Eğitim 26.06.2019 13:39

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ TAM YOL İLERİ "GELECEK BURADA"

Türk ve Dünya denizciliğine uzman yetiştirmek için 2008'de kurulan Pîrî Reis Üniversitesi'nde, denizciliğin her alanında ihtisaslaşma ve bilimsel çalışmalar yapılmakta ve teknolojiye hâkim, özgüveni yüksek, katılımcı, bilgiye ulaşmayı bilen, sorgulayan bireyler yetişmektedir.
PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ TAM YOL İLERİ

“İyi bir denizci olmak,

İyi bir mühendis olmak,

İyi bir hukukçu olmak,

İyi bir işletmeci olmak,

Pîrî Reis’in yolunda olmak.”

Türk ve Dünya denizciliğine uzman yetiştirmek için 2008’de kurulan Pîrî Reis Üniversitesi’nde, denizciliğin her alanında ihtisaslaşma ve bilimsel çalışmalar yapılmakta ve teknolojiye hâkim, özgüveni yüksek, katılımcı, bilgiye ulaşmayı bilen, sorgulayan bireyler yetişmektedir.

·         Hukuk Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi altında yer alan Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümüne bu yıl öğrenci alımı yapılacaktır.

Üniversitemiz 13 lisans, 10 önlisans programında eğitim vermektedir.

FAKÜLTE VE PROGRAMLAR

Denizcilik Fakültesi:

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği

Hukuk Fakültesi:

Hukuk

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:

Ekonomi ve Finans

Uluslararası İşletmecilik  ve Ticaret

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık

Yönetim Bilişim Sistemleri

Mühendislik Fakültesi:

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri  Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Denizcilik Denizcilik Meslek Yüksekokulu:

Deniz Ulaştırma ve İşletme

Deniz Liman İşletmeciliği

Gemi Makineleri İşletme

Gemi İnşaatı

Mekatronik

Yat İşletme ve Yönetimi

Deniz Brokerliği

Bilgisayar Programcılığı

Lojistik

Gemi Aşçılığı

Sosyal Bilimler Enstitüsü:

İşletme YL Programı (MBA) (Tezsiz-Türkçe)

Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi YL Programı (Tezsiz-Türkçe)

Deniz İşletmeciliği ve Ekonomisi YL Programı (Tezli-İngilizce)

İşletme (İngilizce) Doktora Programı

Fen Bilimleri Enstitüsü:

Makine Mühendisliği Tezsiz YL

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Tezli YL

Yüksek Performanslı Deniz Platformları Tezli YL

Makine Mühendisliği Tezli YL

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Tezli YL

Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Doktora

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Doktora

Yüksek Performanslı Deniz Platformları Doktora

Not: Fen Bilimleri Enstitüsü'ndeki bütün programların eğitim dili İngilizcedir.

Çok Çeşitli Burs İmkânları

Pîrî Reis Üniversitesi; sunduğu imkânların yanında, öğrencileri çeşitli burslarla da desteklemektedir.

·         Sıralama olarak ilgili puan türlerinden ilk 30.000 dilimi içinde olup, ilk iki tercihten Üniversitemizin; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü,  Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümlerine girenlere normal öğrenim süresince her yıl 9 ay süreyle ayda 500.00 (Beş yüz) TL nakit burs desteği sağlanır.

·         Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ve Anadolu Denizcilik Teknik Meslek Lisesi mezunu olup Lisans ve Ön lisans programlarına ücretli yerleşen öğrencilere, tercih sırasına bakılmaksızın %20 indirim yapılır.

·         Kız öğrencilerimize ayrıca %10 indirim yapılır. 

·         Tüm kontenjanlara ilk tercihle yerleşenlere %5 indirim yapılır.

·         İkisi de Üniversitemizde okuduğu sürece kardeş öğrencilere her birine ek olarak %5 indirim yapılır.

·         Şehit ve gazilerimizin birinci derece yakınlarına %50 oranında ücret indirimi yapılır

·         Üniversitemizdeki spor branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyen ve üniversitemiz takımlarında oynamaya hak kazanan öğrencilere Sporcu Bursu Yönergemiz çerçevesinde belirlenen kriterlere göre ek olarak %10 ile % 100 arasında sporcu indirimi yapılır.

·         Ücretli ve kısmi burslu/indirimli öğrencilere üniversite hazırlık sınıfı hariç her akademik yılsonunda yapılacak değerlendirmeye göre Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını 4.00 üzerinden 3.00 ve üstüne çıkaran her öğrenciye o yılı izleyen öğretim yılı ücretinden Mütevelli Heyetince akademik yılın başında ilan edilen kriterlere göre % 10 , % 40 , %75 oranlarında indirim yapılır. Bu bursun süresi bir (1) yıldır. Dereceyle giren öğrencilere ipad, laptop, para ödülü vb. ödüller verilmektedir.

