Türkiye - Gündem 22.03.2016 20:52

Prof. Dr. Bülent Arı istifa etti

Televizyonda söylediği "Bizde şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum" diyen Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı görevinden…
Prof. Dr. Bülent Arı istifa etti

Televizyonda söylediği "Bizde şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum" diyen Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı görevinden istifa etti.

YENİBİRLİK - Çıktığı televizyon programında söylediği "Bizde okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum. Üzeri örtülü görünmeyen bir savaş halindeyiz, bunu kabul edelim. Erdoğan giderse tam bir felaketle karşı karşıya kalırız" sözleri çok tartışılan Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı üniversitedeki görevinden istifa etti.

CHP LİDERİ SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: GERİZEKÂLI DESEM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada Prof. Dr. Bülent Arı 'ye sert tepki gsötermişti. CHP lideri şunları söylemişti: "Sebahattin Zaim Üniversitesi’nden bir rektör yardımcısı 'Ülkeyi ayakta tutacaklar ilkokul bile okumamış cahil kesimdir. Türkiye’nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık' diyor. Lütfen, eğer bu adamı burada tutacaksanız üniversiteyi kapatın. Kimseyi okutmayın. Niye üniversite açtınız? Bu adam birilerine yalakalık yapsın diye mi oralara getirdiniz? Bu adamın bilgi çağından haberi yok. Nasıl okumuş, nasıl profesör olmuş. Hani gerizekâlı desem adama hakaret etmiş olurum. Gerizekâlılığın da bir düzeyi var."