Spor 21.05.2019 21:54

Play-off'ta Galatasaray DS Avantajı Kaptı

Tahincioğlu BSL Play-off'ta Galatasaray Doğa Sigorta, çeyrek final 1. maçında Gaziantep Basketbolu 79-61 mağlup etti.
Play-off'ta Galatasaray DS Avantajı Kaptı

Bertan ERMAN

İki takım da, maçın başında şut ritmi bulamadı. Televizyon molasına kadar toplamda 10 sayı kaydedilirken, üstünlük 6-4'lük skorla Gaziantep Basketbol'da oldu. (4.42) Bu süre zarfında Potanın Şahinleri Orhan Haciyeva, Tonye Jekiri ve Marko Tomas'tan sayı katkıları alırken, Galatasaray Doğa Sigorta'nın 4 sayısı Tai Webster'dan geldi. Mola sonrasında Zach Auguste ve Tonye Jekiri'nin karşılıklı basketleri geldi. Aslanlar, Gaziantep karşısında ilk kez, Aaron Harrison'ın basket faulden 2+1 sayı kaydetmesi sonrasında 9-8'lik skorla öne geçti. (3.11) Kalan sürede şut ritmi bulan Galatasaray Doğa Sigorta, ilk 10 dakikayı 16-13 önde tamamladı.

Aslanlar, ikinci çeyreğe Caner Erdeniz ve Aaron Harrison'ın sayılarıyla etkili başladı. İstanbul ekibi, 7-3'lük bir mini seri ile farkı 7 sayıya çıkardı ve bunun üzerine Gaziantep Basketbol erken bir mola aldı. (8.03) Ancak alınan mola, Güney Doğu Anadolu ekibinin toparlanmasına yeterli olmadı ve hatalar yapmaya devam etti. Gaziantep'in hatalarını iyi değerlendiren Galatasaray Doğa Sigorta, Can Korkmaz, Ege Arar ve Marko Arapovic'ten de sayı katkıları alıp farkı çift hanelere çıkardı. (4.24) Özellikle Caner Erdeniz'in doğru şut tercihleriyle çift hanelere çıktığı ikinci çeyreğin sonunda İstanbul ekibi, soyunma odasına 43-28'lik üstünlükle gitti.

Galatasaray Doğa Sigorta, üçüncü çeyreğe dengesiz ve isabetsiz şutlarla başlarken, Gaziantep Basketbol ise, yaklaşık 4 dakika sayı bulamayan rakibini cezalandıramadı ve 3 buçuk dakikada farkı sadece 11 sayıya kadar indirebildi. Aslanlar, televizyon molasına kadar sadece 4 sayı kaydedebildi; buna rağmen skor aralığının tek hanelere inmesine izin vermedi. Televizyon molası sonrasında Zach Auguste, serbest atışlardan 2'de1 isabet buldu ve Galatasaray Doğa Sigorta'nın çeyrek içindeki toplam skoru 5'e çıktı. (3.50) Aslanlar, mola sonrasında biraz daha toparlandı ve farkın erimesine izin vermedi.

Son 10 dakikaya 56-44 önde giren İstanbul ekibi, Marko Arapovic'in etkili başlangıcıyla farkı 16 sayıya çıkardı. (7.27) Gaziantep Basketbol, Stefan Jelovac ve Shaq McKissic'in çabalarıyla bir geri dönüş arayışına girdi. Ancak Galatasaray Doğa Sigorta, Gaziantep'e geri dönüş fırsatı vermedi ve karşılaşmayı 79-61 kazandı.

Seride 1-0 öne geçen Galatasaray Doğa Sigorta'da Tai Webster 16 ve 4 asist; Caner Erdeniz de 13 sayı ve 2 ribaundla takımlarına önemli katkı sağlarken, Zach Auguste 10 sayı ve 17 ribaundla double double yaptı. Gaziantep'te Stefan Jelovac, 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Serinin ikinci maçı Gaziantep'te oynanacak. Galatasaray Doğa Sigorta bu maçı da kazanırsa, adını yarı finale yazdıracak.

GALATASARAY DOĞA SİGORTA - GAZİANTEP BASKETBOL

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu / İstanbul

Hakemler: Mehmet Keseratar, Mehmet Şahin, Sinan İşgüder

 Galatasaray Doğa Sigorta 

T. Webster 16s, A. Harrison 7s, M. Arapovic 10s, E. Gökalp, N. Hayes 12s, C. Korkmaz 9s, E. Arar 2s, C. Erdeniz 13s, E. Çinko, A. Olmaz, Z. Auguste 10s, G. Köksal

Başantrenör: Ertuğrul Erdoğan

 Gaziantep Basketbol 

O. Hacıyeva 2s, M. Göktaş, A. Berisha 2s, S. Vasiliauskas 4s, S. Jelovac 18s, Y. Çankaya, K. Bayram 3s, T. Jekiri 13s, M. Tomas 2s, S. McKissic 15s, C. Öğüt 2s, D. Şenli

Başantrenör: Nenad Markovic

5 faulle çıkan oyuncu: Kadir Bayram (Gaziantep Basketbol)

1. Çeyrek: 16-13 (Galatasaray Doğa Sigorta Lehine)
2. Çeyrek: 43-28 (Galatasaray Doğa Sigorta Lehine)
3. Çeyrek: 56-44 (Galatasaray Doğa Sigorta Lehine)