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM GEMİSİ İLE DENİZDE STAJ İMKÂNI

·         Üniversitemizin 2015-2019 yaz dönemi stajları ile Pîrî Reis Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, yerli ve yabancı başka üniversitelerden toplamda 1300 kadar öğrenciye uzman akademisyenler eşliğinde kendi eğitim gemisinde deniz stajı imkânı sağlanmıştır.

EŞ ZAMANLI 17 SİMÜLATÖR MODÜLÜ İLE 50’DEN FAZLA GEMİ

Gemiye binmeden Gemiyi Kullanma Fırsatı

·         Pîrî Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü’nde kurulan Simülatör Merkezi’nde, Dünya denizcilik eğitim standartlarına tümüyle uygun, Dünya’nın tüm denizcilik rotalarını içeren simülatörler, çağdaşlarının içinde en güncel işletim biçimine sahip imkânları ile tamamlanmış ve 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır.

ÇOK AMAÇLI EĞİTİM HAVUZU

Uygulamalı Deniz Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Eğitim Havuzu iki işlevli olarak tasarlanmıştır. Eğitim havuzu, hem yüzme maksatlı kullanılabildiği gibi, dalga simülatörü olarak da hizmet vermektedir. Eğitim havuzu öğrencilere denizde hayatta kalma tekniklerini ve denizden personel kurtarma yöntemlerini öğretmek için tasarlanmıştır. Havuz aynı zamanda temel SCUBA (Self Contained Underwater Breathing Apparatus) Bağımsız Sualtı Solunum Cihazı dalış eğitimi vermek için uygun kapasiteye de sahiptir. Eğitim havuzunda STCW (Standards of Training Certification and Watchkeeping) Gemiadamlarının Eğitim ve Belgelendirme Standartları konusunda uygulamalı eğitimler düzenlenmektedir.

GÜÇLÜ AKADEMİK KADRO

Alanında duayen hocalardan Prof. Dr. Zehra AKDENİZ, Prof. Dr. M. Oktay ALNIAK, Prof. Dr. Kaya ARDIÇ, Prof. Dr. Erhan ARSLANOĞLU, Prof. Dr. A. Zafer ACAR, Prof. Dr. Ömer BELİK, Prof. Dr. Taner BERKSOY, Prof. Dr. Sander ÇALIŞAL, Prof. Dr. Uğur ÇELTEKLİGİL, Prof. Nazım ENGİN, Prof. Dr. Oral ERDOĞAN, Prof. Dr. Vahap ERDOĞDU, Öğretim Görevlisi Seigo HASHİMOTO, Prof. Dr. Sezer ILGIN, Prof. Dr. Nurhan KAHYAOĞLU, Prof. Dr. Rauf Nurettin NİŞEL, Prof. Dr. Süleyman ÖZKAYNAK, Prof. Dr. Mehmet Tahir ÖZDEN, Prof. Dr. Osman Kamil SAĞ, Prof. Dr. Iryna SEMENIUK, Prof. Dr. Davut UĞURLU, Prof. Dr. Gürsel ÖNGÖREN, Prof. Dr. Özgür TAŞPINAR, Prof. Dr. Ahmet TAŞDEMİR, Prof. Dr. Alimet Sema ÖZEN, Doç. Dr Kadri ÖZDEMİR, Doç. Dr. Ufuk ÇAKMAKÇI ve diğer genç, dinamik kadromuz ile hep beraber bu üniversitede bir ekol oluşturuyorlar. Öğrencilerimiz 219’a yakın seçkin öğretim kadrosu ile geleceğe güvenle hazırlanan; denizciler, mühendisler, yöneticiler, finansçılar, işletmeciler, bilim insanları ve araştırmacılar olabileceklerdir.

Denizcilik Hukuku’nda Uzmanlaşma Hedefi

Bünyesinde Kamu Hukuku ve Özel Hukuk bölümleri bulunan Üniversitemizin Hukuk Fakültesi, Denizcilik Hukuku konusunda uzmanlaşmayı hedeflemektedir.

