Spor 29.03.2016 07:30

Potada derbinin kazananı fenerbahçe

Spor Toto Basketbol Ligi 23. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe Beşiktaş Sompo Japan'ı 100-80 yendi. YENİBİRLİK - Fenerbahçe'de Ali Muhammed 23 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken Beşiktaş Sompo Japan'da Culpepper'in 29 sayısı mağlubiyeti…
Potada derbinin kazananı fenerbahçe

Spor Toto Basketbol Ligi 23. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe Beşiktaş Sompo Japan'ı 100-80 yendi.

YENİBİRLİK - Fenerbahçe'de Ali Muhammed 23 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken Beşiktaş Sompo Japan'da Culpepper'in 29 sayısı mağlubiyeti önlemek için yeterli olmadı. Fenerbahçe bu sonuçla ligde 17. galibiyetine ulaşırken Beşiktaş Sompo Japan ise 13. mağlubiyetini aldı. 

Ali Muhammed triple-double yaptı

Fenerbahçe'nin oyun kurucusu Ali Muhammed 23 sayı 12 ribaund ve 10 asist üreterek "triple-double" yaptı. "Maçın ilk üç çeyreğinde çok iyi basketbol oynadık" Spor Toto Basketbol Ligi'nin 23. haftasındaki derbi maçında Beşiktaş Sompo Japan'ı 100-80 yenen Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic THY Avrupa Ligi'nde Cedevita Zagreb'e karşı aldıkları kötü yenilginin ardından Beşiktaş Sompo Japan karşısına farklı bir motivasyonla çıktıklarını söyledi. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Obradovic THY Avrupa Ligi'nde Cedevita Zagreb'e karşı aldıkları kötü yenilgi sonrası bugün farklı bir motivasyonla oynadıklarını belirterek "Bu durum ilk saniyeden itibaren belliydi. Maçın ilk üç çeyreğinde çok iyi basketbol oynadık." dedi.

''Elimizde sadece bir uzunumuz mevcut"

Jan Vesely'nin sakatlığı sonrası uzun rotasyonunda önemli bir sıkıntıları olduğunu, sakatlıktan dönen Paro Atiç'i ise bu maçta sadece 12 dakika sahada tutarak korumaya çalıştıklarını anlatan Obradovic, "Büyük bir problemimiz var. Elimizde sadece bir uzunumuz mevcut. Antiç'i sakatlığı sonrası korumamız da gerekiyor. Bu yüzden birçok oyuncuyu alışık olmadığı pozisyonlarda kullanmamız gerekti." diye konuştu.

"Ligde kalan maçlarımızı kazanmaya çalışacağız"

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Yağızer Uluğ, Fenerbahçe karşısında varlık gösteremediklerini söyledi. "Maçı baştan sona üstün bir oyunla ve organizasyonla götürüp, haklı bir galibiyet alan Fenerbahçe'yi kutluyorum" ifadelerini kullanan Uluğ "Ligde kalan maçlarımızı kazanmaya çalışacağız. Şimdi önümüzde büyük bir önem taşıyan Muratbey Uşak Sportif maçımız var. Kazanıp, play-off şansımızı devam ettirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.