Ramazan 11.05.2021 11:06 Güncelleme: 11.05.2021 11:33

"RAMAZAN AYINDA KAPI KAPI DOLAŞIP YARDIM DAĞITTILAR"

Türkiye Spiritüeller Derneği, bağışçılarıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine çeşitli ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.
"RAMAZAN AYINDA KAPI KAPI DOLAŞIP YARDIM DAĞITTILAR"

Türkiye Spiritüeller Derneği, bağışçılarıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine çeşitli ayni ve nakdi yardımlarda bulundu.

“Ramazan Ayı Yardımlaşma Ayı” sloganı ile bu yıl, ramazan öncesinde İstanbul’un muhtelif semtlerindeki muhtarlıkları ziyaret eden dernek üyeleri, ihtiyaç sahibi 250 aileyi belirleyerek ramazan kumanyası dağıtımı gerçekleştirdiler. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de erzak yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çeşitli illerdeki toplam 350 ihtiyaç sahibi aileye ayni ve nakdi yardım gönderildi.

“KOLLEKTİF BİRLİK VE İYİLİK ŞUURU”

Dünyada yaşanan salgın ve salgına bağlı ekonomik problemlerle mücadele eden devletlerin yükünün ağırlığının farkında olduklarını dile getiren Dernek Başkanı Hülya Kavuzlu, “Bizler de kollektif birlik ve iyilik şuuru oluşturmak adına bu küresel mücadelede halkımızın yanında olmayı ve ihtiyacın hafifletilmesine katkı sağlayabilecek adımlar atmayı sürdürmekteyiz. Ramazan ayı bu bakımdan iyiliği yaymak için güzel bir fırsattı. Dileriz ki maneviyatı yüksek erdemli insanların sayısının artmasıyla yaşadığımız dünya, olumsuz manzaralardan kurtulacaktır. Bağışçılarımızın destek ve katkılarıyla hazırlanan gıda kolileri ve nakdi yardımlar, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Bizler dernek olarak biliyoruz ki, “ihtiyaç sahibi” diye ifade edilen maddi destek gerekli bireylerin aslında yardım ihtiyacı bulunmaz tam tersi “yardım etme”ye bizlerin ihtiyacı vardır. Zira bizler ancak vesile olabiliriz. Bu açıdan hayr ve yardımda bulunmaya asıl ihtiyaçlılar bizleriz. Bunun idraki herkesçe anlaşıldığında toplumumuzda ve tüm dünyada kardeşlik ve birlik anlayışı çok daha fazla yaygınlaşacaktır. Temennimiz birlik ve bütünlüğün, sevgi ve barışın tüm dünyada hakim olmasıdır. ” dedi.