Vakıf Katılım web
Spor 11.08.2018 00:00

Premier Lig'in Açılışı Manchester United'dan

İngiltere Premier Lig'in açılış maçında Manchester United, sahasında konuk ettiği Leicester City'i 2-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı.
Premier Lig'in Açılışı Manchester United'dan

Maça agresif başlayan Manchester United, henüz ikinci dakikada penaltı kazandı. Alexis Sanchez'in vuruşunu Leicester City stoperlerinden Wes Morgan, topu ceza sahası içinde elle kontrol edince, maçın baş hakemi Andre Marriner tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Paul Pogba ile 3. dakikada penaltıyı gole çeviren Kırmızı Şeytanlar, Premier Lig'de sezonun ilk golünü de atmış oldu. Ancak, golden sonra Leicester City etkili olmaya başladı. Genellikle sağ kanattan ataklarını geliştiren Tilkiler, 15. dakikada Wilfred Ndidi'nin ceza sahası dışından vuruşuyla kaleyi yokladı; ancak Manchester United kalecisi David De Gea, topu kontrol etmeyi başardı. İspanyol kaleci, 29. dakikada ise, James Maddison'ın gol sevinci yaşamasına izin vermedi. Manchester United, 40. dakikada Alexis Sanchez ve 41. dakikada Luke Shaw ile önemli fırsatlardan yaralanamadı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Tempolu ve sert başlayan ikinci yarıda Manchester United, 56. dakikada İtalyan savunmacısı Matteo Darmian ile gol pozisyonuna girdi. Ancak Darmian'ın vuruşunu Kasper Schmeichel kontrol etmeyi başardı. 78. dakikada ise Romelu Lukaku önemli bir fırsattan yararlanamadı. Oyuna sonradan dahil olan Belçikalı forvet, ceza sahası içinde müsait bir pozisyonda, topu Kasper Schmeichel'a çarptırdı. Kırmızı Şeytanlar, farkı 2'ye çıkaran golü 83. dakikada Luke Shaw ile buldu. Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Shaw, klas bir gole miza attı. Buna karşılık Leicester City, 90+2'de Jamie Vardy ile umutlandı. Ricardo'nun direkten dönen ortasında, Manchester Unitedlı oyuncuların beklemediği bir anda sahneye çıkan Vardy, topu kafayla ağlara gönderdi. Ancak 90+4'te kullanılan köşe vuruşunda kalesinden çıkan Kasper Schmeichel, istediği kafa vuruşunu yapamadı ve mücadele Manchester United'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

MANCHESTER UNITED - LEICESTER CITY

Stat: Old Trafford

Baş Hakem: Andre Marriner

Manchester United: De Gea, Lindelöf, Bailly, Luke Shaw, Darmian, Paul Pogba (Dk. 84 Fellaini), Juan Mata, Andreas Pereira, Fred (Dk. 76 McTominay), Alexis Sanchez, Rashford (Dk. 67 R. Lukaku)

Teknik Direktör: Jose Mourinho

Leicester City: Schmeichel, Chilwell, Morgan, Maguire, Ricardo Pereira, Gray, Maddison (Dk. 63 Vardy), Adrien Silva (Dk. 80 Iborra), Amatery (Dk. 63 Ghezzal), Ndidi, Ihenacho

Teknik Direktör: Claude Puel

Goller: Dk. 3 Pogba (P), Dk. 83 Luke Shaw, Dk. 90+2 Vardy

Sarı Kartlar: Dk. 51 Amerty (Leicester), Dk. 54 Fred, Dk. 69 Andres Pereira (Man. United)