Magazin 24.03.2019 03:00

Pop Müziğin Atom Karıncası

Müzik dünyasının atom karıncası. Güçlü bir ses ve yoruma sahip. İlk yayınlanan albümde "Üzgünüm" adlı şarkı ile dikkatleri çekti, sonrasında yayınladığı her şarkıda başarıdan başarıya koştu.
Pop Müziğin Atom Karıncası

Micheal KUYUCU

Popüler kültürle fazla işi olmayan bir yorumcu, şarkı söylerken şarkıyı hissettiren, kalbimize dokunan bir yorumcu: Nihan Akın’la yeni teklisi “Mevzuya Gel” ve müzik üzerine konuştuk.

“Klibin Ardından Hastanelik Oldum, Hastalığım 45 Gün Sürdü”

Evde oturup makaleler okuduğum bir akşam “Öve öve bitiremediğimiz insanları bir anda hayatımızdan söve söve def ediyoruz” diye bir söz okudum. O sözü okuduktan sonra “Mevzuya Gel” şarkımın sözleri dilimden dökülmeye başladı. İlham geldi o an ve biri bana onları yazdırdı sanki. Klipte de 5 saat araba kullandım. Üstelik dizilerde kullanılan 50 - 60 yaşlarında bir arabaydı. Şarkı bana gitme hissi uyandırdı ve araba sürmek istedim. Polonyalı bir model eşlik etti. Çok soğuk bir havaydı ve klibin ardından hastanelik oldum zatürre olmaktan döndüm. 45 gün sürdü hastalığım. Ben de “Bu aralık ayında neden dışarıda klip çektim ki?” diyerek pişman oldum.

“Duy Beni’ Yabancı Ülkelerde Hit Oldu”

“Duy Beni” şarkımın sözü müziği bana ait. Kanada’dan, Arjantin’den, Avrupa’dan mesajlar aldım. “Sözleri anlamıyoruz, ama şarkıyı duyunca kendimizi tutamıyoruz” diye yazdılar bana. Ben bunu birine sordum “Evrenin notalarına dokunmuşsun, bu olabilir ama çok enderdir” dedi bana. Avrupa konserleri yapıyoruz orada da 3500 kişilik salonlarda insanlar şarkıyı ezbere söylüyorlardı. Kolaya da kaçabilirdim ama zor olanı yapıyorum, hem kendi söz müziğimle çıkıyorum, hem de çalınanların dışında farklı bir şey yapıyorum. Cesaret bu. “Duy Beni” klibimi de kendim yönettim. Hatta annemi oynattım klipte. Annem, babam, kız kardeşim beni izlemeye gelirler genelde. Klipte de oradalardı. Anneme bir baktım “Şu annen sana demedi mi? kısmında bir parmak sallasan” dedim. Kabul etti geldi, o anda doğaçlama gelişti her şey.

“8 Dilde Şarkı Söylüyorum”

Sahnede sekiz dilde şarkı söylüyorum. Bir orkestrada edindim bu yeteneği. Bir ara Rönesans Orkestrası’nda şarkı söyledim. Çok fazla kongre yapan ve uluslararası işler yapan bir orkestraydı. Sahne alıyorduk. Tüm ülkelerden insanlar geliyordu.  Mesela bir gün Japon kongresi işi aldım. Ceolarının çok sevdiği bir şarkıyı rica ettiler. “Eyvah, Japonca şarkı nasıl söyleyeceğim?” diye düşündüm. Sonra Türkçe bilen bir Japon buldum. “Bunu bana Latin harfleriyle yazman lazım” dedim. bir ay çalıştım ve sonra şarkıyı söylediğim zaman Japonca bilmediğime inanmadılar. Çok hoşuna gitti Japonların da.  

