Spor 20.10.2018 05:34

Raptors Son Dakikalarda Açıldı

NBA'de Toronto Raptors, sahasında konuk ettiği Boston Celtics'i 113-101 yenerek 2'de 2 yaptı.
Raptors Son Dakikalarda Açıldı

Bertan ERMAN

Maçın başında Boston Celtics, basit hatalar yapmasına karşın 9 sayı kaydetti. Toronto Raptors ise, genellikle boyalı alanda Serge Ibaka'yı besledi ve Kyle Lowry ile de bir 3 sayılık basket buldu. İlk molaya gidilirken 9-9'luk eşitlik vardı. (6.17) Birinci çeyrekte Boston Celtics'in hücum faullerden kaynaklı, Toronto Raptors'ın da stepslerden yaptığı top kayıpları göze çarptı. Hataları daha iyi değerlendiren Celtics, 3 dakika içinde 9-1'lik bir seri buldu ve ikinci çeyreğe 25-18 önde girdi. İkinci çeyreğin yaklaşık ilk 3 buçuk dakikası 5-7 sayı farkı arasında gidip gelirken, Toronto'da Kawhi Leonard sorumluluk aldı ve fark 1 sayıya düştü. (7.07) Daha sonra takımlar dengesiz bir şekilde hücum etmeye başladı ve bu süreçte üstünlük sık sık el değiştirdi. Serge Ibaka'nın hook atışı sonrası 41-40 geriye düşen Celtics'te Coach Brad Stevens mola aldı. (2.56) Dönüşte toparlanan Massachusetts ekibi, çeyreğin bitimine 13 saniye kala Marcus Morris, Jayleen Brown, Kyrie Irving ve Terry Rozier ile bulduğu basketlerle 13-5'lik bir seri yakaladı ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Ancak Fred VanVleet, son saniyede attığı 3 sayılık basketle Raptors'ın üçüncü çeyrek için moral kazanmasını sağladı. Devreye Boston Celtics'in 53-49'luk üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyreğin ilk 5 buçuk dakikasında Toronto Raptors, çoğunlukla Kawhi Leonard'ın basketleriyle Boston Celtics'i kovaladı. Bu süre zarfında Serge Ibaka ve Pascal Siakam, Kawhi'a skorda destek oldu. Fakat Celtics, sayıların karşılıklı olmasından dolayı aradaki farkı korudu. (6.37) Mola dönüşünde ritmini arttıran Raptors, Danny Green'in dış atıştan bulduğu isabetler ve Kyle Lowry - Jonas Valanciunas ikilisinin de toparlanmasıyla skor üstünlüğünü ele geçirdi ve C.J. Miles'ın basketi sonrasında farkı 5 sayıya kadar çıkardı. (1.46) Celtics'te Gordon Hayward, 15 saniye sonra, 2 sayılık basketle karşılık verdi. Ancak Jayleen Brown, skora denge getirecek son saniye üçlüğünü kaçırdı ve Raptors son 12 dakikaya 82-79 önde girdi. Fred VanVleet ile enerjik bir başlangıç yapan Kanada ekibi, son 8 dakikaya girilirken farkı korudu. Kıran kırana geçen maçta Danny Green ve Kyle Lowry ile art arda 3 sayılık basketler bulan Toronto Raptors, maçın bitimine 52 saniye kala, maçta ilk kez çift hanelere ulaştı. Boston Celtics de karşılık veremeyince, müsabaka Raptors'ın 113-101'lük üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci maçından da galibiyetle ayrılan Toronto Raptors'ta maçın en skorer ismi olan Kawhi Leonard, 31 sayı ve 10 ribaundla double double yaparken, Serge Ibaka da 21 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve 1 blokla takımına katkı sağladı. Bu sezon ilk maçını kaybeden Boston Celtics'te Kyrie Irving, 21 sayı ve 4 ribaund ve 6 asistle oynarken, Al Horford da 14 sayı, 10 ribaund ve 9 asistle triple double yapmanın kıyısından döndü.