Kalite Çalışmalarında Güçlü Bir Üniversite

Pîrî Reis Üniversitesi kalite çalışmaları kapsamında, yönetim sistemlerine kalite süreci için 2016-2017 yılında ISO 9001 çalışmalarına başlamıştır. Çalışmalar tüm Üniversite birimleri kapsamında yapılmaktadır. Üniversite YÖK Başkanlığına, kalite süresince akredite ve dış değerlendirme sürecine dâhil olma isteği bildirilmiş ve YÖK tarafından 50 üniversite arasına seçilmiştir.

ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ PROJELERİ

TAM YOL İLERİ              

DÜNYA DENİZCİLİĞİ TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ

Katar Devleti ile Uluslararası İşbirliği

Uluslararası İşbirliği Projesi kapsamına Pîrî Reis Üniversitesi öncü oldu ve Katar Projesini gerçekleştirdi. Pîrî Reis Üniversitesi tarafından Katar Silahlı Kuvvetleri’ne uluslararası standartlar çerçevesinde en üst derecede denizcilik eğitimi sağlanması konusunda 2018 yılında anlaşma imzalandı. Anlaşma ile Katar Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 4 programdan oluşacak Akademinin oluşumu ve işletilmesinde Pîri Reis Üniversitesi 6 yıllık eğitim ve danışmanlık hizmeti verecektir. Akademinin açılış töreni 11 Şubat 2019 tarihinde Doha’da üst düzey katılımlarla yapıldı.

 “Armelsan Mayın Avlama ve Sonar Gemi Projesi”

Üniversitemiz sanayi ile işbirliği içinde kuruluşundan bugüne değin çok sayıda projeye dâhil olmuştur. Pîrî Reis Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme/kazanımı/aktarımı projeleri ile AR-GE ve uygulama projeleri kapsamında endüstri ile ilişkilerinin geliştirilmesi çabaları artarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda 1.500.000 Euro’luk “Armelsan Mayın Avlama ve Sonar Gemi” projesi halen yürütülmektedir.

Denizcilik Tarihini ve Deneyimleri Gelecek Nesillere Aktaracak “Uluslararası Monaco Konferansı”

Denizcilikle ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde denizcilik tarihini araştırarak yapılacak yayınlarla gerekli belge ve bilgileri genç nesillere iletmek amacıyla “PRÜ Denizcilik Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulmuş ve kısa sürede başarılı çalışmalar yapmıştır. Önümüzdeki ilk yeni etkinlik ise 20-21 Haziran 2019 tarihlerinde Monaco’da düzenlenecek olan “Uluslararası Monaco Konferansı”dır.

Sektördeki Kadınları Güçlendiren “MENTORRES Projesi”

AB’nin katkısıyla MENTORRES Projesi Pîrî Reis Üniversitesi tarafından yürütülmektedir. MENTORRES Projesi denizcilik sektöründeki tüm kadınların karşılaştıkları sorunları tam olarak tespit etmeyi ve kadınlara bu sorunların çözümüne yönelik beceriler kazandırmayı amaçlayan bir projedir.

BSAMI (Black Sea Association of Maritime Institutions)

Karadeniz Denizci Üniversiteler Birliği

2018 yılında üniversitemizde yapılan seçimde Karadeniz Denizci Üniversiteler Birliği Başkanlığı’na Rektörümüz Prof. Dr. Oral ERDOĞAN seçilmiştir. Bugüne değin çok sayıda Ulusal ve Uluslararası düzeyde konferans, çalıştay, seminer ve sempozyuma ev sahipliği yapan Pirî Reis Üniversitesi; son olarak Karadeniz Üniversiteliler Birliği Başkanı olarak yerli ve yabancı konuklarımızı Birliğin Genel Kurulu ve uluslararası konferans vesilesiyle Üniversitede misafir etti. Söz konusu ülkeler Türkiye’nin yanı sıra; Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna ve Romanya’dır.

IAMU (International Association of Maritime Universities)

Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği

Dünya Denizciliğinde söz sahibi üniversite ve fakültelerin yer aldığı Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği, 1999 yılında kuruldu. Pîrî Reis Üniversitesi de kurulduktan kısa süre sonra Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliğine kabul edilmiştir. Üniversitemiz bu birliğe Türkiye’den üye olan tek vakıf üniversitesi olmuştur.

PÎRÎ REİS ÜNİVERSİTESİ’NİN CERN PROJESİ

Türkiye 6 Mayıs 2015 tarihinde CERN üyesi olmuştur. Bu üyelik Türk öğrencilerin CERN öğrenci programına katılmalarına izin vermektedir. Pîrî Reis Üniversitesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Kadri Özdemir, CERN’de Pîrî Reis Üniversitesi adına çeşitli bilimsel çalışmalar yapmaktadır.

