Spor 14.01.2019 00:39

Patriots Üst Üste 8. Kez AFC Finali'nde

NFL'de New England Patriots, sahasında Los Angeles Chargers'ı 41-28 yenerek Amerikan Futbol Konferansı (AFC) final maçında Kansas City Chiefs'in rakibi oldu.
Patriots Üst Üste 8. Kez AFC Finali'nde

Bertan ERMAN

Maçın ilk hücum serisinde etkili bir şekilde ilerleyen New England Patriots, özellikle koşu oyunlarında önemli ilerlemeler kaydeden çaylak running back Sony Michel ile gol bölgesine vardı. Michel'in 1 yardalık koşu touchdownı sonrasında Stephen Gotskowski'nin ekstra golü isabetli oldu ve Patriots, Los Angeles Chargers karşısında 7-0 öne geçti. (7.49) Ancak Chargers cevap vermekte gecikmedi. Patriots savunmasının beklenmedik hatasında Keenan Allen, Phillip Rivers'ın uzun mesafeli pasını rakip yarı sahasının 5 yarda çizgisinde yakaladı ve rahat bir şekilde gol bölgesine vardı. Toplam 43 yardanın geride kaldığı pas oyunundan gelen touchdown sonrasında Mike Badgley, ekstra golü sayıya çevirdi ve skora denge getirdi. (4.56) Fakat Sony Michel, Pats'in ikinci hücum serisinde yine sahneye çıktı ve 14 yardalık koşu oyununda touchdown yapmayı başardı. Akabinde Stephen Gotskowski, ikinci ekstra golü attı ve Massachusetts ekibi bir kez daha skorda üstünüğü sağladı. (1.35)

İkinci 15 dakikaya 14-7 önde giren Patriots, önceki çeyrekten kalan hücum serisini touchdownla noktaladı. Chris Hogan'ın hatalı çıkışı sonrasında hücumda 5 yarda gerileyen Massachusetts ekibi, bu cezaya rağmen istediğini yaptı. Wide receiverlardan Phillip Dorsett, Tom Brady'nin 15 yarda uzaklıktan attığı pası gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında üçüncü ekstra ol de isabetli olunca, aradaki fark 14 sayıya çıktı. (12.17) Oyunda hakimiyeti sağlamayı başlayan Patriots, bu sefer başka bir running back Rex Burkhead'in 6 yardalık koşu oyunundan touchdown sayısı çıkardı. Farkı 20 sayıya yükselten Massachusetts ekibi, isabetli dördüncü ekstra gol sonrasında skoru 28-7'ye getirdi. (6.04) Pats, başarılı olamadığı bir hücum sonrasında degajla topu Chargers'tan Desmond King'e gönderdi. Ancak King, topun hakimiyetini kaybetti ve yere düşen topu Patriots linebackerlarından Albert McClellan yakaladı. Hakemler ilk olarak topun dışarıda yakalandığı kararını verdi. Ancak New England Patriots Başantrenörü Bill Belichick bu duruma itiraz etti ve challenge istedi. Challenge sonrasında maçın baş hakemi Ron Torbert, pozisyonun tekrarını videodan izledi ve topun içeride yakalandığını söyleyerek kararı değiştirdi. (3.23) Rakip yarı sahasının 35 yarda çizgisinden hücuma devam eden Massachusetts ekibi, Sony Michel'in 5 yardalık koşu touchdownı ve sonrasında Stephen Gotskowski'nin beşinci isabetli ekstra golü ile arayı iyice açtı. (1.43) Bu sayılarla birlikte New England Patriots, soyunma odasına 35-7'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini gerçekleştiren Los Angeles Chargers, hak yenilemeyi başaramadı. Buna karşılık New England Patriots, Stephen Gotskowski'nin 28 yarda uzaklıktan attığı alan golüyle farkı 31 sayıya çıkardı. (6.31) İlk çeyrekten sonra sayı yapamayan Chargers, uzun bir süre sonra, Melvin Gordon'ın 1 yardalık koşu oyunundan maçtaki ikinci touchdown sayısına imza attı. Mike Badgley ise, ikinci ekstra golünü sayıya çevirdi ve fark 24 sayıya düştü. (1.16) Son 15 dakikaya 38-14 önde giren Patriots, önceki çeyrekten kalan hücum serisini, Stephen Gotskowski'nin 30 yarda uzaklıktan ikinci alan golünü attı ve farkı 27 sayıya çıkardı. (12.23) Los Angeles Chargers, kalan süre içinde arayı kapatmaya çalıştı. 1 yardalık pas oyununda Virgil Green, Phillip Rivers'ın pasını yakaladı ve touchdownı yaptı. Ekstra 2 sayı denemesinde Keenan Allen, Rivers'ın pasını yakalayan isim oldu. (7.38) Maçın bitimine 59 saniye kala, Chargers'ın veteran Tight endi Antonio Gates, Phillip Rivers'ın 8 yarda uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı. Fakat ekstra 2 sayı denemesinden sonuç çıkmadı. Kalan süre, Kaliforniya ekibinin farkı daha da eritip geri dönüşe imza atması için yeterli olmadı ve New England Patriots, karşılaşmayı 41-28 kazandı. Bu sonuçla Patriots, üst üste 8. kez AFC final maçında oynamaya hak kazandı. Massachusetts ekibi, bir hafta sonra Kansas City Chiefs ile deplasmanda Super Bowl'a kalmak için mücadele edecek.

MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER

 NEW ENGLAND PATRIOTS 

Tom Brady (#12, QB): 44'te 34 pas isabeti, 343 yarda pas mesafesi, 1 touchdown pası

Sony Michel (#26, RB): 24 koşu oyununda 129 yarda mesafe ve 3 koşu touchdownı, 1'de 1 pas yakalamada 9 yarda mesafe

Phillip Dorsett (#13, WR): 5'te 4 pas yakalamada 41 yarda mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı

Stephone Gilmore (#24, CB): 1 solo tackle, 1 interception

Stephen Gotskowski (#3, K): 2'de 2 alan golü ve 5'te 5 ekstra gol ile 11 sayılık katkı

 LOS ANGELES CHARGERS 

Phillp Rivers (#17, QB): 51'de 25 pas isabeti, 331 yarda pas mesafesi, 3 touchdown ve 1 interception pası, 1 kez ekstra 2 sayı pası