Ekonomi 17.01.2021 07:00

PEPSICO'DAN SIFIR EMİSYON SÖZÜ

PepsiCo iklim hedefini ikiye katlayarak 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma sözü verdi.
PEPSICO'DAN SIFIR EMİSYON SÖZÜ

PepsiCo tüm değer zincirleri genelinde sera gazı emisyonunu 2030 yılına kadar yüzde 40’tan fazla düşüreceğini açıkladı. Firma, Türkiye’de ve tüm Avrupa bölgesinde odaklanacağı başlıklara da açıklık getirdi. Başlıklar şu şekilde açıklandı. Ölçeklenebilir düşük emisyon gübre ve hassas tarım teknolojinin kullanılması planlanıyor. Bu sayede daha yüksek verim oluşturmayı ve sürdürebilir tarımı ilerletmeyi planlıyor. Yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırmaya yönelik plan gerçekleştiren PepsiCo, tüm lojistik zincirinde düşük veya sıfır emisyonu benimseyecek şekilde süreci yönetmeye hazırlanıyor. Paketleme kullanılan plastiklerde geri dönüştürme oranını artırmaya hazırlanıyor. 


“İKLİM HEDEFİMİZ BİZE REHBERLİK EDECEK”

PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ramon Laguarta, "İklim değişikliğinin etkileri şiddetini artırıyor ve bu sorunu çözmek için gereken acil sistemsel değişiklikleri hızlandırmalıyız" dedi. “İklim eylemi, dünyanın lider yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olarak işimizin temelini oluşturuyor ve gezegen ve insanlar için olumlu sonuçlar sağlamak üzere PepsiCo Pozitif yolculuğumuza hız katıyor. Güçlü iklim hedefimiz bize zorlu ancak bu çok kritik yolculukta rehberlik edecek. Acil ve agresif eylemden başka seçenek yok” dedi.

“ÇABALARIMIZ İKİYE KATLANACAK”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan PepsiCo Europe CEO’su Silviu Popovici “İklim değişikliği için aşı yok. Ancak gezegenimiz bir kriz ile iç içe. PepsiCo’nun yeni iklim hedefiyle emisyon azaltma çabalarımız ikiye katlanacak. Bu, hem şirkete ait işletmeleri hem de tedarikçilerimizi ve şişeleyicilerimizi içeriyor. Basitçe söylemek gerekirse, hepimiz daha fazlasını yapmalıyız" dedi.