sorumlu Danışma Komitesi Üyesi Sumaira Isaacs de hazır bulundu.

Başbakan Khan, kabul sırasında yaptığı açıklamada, hükümetinin ülkedeki turizmi teşvik etmek için her türlü çabayı sarf ettiğini söyledi. Eski hükümetlerin ülkenin turizm bölgelerinin gerçek potansiyelini kullanmadığına dikkat çeken Khan, ülkedeki turizm yatırımları hakkında da bilgi verdi.

Görüşmede, gelecek yıl binin üzerinde yabancı sektör temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilecek ve 5 gün sürecek Dünya Turizm Forumu'nun Pakistan'da düzenlenmesine karar verildi.

Pakistan'ın turizme yönelik çalışmalarına ilişkin heyete bilgi veren Han, ülkenin gerçek turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için çalıştıklarını ifade etti.

Belucistan eyaletinin Umman Denizi kıyılarında 8 yeni turizm merkezi kuracaklarını kaydeden Han, Türkiye, Çin, Malezya ve İngiltere ile başlayarak 175 ülkeyle elektronik vize dönemine geçtiklerini de hatırlattı.

Özellikle güvenlik, yatırım ve vize konularında atılan adımların ardından, Pakistan'a gelen yabancı turist sayısında son dört yılda yaklaşık 4 katın üzerinde artış yaşandı. Ülkeye 2015'te gelen yabancı turist sayısı 563 bin olarak açıklanırken, bu sayı 2017'de 2 milyona, geçen yıl ise 2 milyonun üzerine çıktı.