Magazin 14.12.2018 02:01 Güncelleme: 13.12.2018 23:11

"Playback Sahtekarlık"

Diva Bülent Ersoy önceki gece Levent Fuego isimli gece kulubünde şarkı söyledi. Diva Ersoy herzamanki gibi şık ve gösterişli kıyafeti ile dikkat çekti.
"Playback Sahtekarlık"

Gece öncesi basın mensublarının karşısına çıkan Bülent Ersoy, deyim yerindeyse playback yapan sanatçılara ateş püskürdü.Bülent Ersoy “Ben normalde gece bir mekana gitmem ama burası yakın bir arkadaşımın yeri onun için geldim. Burada saz orkestra yok onun için bir şarkımı çalarlar ama hiç sevmem playback sahtekarlıktır. Yalandan ağzını oynatmak bana saygısızlık gibi geliyor. “ dedi. Muhabirlerin “Sizce playback yapanlar haksız kazanç mı sağlıyor?” sorusuna “Haksız kazanç demem sonuçta o onların şarkıları ama tabi bu okumalar birçok makinadan geçiyor. Bizim zamanımızda böyle makinalar yoktu olsa bile benim sesim bir kere bile bu makinalara takılmadı detone olmadım. “ diyerek sahnelerinde playback yapan Demet Akalın, Gülşen, Edis gibi birçok sanatçıya adeta taş attı.

“Zeki Müren ve Müzeyyen Senar iyiki ölmüş”

Yeni nesil birçok şarkıdan ses kirliliği olarak bahseden Diva Bülent Ersoy “Zeki Müren ve Müzeyyen Senar iyi ki ölmüş çünkü bu ses kirliliklerini duysalardı kahırlarından ölürlerdi. Ben ölemiyorum herhalde biraz daha sabırlıyım. “ diyerek kahkaha attı. Bülent Ersoy sözlerine “Bizim zamanımızda stüdyoya girilir şarkı okunur ve neyse o çıkardı. Makina felan yoktu biz şarkıları sahnede insanların gözüne baka baka söylerdik. “ diyerek devam etti.

“Benim hayatımı benden başkası oynayamaz”

Hayatının film yapılacağı haberlerine de değinen Bülent Ersoy “Böyle birşey düşünülmüş fakat ben kabul etmedim. Çünkü bunun milattan öncesi ve sonrası var. Benim hayatım çok çetrefilli bir hayattı, benim zamanımdaki insanlar şimdi nerede hangi konumda ben biliyorum. Onun için ben böyle birşeye izin vermedim. “ dedi. Muhabirlerin “Eğer böyle bir film olsa kimin sizi canlandırmasını isterdiniz?” sorusuna Diva “Eğer böyle bir film olacaksa benim hayatımı bende başka kimse oynayamaz. Çünkü bu hayatı ben yaşadım kimse o zamanlardaki yaşadığım duyguları yaşayamaz yansıtamaz. Fakat yaşanan koskaca 48 sene film olursa beni çok yıpratır ve üzer. Onun için böyle birşey düşünmüyorum. “ diyerek film konusunu tamamen kapattığını belirtti. Öte yandan yeni yılda fiyatının çok yüksek olduğu için hala bir yer ile anlaşmadığını söyleyen Bülent Ersoy “Küçük sanatçılar hal olmuş ama ben biraz pahalı geliyorum. Herhalde son ana kadar bekleyip kendilerince taktik yapıyorlar ama yemezler indirim yapmam fiyat ne ise o olur. “ dedi.