TEKNOPARK ÇALIŞMALARIMIZ

Üniversite bünyesinde “Araştırma, Raporlama, AR-GE, UR-GE ve AB Projeleri vb.” hususlarda faaliyette bulunmak üzere Teknopark İstanbul Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde “Pîrî Reis Üniversitesi Tekonopark İktisadi İşletmesi” kurulmuş ve çalışmalarına devam etmektedir.

YURTDIŞI VE YURTİÇİ ÜNİVERSİTELERLE ANLAŞMALAR

Pîrî Reis Üniversitesi uluslararası standartlarda bir yükseköğretim kurumu olmayı hedeflediği için, AB Komisyonu Yürütme ajansı tarafından verilen genişletilmiş üyelik (EUCX) hakkını ilk akademik yılında kazanan Türkiye’deki ilk üniversite olmuştur. Standart Erasmus üyeliğinden (EUC) farklı olan EUCX üyeliği Avrupa Birliği içinde her üniversite ile uzun dönem öğrenci, öğretim üyesi değişimi yapılabilmesine, öğrenci staj hareketliliğine, ortak Avrupa Birliği projeleri yürütülmesine olanak vermektedir.

İŞ GARANTİSİ SAĞLAYAN ANLAYIŞ

Üniversitemizde iş garantisi, vadeli öğrenim ücreti ve burs paketi bir model olarak uygulamaya geçirildi. Bu planla öğrencilerimiz 3. Sınıftan itibaren iş hayatı ile iç içe olmakta, bazı öğrencilerimiz daha okurken işe kabul edilmektedir.

YEŞİL KAMPÜS

Pîrî Reis Üniversitesi, Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Breeam akreditasyonlu çevreye duyarlı yeşil kampüsüyle eğitim ve öğretimine yeni bir vizyon getirmiştir. 2015 yılında, Dünyada 365 yapıda olan Mükemmel Bina (Breeam Excellent) Sertifikasyonunu Pîrî Reis Üniversitesi 366. Yapı olarak, A Blok ile almıştır. Kampüs binaları, daha az CO emisyonu salan, trijenerasyon, deniz suyu kaynaklı ısı pompası ve benzeri sistemlerle donatılmış, yeşil çatı, yağmur suyu/gri su toplama mekanizmalarıyla Breeam akreditasyonuna sahip olup, standart kampüslere kıyasla çevreye zararı en aza indirgeyen, daha az su ve enerji kullanan yapıdadır. “Breeam Excellent Sertifikalı” Pîrî Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsü’ne 29 Kasım 2018 tarihinde İstanbul Sanayi Odası tarafından İSO Özel Kategori Çevre Ödülü verilmiştir.

ÜNİVERSİTEMİZDEKİ KÜLTÜREL FAALİYETLER

Öğrencilerin faaliyetlerini gerçekleştirip kendilerini geliştirebilecekleri 23 öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Özel kulüp odalarında öğrenciler, kendi ilgi alanlarında faaliyette bulunurken paylaşmayı, kendi kararlarını oluşturmayı ve sorumluluk alarak çalışma alışkanlığı edinmektedir.

Kültür ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, hizmet verdiği kesimin bütünü için bir sağlık birimi, öğrencilerin sosyal, kültürel, danışma ve rehberlik ile spor ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Üniversitemizde tam donanımlı fitness salonu, dans-jimnastik salonu, kapalı spor salonu ve kapalı eğitim havuzu bulunmaktadır.

Kampüsümüzde var olan kulüpler dışında öğrencilerin kendi özel ilgi alanlarına göre yeni kulüpler kurmaları teşvik edilmektedir. Alternatif Enerjiler Kulübü, Yelken Kulübü, Denizcilik Kulübü, Gezi ve Organizasyon Kulübü, Gemi ve Deniz Teknolojileri Kulübü, Satranç ve Briç Kulübü, Atatürkçü Düşünce Kulübü, Tiyatro Kulübü, Dans Kulübü, İşletmecilik ve Girişimcilik Kulübü, Bisiklet Kulübü, Hayvanları ve Doğal Yaşamı Koruma Kulübü, Sosyal Ağ ve Liderlik Kulübü, Kızılay Kulübü, Fotoğrafçılık ve Kısa Film Kulübü, Bilimkurgu Kulübü aktif kulüplerimizden bazılarıdır.

Ayrıca öğrencilerimiz uluslararası denizciliğin öncü kurumlarından SNAME (The Society of Naval Architects and Marine Engineers) ve RINA (The Royal Instution of Naval Architects)’nin öğrenci bölümlerinde aktif olarak yer almaktadırlar.