 “Tribute Albümlere Hep Aynı İsimleri Ekliyorlar”

“Olmaz Olsun”u 2017 yılında Özgür Adıgüzel ve Kanun Yıldırım’la beraber yaptık. Hiç coverlanmamış bir şarkıydı. 40 yıl sonra ilk defa coverladık. Hasan Kuyucu yönetmenliğinde Atina’da klip çektik. Sonunda da Sezen Aksu’nun orijinal plağının kaydı var. Sezen Aksu’dan izin istedik “Tabii ne demek kullanın” dedi sağ olsun. Aslında tribute albümlerde yer almayı çok isterim. Mesela Yıldız Tilbe’nin albümünde yer almayı çok isterdim. Bu tribute albümlere de nasıl giriyorlar ben de merak ediyorum. Hep aynı isimleri ekliyorlar.

“Fuat Güner Bana Albüm Yapmayı Teklif Etti”

İlk albümüm Fuat Güner prodüktörlüğünde yayınlandı. Şanslı günlerdi. Vokallik yapıyorken “Sesinde solist tınısı var, arkada kaybolmana gerek yok sana albüm yapalım” dedi Fuat Güner. “Prodüktörlüğünü de ben yapacağım, şarkıları seçelim” dedi. “Üzgünüm” de elimde olan bir şarkıydı. Murat Güneş konservatuvardan arkadaşımdı ve “Bir gün albüm yaparsan sana hediyem olsun” demişti ve şarkıyı bana vermişti. Şarkıyı tek seferde okudum. Fuat abi “Hemen çık” dedi. “Ne oldu, okuyamadım mı?” dedim. “O kadar samimi okudun ki bir daha okumana gerek yok” dedi. Sonra şarkı patladı. Her yerde ben vardım. 

Dilara Tribüne Çıktı

Bundan önce "Erkekler" adlı single çalışması ile Türk pop müziğine hızlı bir giriş yapan Dilara sözü ve müziği Duygu Eyüpoğlu düzenlemesi Burak Yeter'e ait olan "Tribün" adlı teklisini DMC etiketi ile dijital platformlara sundu. Dilara’nın  klip yönetmenliğini Alexone yaparken klip çekimleri 2 ayrı şehirde 3 gün sürdü. Ali Erim Koç dans koreografilerini hazırladığı klipte Türkiye’nin en iyi  beş danşçı kullanıldı.

Vedat Sakman’ın 9. Albümü Piyasada

Besteleri, düzenlemeleri ve şarkı sözleriyle müzik dünyasının ekol müzisyenlerinden biri olmayı başaran Vedat Sakman, 9. stüdyo albümü ‘Nar Çiçekleri’ ni müzik marketlere sundu. İçinde on şarkının olduğu ‘Nar Çiçekleri’ albümünde, şarkıların tamamının düzenlemesi ve besteleri Vedat Sakman’a ait. Aynı zamanda iyi bir şarkı sözü yazarı da olan Vedat Sakman, ‘Nar Çiçekleri’ndeki sekiz şarkının sözlerine imzasını atarken, kızı Tomris Sakman’ın da iki şarkı sözüne yer veriyor. Usta sanatçı Vedat Sakman’ın yeni albümü ‘Nar Çiçekleri’ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yayınlandı. Vedat Sakman duygularını: ‘Tüm emekçi dünya kadınlarının verdikleri eşitlik ve adalet mücadelesinde destek verirken, şarkılarımı bu önemli günde armağan ediyorum.’ sözleriyle anlattı

Aşk Yüzünden Yanıyorduk

Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde konser veren başarılı şarkıcı Aydilge, sahne açılışını son dönemlerde müzik listelerinde zirveye yerleşen Halil Sezai ile düet yaptığı son teklisi ‘Aşk Yüzünden’ ile yaptı. Yoğun ilgiyle karşılaşan Aydilge, şarkının sonunda kendisinin ve Halil Sezai’nin klip setinde yakılan ateşin bir anda kontrolden çıkıp üstlerine devrildiğini sonra kontrol altına  alındığını belirtti ve şu sözleriyle seyircileri güldürdü: ‘Halil Sezai ile beraber ‘Aşk Yüzünden’ yanıyorduk.’

