Kültür Sanat 18.10.2019 21:45

Perception Sergisi Masterpiece Art Hall'de açıldı

2014 yılında Galata'da sanatı geniş kitlelere yaymak amacı ile plastik sanatın dallarında workshoplar düzenleyerek yola çıkan Masterpiece Sanat Merkezi bugün Londra'ya kadar uzanan şubeleri kitlelere sanatı sevdiriyor. Maslak şubelerinde ise Masterpiece 'in bambaşka bir misyonu var.
Perception Sergisi Masterpiece Art Hall'de açıldı

Maslak bölgesinde bulunan Beyaz Yaka çalışanların sanat etkinliklerine daha çok katılım sağlaması ve koleksiyonerlik tecrübesinin gelecek nesillere aktarılması için Masterpiece Art Hall adını verdikleri mekanlarında genç, dinamik, sürekli olarak kendini yenileyen bir dizi sergi, sanat söyleşileri, parti ve aktiviteler düzenliyorlar. Genç sanatçıların genç sanat izleyici kitlesi ile buluşma noktasında gerçekleşecek sergi ve söyleşilerde projeye önemli koleksiyoner ve iş insanları destek veriyor.

İş ve sanat dünyasından pek çok davetlinin bir araya geldiği Masterpiece Art Hall’un 17 Ekim tarihinde gerçekleşen Perception isimli karma resim sergisinin açılışında, genç sanatçıları desteklemek amacı ile ve sanat ekonomisine katkıda bulunma amacı ile kurulan İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Selin Bozkurt, Handan Aral, Nermin Aşçıoğlu gibi isimlerin yer aldığı program ile başlayan açılışta sanat sohbetleri kapsamında konuk konuşmacı olarak koleksiyoner kimliği ile de bilinen Borusan Holding eski CEO’ su Agah Uğur yer aldı.

Masterpiece Sanat Merkezi’nin koordinatörü ve serginin küratörü Ayça Okay ‘’ Sanatı daha geniş kitlelere yaymak Maslak bölgesinde Beyaz Yaka olarak tabir edilen çalışan kesime daha ulaşılabilir hale getirerek gelecek nesillere koleksiyonerlik tecrübesini aktarmak ve topluma katkıda bulunuyoruz’’ söyleminde bulundu.

Önümüzdeki 6 ayda 6 sergi projelerinde yurtiçi ve yurtdışından pek çok sanatçı yer alacak…