Spor 19.09.2018 14:31 Güncelleme: 19.09.2018 15:39

Rafael Nadal Asya Turu'nda Yok

Amerika Açık yarı finalinde sakatlığı nedeniyle maçtan çekilen Rafael Nadal Asya Turu'nda yer almayacak.
Rafael Nadal Asya Turu'nda Yok

Mina ÖZERTAN

Dizinden yaşadığı problem nedeniyle Amerika Açık yarı finalini tamamlayamayan Rafael Nadal Asya Turu'nda yer almayacağını açıkladı. İspanyol raket yaptığı açıklamayla Beijing ve Sanghay Masters turnuvalarından çekildiğini açıkladı.

DİZİMİ KORUMAK İÇİN

Pazartesi günü dizinin durumuyla ilgili Barcelona'daki doktoruyla görüştüğünü belirten 32 yaşındaki tenisçi, "Dizimdeki sakatlığın yeni bir şey olmamasına rağmen dizimi korumak için tıbbi ve teknik ekibimle birlikte Asya turuna katılmama kararı aldık.Çin'deki tüm taraftarlardan ve Pekin ile Şangay turnuvalarının organizatörlerinden onlarla birlikte olamayacağım için özür dilerim" ifadelerini kullandı.

1100 PUAN KAYBEDECEK

Dünya 1 numarası geçtiğimiz sezon Beijing'ten 500, Shanghai Masters'tan ise 600 puan kazanmıştı. Rafa, böylece bu iki turnuvaya katılmayarak kazandığı 1100 puanı kaybetmiş olacak.

Asya turunun ardından sezonun geri kalanı için Paris ve sezon turnuvası kalırken; Nadal'ın Fransa'yı da pas geçtikten sonra doğrudan Londra'ki ATP sezon sonu turnuvasında boy göstermesi bekleniyor.