Şehrazat’ın Yeni Yıldızı

Selen Görgüzel’in  sözleri ünlü söz yazarı Şehrazat’a ait olan ‘İmdat’ isimli yeni şarkısı tüm dijital müzik platformlarına sunuldu. Düzenlemesi Volga Tamöz tarafından yapılan ‘İmdat’ şarkısının klibi ünlü yönetmen Gülşen Aybaba imzası taşıyor. ‘İmdat’ şarkısı Selen Görgüzel’in fark yaratan yorumu, dinamik alt yapılarıyla müzik listelerine üst sıralardan girmeye aday gösteriliyor.

Her Cuma Yeni Bir Şarkı

Gökhan Tepe, Türk müzik tarihine kazandırdığı en özel ve en unutulmaz şarkılarını yeniden yorumlama kararı aldı. YouTube kanalı olan ‘gokhantepeofficial’ sayfasında paylaştığı; 1996 yılında yayınlanan ‘Çöz Beni’ albümünden; ‘Dönmem’, ‘Çöl Çiçeğim’ ve ‘Zor Gelir’  videolarının yeni yorumları kısa zamanda büyük beğeni ve ilgi alan Gökhan Tepe, sevenlerinden gelen bu talebi göz ardı etmedi ve kendini stüdyoya kapatarak eski şarkılarını yeniden yorumlamaya başladı. Gökhan Tepe her Cuma günü eski bir şarkısına yapacağı yeni yorumu YouTube kanalında yayınlamaya başladı.

Film Olmuş Şarkılar Piyasada

Erdem Yener, ‘Film Olmuş Şarkılar’ isimli projesi ile unutulmaz eserleri nostalji severler için derledi. 1960’lı yıllardan itibaren Yeşilçam’a damga vuran filmlerin akıllara kazınan şarkılarının seçkilerinden oluşan ‘Film Olmuş Şarkılar’ projesi, projede bulunan şarkıların yeniden düzenlemesi ve Erdem Yener’in etkileyici yorumu ile farklı bir duygu kazandı.  Albümdeki şarkıları her ay tek tek dinleyici ile buluşturacak olan sanatçı, projenin ilk şarkısı ‘Bana Yalan Söylediler’i müzikseverlerin beğenisine sundu. ‘Bana Yalan Söylediler’ şarkısının video klibinde, ‘eğer 70'lerde yaşasaydım ne olurdu’ diye sorduğu sorunun cevabını verirken aynı zamanda gülümsetiyor. Klipte Erdem Yener’e, başarılı oyuncu Aylin Kontente Kul, İzzet Öz ve yakın arkadaşları eşlik etti.

Leaving Neverland’a İnanmıyorum

Kısa sürede yakaladığı başarılarla müzik dünyasının en başarılı kadın vokallerinden biri olmayı başaran ve kısa bir süre önce “Meftun” adlı yeni yayınlanan teklisi ile bir kez daha kalplere girmeyi başaran İrem Derici,CRI TURK’e çocukluğundan beri bir Michael Jackson hayranı olduğunu ve “Leaving Neverland” belgeselinde dünya starı Michael Jackson ile ilgili çocuk istismarına yönelik iddialara inanmadığını açıkladı.

İrem Derici, son zamanlarda yayınlanan “Leaving Neverland” adlı belgeselde yer alan iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Michael Jackson’a yönelik çocuk istismarlarıyla ilgili iddialara ben inanmıyorum. Para koparmak için müthiş yöntemler bunlar. Bana öyle geliyor. Bilmiyorum, belki çok büyük bir hayranı olduğum için kondurama durumu da var olabilir. Bir şey diyeceğim; ölmüş gitmiş adam, 10 yıldan fazla oldu. Keza Whitney Houston’ın da ikinci belgeseli çıktı. Bu güzel örnek mi? Yine Amy Winehouse’un da mesela. Bunlar lazım, izlememiz de lazım; ama bazı şeyleri de birazcık kapatmak lazım. Ne oluyor şimdi? İstismara uğrayan çocuklar mı çıkmış piyasaya, biz de istismara uğradık diye? Bahsettiğimiz isim Michael Jackson. Dünyanın, yeryüzünü, güneş sisteminin en büyük yıldız. Onun bir saç teli gibi biri daha gelmeyecek”